Hová tűntek a szép hagyományos nevek?
Figyelt kérdés
Annyi divatos nevet hallani nem bántásként írom pl. Milán, Kevin, Dzsenifer stb Hová tűnt a János, Erzsébet, József? Ezek már cikik? Anno amikor vártuk a babánkat Erzsébetnek akartuk hívni, és mindenki lehurrogta. Most van egy fiúnk András és mindenki csodálkozik, hogy milyen komoly név. Nektek mi a véleményetek?2010. febr. 4. 13:42
11/48 anonim válasza:
Szia.
Nálunk maradt a hagyomány, apuka után kapta a nevét. Jozef lett :-)
Nekem semmi bajom a hagyományos nevekkel.
12/48 anonim válasza:
Bocs, 13:53-as, de azóta rájöttem, nem nekem szól :)
15/48 anonim válasza:
Villőnek hívják a lányom. Azt hiszem nekem szólt a kérdés.sokan azt sem tudják fiú vagy lánynév-e, a legtöbb embernek nem is tetszik, de nekünk igen és ez a lényeg. és a vezeték nevéhez nagyon stimmel (ami Virág)
16/48 anonim válasza:
Az én fiam az apja után az Ákos nevet kapta! Ha mondjuk Józsefnek, Lászlónak vagy Bélának hívták volna, valószínűleg nem örökölte volna a nevét! Egyszerűen azért mert nem tetszenek! Viszont a mai cifra, tömegnevek sem! Már herótom van a Bencéktől, Botondoktól, Leventéktől, Jázminoktól stb. Bocs, ha valakit megbántottam, csak a véleményemet írtam le.
17/48 anonim válasza:
Kinek mi a szép. Én nem szívesen nevezném Erzsikének a lányomat vagy Józsinak a fiamat. Mi védőszenteket választottunk így a keresztelőkre nagyszülő-nevek után (pl. Margit). Én sem örülnék, ha mondjuk Jolán lennék, modernebb neveket adtam a gyerekeimnek is, de nem Szamantát, Kevint vagy hasonlót! :DD
András, Zsolt, Anna, Viktória -vannak a régi nevek között is örök-szépek :)
18/48 anonim válasza:
Hát én Erzsébet vagyok de nagyon gáz a nevem, a gyerekeimnek, soha nem adtam volna,András nem csúnya név!De nem vagyunk egyformák, mindenki olyan nevet ad, adjon a babájuknak, ami nekik teccik,szerintem ne mások véleményére halgassunk!
19/48 anonim válasza:
Mi is azért választottunk régi magyar nevet (Emese), mert és sem tudtam a Kovácshoz vmi cifra, flancos nevet elképzelni. A János, József nem tetszik, de az Erzsébet nagyon szép, komoly név.
20/48 anonim válasza:
Villő...Nem csodálom, hogy senki mást nem hívnak így a környéken....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!