Annyi divatos nevet hallani nem bántásként írom pl. Milán, Kevin, Dzsenifer stb Hová tűnt a János, Erzsébet, József? Ezek már cikik? Anno amikor vártuk a babánkat Erzsébetnek akartuk hívni, és mindenki lehurrogta. Most van egy fiúnk András és mindenki csodálkozik, hogy milyen komoly név. Nektek mi a véleményetek?
Szerintem a Villo egy szep, regi magyar nev. Azert mert valaki nem hallotta nem jeleni azt, hogy nem letezik vagy nem szep. Mindenkinek megvan a sajat velemenye.
2010. febr. 4. 14:25
23/48 anonim válasza:
pici fiam Endre lett. Mikor mondom, mi a neve, rögtön visszakérdeznek, hogy apuka után? Mondom nem. Akkor egy rokon után? Mondom nem, csak ez tetszett meg. De egyébként nekem nem annyira tetszenek a régi magyar nevek (azért van pár kivétel..), mint pl: Erzsébet, Matgit, Béla, Lajos.. Ilyet sose adnék a gyerekemnek. De azt megfigyeltétek, hogy manapság milyen ritka a Renáta, Szilvia, Zsuzsanna, Mihály...? Azok a nevek, amik az én korosztályomban nagyon gyakoriak voltak. Mikor kicsi voltam én pl nem szerettem a nevemet, mert senkit nem hívtak így. Most pont ezért imádom!!
2010. febr. 4. 14:30
24/48 anonim válasza:
A Villő nevű lány anyukája vagyok..na erről beszéltem...hogy sokaknak nem tetszik.:-) egyébként ha annyit írt volna a kedves hozzászóló, hogy nem tetszik neki az kicsit jobban esett volna, de ennyit az intelligenciáról...
2010. febr. 4. 14:32
25/48 anonim válasza:
Tesóm kisfia József lett az apja, nagyapja után. Én fiam Viktor az apja, nagyapja, dédnagyapja után. Lányzón Nóra. Nekem nem jönnek be a mai divatos tömegnevek, mert minden második gyereket ugyanúgy hívnak.
2010. febr. 4. 14:35
26/48 anonim válasza:
Olyan hülyeségnek tartom, hogy valaki azért nem ad valamilyen nevet a gyereknek, metr nem akarja, hogy majd az oviban, iskolában lesz még három ugyanolyan! És? Akkor lesz! Az én kisfiam Bence lett. Nem azért mert most ez a divat egyszerűen ez tetszett. Megy a vezetéknevéhez (Németi) és nekünk a jelentése többet számított mint az, hogy körülöttünk is van még jónéhány ebből a névből. És? Másnak is tetszett!!! A régi nevekről én azt gondolom, hogy manapság azokkal lehet kitűnni. De amúgy semmi baj nincs velük! A kórházban a szobatársamnak az egyik kisfia Mátyás, a másik pedig Zsigmond. Nagyon szép de manapság már ez az ami feltűnő, nem a Bence meg a Botond. Szerintem!
2010. febr. 4. 14:36
27/48 anonim válasza:
Nekünk is ritka, régi, magyar neve van a fiunknak, először a nagymamák is furán néztek, és hogy fogjátok becézni? De ránk hagyták a választást, és jól tették, nagyon illik rá:)
Nekem is tucatnevem van, (Andi), a férjemnek is, mi különlegeset akartunk, de mellé megkapta a Károly nevet is.
Az emberek véleményével nem foglalkozom, csak azt nem szeretem, amikor Kevinnek értik, vagy azt hiszik, h a Kevin becézése.
2010. febr. 4. 14:36
28/48 anonim válasza:
Utolsó vagyok, és nekem nagyon tetszik a Villő név, de az fura, h egyesek névadás alapján ítélnek meg embereket.
Nekem is különleges kincs a fiam, ahogy másoknak is, és én még különleges nevet is adtam neki, ennyi:)
2010. febr. 4. 14:39
29/48 anonim válasza:
kisfiam is András :)
nehezen tudtuk eldönteni de nem bántam meg! annyira illik hozzá ez a név
2010. febr. 4. 14:41
30/48 anonim válasza:
Én szerintem a kornak megfelelő nevet kell adni. Én nem szeretem a régi magyar neveket. Azért is régi nevek, mert nem a mai világba való. Biztos eljön az is hogy megint divatosak lesznek, de ha fizetnének sem adnám az Erzsikét, Janit, Józsit...És igen..CIKI
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!