Hogyan tudnam a leheto legjobban megtanitani 3nyelvet?
Figyelt kérdés
Nem azert szeretnem mert okoskat akarok belole,hanem,hogy csaladban mindenkit megertsen.Egyszer mar irtam erre,kaptam jo tanacsot,de most egy picit nehez helyzetben vagyok.Apum magyar,anyum szlovak,ferjem jappan.Jappanban elunk,fiam 15honapos,en magyarul beszelek hozza,apa jappanul,de eddig fokent magyarul ert,mert velem tobbet beszel.apja nem igazan tud vele mit kezdeni,ezert kell nekem is a jappant tanitanom.van egy jappan kis plus kutyusunk avval beszelek hozza jappanul,de szeretnem elkezdeni a szlovakot is,eddig nem akartam,nehogy osszekeverjen mindent.Gondoltam,hogy szlovakul meg valami mas plus allatkaval beszelnek hozza,de nem erdekli,mert nem erti.fontos lenne szlovak nyelv is,mert lehethogy haza megyunk szlovakiara.Es ott kellessz neki.segitsetek,hogyan istudnam a legjobban megtanitani.picit hosszura sikeredett bocsnatot kerek.2010. febr. 3. 11:34
1/18 anonim válasza:
Jajjjajjjaj..ha sokat akar a szarka...
Nem lenne elég a japán és a magyar?:)
Amúgy Timi...ő is japánban él és a kislányát magyarul is tanítja,őt kérdezd meg,itt a blogja,tuti fog tök jó tanácsokat adni:)
timijapanban.freeblog.hu
2/18 anonim válasza:
Te magyarul.az apuka japánul,szlovákul pedig magnó,CD.Tv. esetleg.
3/18 anonim válasza:
Te tökéletesen beszélsz szlovákul? Ha igen, akkor tényleg jó lenne egy báb, ami szlovákul beszél a kicsihez. De szerintem ez más legyen, ne kutya, mert az a japánnyelvű...Nem baj, ha eleinte nem figyel az új nyelvre, hisz nem érti. Mondj neki mondókákat, énekelj neki, mondd el a különböző dolgok nevét és legyenek olyan időszakok, amikor csak "po slovensky" beszélsz hozzá! Meglátod, egy idő után rá fog érezni erre a nyelvre is! Sok sikert!
4/18 anonim válasza:
3. vagyok. Én nemzetiségi óvodában dolgoztam, mindennap volt egy bizonyos időszak, amikor csak szlovákul beszéltünk a gyerekekkel (ők úgy jöttek, hogy nem ismerték a nyelvet). Fontos, hogy játékosan tanítsd, a tv, cd (mondjuk gyerekdalok), internet valóban jók, mert a nyelv zeneiségét is megtanulja belőlük a gyerek.
5/18 A kérdező kommentje:
Igenis a szarka nem akar sokat,a szlovakot muszly lessz meg tanitanom,mivel nagyi szlovakul beszel,es szlovakian fogunk lakni.hiaba teszem magayr suliba,ott is kell a szlovak,de itt meg 6evig lesszunk es kell a jappan is.Edesapja allandoan dolgozik,nekem kell arra megtanitanom.Igen en is ugy gondoltam,hogy szlokak plus valami mas allatka lenne.koszike nagyon mindenkinek
2010. febr. 3. 12:32
6/18 A kérdező kommentje:
utolso ha meg itt vagy lenne egy kerdesem.Ha szlovakot mondjuk 2evesen kezdenem el,hogy addig a magyar meg a jappan mar jobban menne neki,az mar keso lenne?.vagy jobb hamarabb mind kesob?
2010. febr. 3. 12:33
7/18 anonim válasza:
Szerintem tanuljatok egyutt szlovak dalokat meseket verseket jatekosan. Beszelj vele mind a 3 nyelven, meglatod egy ido utan ugyesen fog tudni 3 nyelvet, csak turelem kell hozza, es meg lesz az eredmewny:)
8/18 anonim válasza:
Bocs elgepeltem:
Nem eredmewny, hanem eredmeny.
9/18 anonim válasza:
A szlovákos óvónéni vagyok :) Egyáltalán nem késő, az én nagymamám pl. gyerekkorában csak szlovákul beszélt, csak mikor 4 évesen bekerült az óvodában, ott tanult meg magyarul. Persze, úgy is csinálhatod, hogy mindhárom nyelvet használod. Elmondod Japánul, majd szlovákul ugyanazt, ne félj, nem fogja egy idő után keverni a nyelveket. Unokahúgom gyerekei mondjuk csak 2 nyelvet hallanak pici koruktól (apuka amerikai). Eleinte csak az egyik nyelvet preferálták beszédben, de a másikat megértették, aztán a másik nyelvet is szépen beszélték. Volt az elején, hogy 1 mondaton belül keveredtek a szavak, de egy idő után szépen széttudták választani a nyelveket. A kislány ott 3,5 éves és mindkét nyelvet tökéletesen beszéli. Ha hozzám beszél, elmondja magyarul, az apukájának meg angolul... Szóval ne félj attól, hogy túl sok lesz neki! A gyerekek nagyon fogékonyak, könnyen tanulnak és nálatok még arról sincs szó, hogy egy általad csupán iskolában tanult nyelvet akarnál neki megtanítani, mert ez neked a második anyanyelved... Sok sikert!
10/18 A kérdező kommentje:
Nagyon szepen koszonomnektek,erore kaptam;-)segitettetek nagyon.
2010. febr. 3. 13:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!