Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hová tűntek a szép hagyományos...

Hová tűntek a szép hagyományos nevek?

Figyelt kérdés
Annyi divatos nevet hallani nem bántásként írom pl. Milán, Kevin, Dzsenifer stb Hová tűnt a János, Erzsébet, József? Ezek már cikik? Anno amikor vártuk a babánkat Erzsébetnek akartuk hívni, és mindenki lehurrogta. Most van egy fiúnk András és mindenki csodálkozik, hogy milyen komoly név. Nektek mi a véleményetek?
2010. febr. 4. 13:42
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:

Mi a Bence nevet adtuk a fiunknak, nekem ez tetszett, nem lapozgattam a naptárat, egyetlen kikötésem volt, hogy nem legyen rokonnak a neve. Nem lett, senkit sem hívnak így, de még a baráti társaságban sem, akármilyen "tucatnév".

Szépek a régi magyar nevek is, de azok már régiek.

Ha kislányom lett volna akkor Viktória lett volna.

De nem értem azokat a szülőket akik pl gyümölcs neveket adnak a gyereküknek, mint a málna, bodza...

2010. febr. 4. 18:33
 42/48 anonim ***** válasza:
53%

Hát nekem azok a régi nevek nagyon nem tetszenek, már mint úgy hogy én semmikép nem adtam volna a gyerekemnek ilyet,de amiből túl sok van, vagy amit én sokaknak hallottam olyat sem szeretem volna,de olyat sem ami után olyan ember jutott volna eszembe akit nem szeretek, a latin nevek sem tetszenek (a páromnak igen, volt is sok húza-vona a név választásban). Nekem kifejezeten tetszenek a zsidó,arab és a régi magyar nevek.

Az András nekem tetszik, de inkább a névváltozatai.

Szebasztián anyukája

2010. febr. 4. 19:32
 43/48 anonim ***** válasza:
100%
Mi a fiunknak a Hunor nevet adjuk, ez sem tetszik szinte senkinek, de engem nem érdekel. Szép magyar név.
2010. febr. 4. 20:05
 44/48 anonim ***** válasza:
Mindenki olyan nevet ad, ami neki tetszik. A mi lányunk Dóra, jól illik a vezetéknevéhez: Azari. Ha fiú lett volna, akkor Ádám lett volna.
2010. febr. 4. 20:23
 45/48 anonim ***** válasza:
Az én lányom Hanga. Vagy visszakérdeznek, hogy Hanna? vagy megkérdezik, hogy milyen név ez. Én meg mondom, hogy régi magyar.
2010. febr. 4. 20:48
 46/48 anonim ***** válasza:
az én kislányom Csenge. Tudom hogy ez is elég divatos manapság, először pont ezért el is vetettük, de valahogy mindig ehhez a névhez jutottunk. Ez tetszett mindkettőnknek. Amúgy a második neve Mária. Arra jobban rácsodálkoznak.
2010. febr. 4. 21:59
 47/48 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem azert nem tetszenek mert az osszes neni meg bacsi Erzsike,Jozsi,Pista,Marika,Jani a faluban meg a nagyszuleink korosztalyabol.

En nem neveznem igy a gyerekemet az tuti.

Kisfiam van Eriknek hivjak.Szerintunk nagyon jol valasztottunk.Kanadaba elunk a fiunk kanadai allampolgarsagot is megkapta a magyar mellett ezert olyan nevet kerestunk ami otthon is es itt is hasznalatos.

De ragaszkodtunk a "k" betus vegzodeshez a "c" helyett.

Ha lanyunk lett volna a Bonita Viktoria nevet kapta volna.

Ezert is lehurrogtak mar ezen az oldalon h ez szappanoperas nev pedig nem az.A Bonita regi spanyol nev raadasul itt Kanadaba is igy anyakonyvezik.

Valaki a Viktoriat magyar nevkent irta itt,nem rosszbol mondom de sajnos tevedsz.A Viktoria nem magyar nev hanem latin eredetu es szinte minden nyugati orszagban hasznaljak ezt a nevet.Ezert is lett volna nekunk ez a masodik nev meg mert Apa ohaja volt.

Amugy a Dzsenifer es tarsaitol nekem is borsodzik a hatam.

2010. febr. 5. 06:11
 48/48 anonim ***** válasza:
A Hargita az hogy tetszik?Ez is régi magyar!
2010. febr. 5. 22:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!