Hová tűntek a szép hagyományos nevek?
Figyelt kérdés
Annyi divatos nevet hallani nem bántásként írom pl. Milán, Kevin, Dzsenifer stb Hová tűnt a János, Erzsébet, József? Ezek már cikik? Anno amikor vártuk a babánkat Erzsébetnek akartuk hívni, és mindenki lehurrogta. Most van egy fiúnk András és mindenki csodálkozik, hogy milyen komoly név. Nektek mi a véleményetek?2010. febr. 4. 13:42
31/48 anonim válasza:
A kislanyom Jazmin lett, es a kornyezetunkben senkit nem hivank igy.De semmi nem befolyasolta a nevvalasztast, hanem csak ez tetszett nekunk, amugy sok helyen ugy olvastam a neten , hogy magyar nev.Es a vezeteknevehez nagyon illik: Feiffer Jazmin
Ha fiunk lett volna , Elod lett volna.
32/48 anonim válasza:
Szia! Annyi volt régen belőlük, hogy már azért nem tetszik nagyon senkinek, mert unalmas. De nem csak ezek az anyáink korabeli nevek tűntek el, hanem a mi korosztályunké is. Tényleg, olvastál mostanába Szilvia vagy Andrea nevű babát? Mert én nem.
33/48 anonim válasza:
Ha kérdezik én is félve modnom mindig a gyerek nevét, mert csak a csodálkozást látom :D:D Aztán megdícsérik, hogy milyen szép neve van. :)
Domonkosnak hívják.
34/48 anonim válasza:
Az én kislányom pont Szilvia, 13 hónapos múlt. :) Mostanában nem gyakori, szép, mégsem "felvágós" név. :)
35/48 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok véleményt:-) Minden babának és anyának jó egészséget:-)
2010. febr. 4. 15:24
36/48 anonim válasza:
Az én kislányom Noémi és szerintem nem egy flancos név. Átlagos. Ha a következő fiú lesz, László lesz a neve az apja után. Nekem sem tetszenek a Béla, János stb nevek. De a Zsolt, Tamás, Péter stb igen.
37/48 anonim válasza:
Az én fiam is Bence, mégha sokan tucatnévnek tartják. Azért döntöttünk mellette mert mind a kettőnknek tetszett, és a jelentése is, meg persze jól passzol a vezetéknévhez.
38/48 anonim válasza:
már unalmasok A Lacikák ,Krisztinák
De behozhatod újra a Lajost divatba ha híányzik
40/48 anonim válasza:
Szerintem elég gáz dolog lenézni bármilyen nevet, legyen az divatos vagy hagyományos. Minden szülőnek az a név tetszik a legjobban, amit a gyermekének adott. Lehet soknak nem tetszik az a név, de a szülőknek az a legszebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!