Hogyan tudnam a leheto legjobban megtanitani 3nyelvet?
Figyelt kérdés
Nem azert szeretnem mert okoskat akarok belole,hanem,hogy csaladban mindenkit megertsen.Egyszer mar irtam erre,kaptam jo tanacsot,de most egy picit nehez helyzetben vagyok.Apum magyar,anyum szlovak,ferjem jappan.Jappanban elunk,fiam 15honapos,en magyarul beszelek hozza,apa jappanul,de eddig fokent magyarul ert,mert velem tobbet beszel.apja nem igazan tud vele mit kezdeni,ezert kell nekem is a jappant tanitanom.van egy jappan kis plus kutyusunk avval beszelek hozza jappanul,de szeretnem elkezdeni a szlovakot is,eddig nem akartam,nehogy osszekeverjen mindent.Gondoltam,hogy szlovakul meg valami mas plus allatkaval beszelnek hozza,de nem erdekli,mert nem erti.fontos lenne szlovak nyelv is,mert lehethogy haza megyunk szlovakiara.Es ott kellessz neki.segitsetek,hogyan istudnam a legjobban megtanitani.picit hosszura sikeredett bocsnatot kerek.2010. febr. 3. 11:34
11/18 anonim válasza:
Egy picit en is aggodom, mi Svajcban lakunk, a ferjem erdelyi szarmazasu, csak magyarul beszelunk itthon. A ferjem gyerekei (13 es 8 evesek) nem beszelnek magyarul, anyukajuk svajci, de sokat vannak nalunk is, ertenek magyarul. Ok zurichi dialektusban beszelnek hozza. Egy eves koraban el kell kezdenem a bolcsodebe beszoktatast, kivancsi vagyok bajban lesz-e szegeny kisfiam. A ferjem perfekt beszeli a dialektust (6 eves kora ota itt el), de nem hajlando nemetul beszelni hozza (hisz erdelyi!). En 8 eve elek itt, egy nem tokeletes nyelvre nem akarom megtanitani. Kulonben mikor utanaolvastam, azt irtak, AZ ANYUKA CSAKIS AZ O SAJAT ANYANYELVEN BESZELHET A BABAHOZ!
12/18 anonim válasza:
Sok sikert és jó egészséget Nektek! :)))
13/18 anonim válasza:
Bocs az OFF-ért! Kedves svájci anyuka! Ne izgulj a kicsi nagyon hamar fel fogja találni magát akkor is, ha nem beszél németül! Amikor még dolgoztam, volt a csoportomban egy arab kisfiú. A szülei nem beszéltek egy szót se magyarul és a gyerek se, mikor hozzánk került. Aztán a gyerekek között 2-3 hónap alatt tökéletesen elsajátította a magyar nyelvet. A gyerekek nagyon-nagyon fogékonyak, ha olyan környezetbe kerülnek, megtanulják a sokadik nyelvet is. Addig se esnek kétségbe, meg fogják értetni magukat a nyelvtudás nélkül is. Nagyon jól csinálod, ha nem akarsz neki megtanítani egy számodra idegen nyelvet, csak az anyanyelvet tudjuk nekik tökéletesen továbbadni. óvónéni :)
14/18 A kérdező kommentje:
Erdekes mert nekem meg egy nyelv tanar mondta,hogy az anya ket nyelvet tanithat nyugottan.De azt is mondta,hogy amenni nyelven beszelnek hozza kis koraban,annyit tanul meg. baba olyan mint egy szivacs.de az oviban biztos megtanulja a babad.
2010. febr. 4. 05:03
15/18 anonim válasza:
Bar nem en voltam a kerdezo, azert nagyon szepen koszonom a biztatast! Sok sikert neked, kedves kerdezo!
16/18 A kérdező kommentje:
Biztatas azert volt,mert irtad,hogy te is elore felsz mi lessz az oviban.es ezzel en is igy vagyok.es en is koszonom.
2010. febr. 5. 05:21
17/18 anonim válasza:
Azért nem javasolt, hogy olyan nyelvet taníts, ami nem az anyanyelved, mert nem ismered tökéletesen, így az ún. dajkanyelvet sem tudod. Hiába tanultad meg egy nyelv nyelvtani alapjait, akkor se tudod azt tökéletesen, anyanyelvi szinten átadni. Ezért szokták azt mondani, hogy kétnyelvű családokban mindkét szülő a saját anyanyelvét tanítsa.
18/18 A kérdező kommentje:
nem baj ha a szlovakot nem fogja perfektul tudni,nem az a szandekom.ugyis magyar suliba tennem,csak szeretnem,hogy azert tudjon komunikalni aszlovakokkal is,hisz nem magyarban laknank.aaa ez mar jol ossze van keverve,;-)de ilyen az eletem,mit csinaljak.en is magyar oviba jartam,aztan szlovakba es vegul magayr suliba es most jappanban;-).koszonom szepen a valaszokat.foleg ba ovis valaszolonak;-)
2010. febr. 5. 09:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!