Hová tűntek a szép hagyományos nevek?
Mi a Bence nevet adtuk a fiunknak, nekem ez tetszett, nem lapozgattam a naptárat, egyetlen kikötésem volt, hogy nem legyen rokonnak a neve. Nem lett, senkit sem hívnak így, de még a baráti társaságban sem, akármilyen "tucatnév".
Szépek a régi magyar nevek is, de azok már régiek.
Ha kislányom lett volna akkor Viktória lett volna.
De nem értem azokat a szülőket akik pl gyümölcs neveket adnak a gyereküknek, mint a málna, bodza...
Hát nekem azok a régi nevek nagyon nem tetszenek, már mint úgy hogy én semmikép nem adtam volna a gyerekemnek ilyet,de amiből túl sok van, vagy amit én sokaknak hallottam olyat sem szeretem volna,de olyat sem ami után olyan ember jutott volna eszembe akit nem szeretek, a latin nevek sem tetszenek (a páromnak igen, volt is sok húza-vona a név választásban). Nekem kifejezeten tetszenek a zsidó,arab és a régi magyar nevek.
Az András nekem tetszik, de inkább a névváltozatai.
Szebasztián anyukája
Szia!
Nekem azert nem tetszenek mert az osszes neni meg bacsi Erzsike,Jozsi,Pista,Marika,Jani a faluban meg a nagyszuleink korosztalyabol.
En nem neveznem igy a gyerekemet az tuti.
Kisfiam van Eriknek hivjak.Szerintunk nagyon jol valasztottunk.Kanadaba elunk a fiunk kanadai allampolgarsagot is megkapta a magyar mellett ezert olyan nevet kerestunk ami otthon is es itt is hasznalatos.
De ragaszkodtunk a "k" betus vegzodeshez a "c" helyett.
Ha lanyunk lett volna a Bonita Viktoria nevet kapta volna.
Ezert is lehurrogtak mar ezen az oldalon h ez szappanoperas nev pedig nem az.A Bonita regi spanyol nev raadasul itt Kanadaba is igy anyakonyvezik.
Valaki a Viktoriat magyar nevkent irta itt,nem rosszbol mondom de sajnos tevedsz.A Viktoria nem magyar nev hanem latin eredetu es szinte minden nyugati orszagban hasznaljak ezt a nevet.Ezert is lett volna nekunk ez a masodik nev meg mert Apa ohaja volt.
Amugy a Dzsenifer es tarsaitol nekem is borsodzik a hatam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!