Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hová tűntek a szép hagyományos...

Hová tűntek a szép hagyományos nevek?

Figyelt kérdés
Annyi divatos nevet hallani nem bántásként írom pl. Milán, Kevin, Dzsenifer stb Hová tűnt a János, Erzsébet, József? Ezek már cikik? Anno amikor vártuk a babánkat Erzsébetnek akartuk hívni, és mindenki lehurrogta. Most van egy fiúnk András és mindenki csodálkozik, hogy milyen komoly név. Nektek mi a véleményetek?
2010. febr. 4. 13:42
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
100%

Én azt vallom, hogy ne a neve miatt legyen "különleges" a gyerek. Ráadásul most már ott tartunk, hogy a régi, hagyományos nevek lettek különlegesek.

Mi az Attilával valahol a középmezőnyben vagyunk, ha a második babánk is fiú lesz, akkor András lesz. ;-)

2010. febr. 4. 13:44
 2/48 anonim ***** válasza:
36%
A kisfiamnak a Szabolcs nevet adtuk. Szóba se jöhettek ezek a gagyi nevek. Előre sajnálom szegény gyerekeket, ha felnőnek. Vagy akkor már lehet a János lesz a ciki? Bízok benne, hogy nem. Hajrá szép magyar nevek!
2010. febr. 4. 13:44
 3/48 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam Ábel, ha netalán lesz még egy az Ádám lesz.
2010. febr. 4. 13:45
 4/48 anonim ***** válasza:
100%
Fiam Zsolt az apja után. Nem is adtam volna mást, én jobban eröltettem, mint az apja. Ha szólnak neki az oviban, ebből sem fog még két másik odaszaladni az ovónőhöz, nem? Én ismerek két Jancsikát, egy Pétert, Annát, egy Misikét...most hirtelen körbenézve a szomszédságban a kétéven aluliak közt, pedig dunántúli , modern városban élünk:) ja, unokaöcsém 3 éves, Tamás.
2010. febr. 4. 13:47
 5/48 anonim ***** válasza:
100%
Mert már nem "divat".
2010. febr. 4. 13:49
 6/48 anonim ***** válasza:
100%
Nekem annyira nem tetszenek ezek a hagyományos nevek, de a mai angolból átvettek sem igazán. Olyan középmezőnypárti vagyok, bár nem szeretném ha a gyerekemmel még ezer ugyanolyan nevű járna egy csoportba. Én ritka nevet adtam a lányomnak, de mindenki ki van a faluban akadva, hogy az meg milyen név..csak annyit válaszolok a sok Dzsenifer meg Brendon meg egyebek szüleinek, hogy magyar név...és ilyenkor csendben maradnak.
2010. febr. 4. 13:51
 7/48 anonim ***** válasza:
100%
Lányomnak Anikó a neve. Én sem vagyok elragadtatva ezektól a "trendi" nevektől, pedig fiatal vagyok. Szerintem is sokkal szebbek az a név ami magyar. MIndenki maga dönti el milyen nevet ad a gyerekének, de az én véleményem szerint ezek nem szépek. Ha netán külfödi a vezetéknév akkor oké, mert az szépen hangzik, de modnjuk elég "gáz", ha valakit Lakatos Dzsenifernek hívnak. Bocs, ha valakit megbántottam, nem szándékos de nekem ez a véleményem.
2010. febr. 4. 13:53
 8/48 anonim ***** válasza:
És mi az a név, kedves utolsó?
 9/48 anonim ***** válasza:
Nálunk az sem volt szempont, hogy más gyereket ne hívjanak így a környéken, vagy majd az oviban.
 10/48 anonim ***** válasza:

15:53-as vagyok! A másik 15:53-as nak :)

Mire gondolsz? Melyik név mi?

2010. febr. 4. 13:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!