Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vigantol olajat, , D vitamint...

Vigantol olajat, , D vitamint túl lehet adagolni?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha nem napi 1-2 cseppet ad az ember haenm mondjuk 3-4 et.... milyen tüneteket okozhat? Baja lehet?
2010. febr. 2. 18:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 4 hós és alig nőtt be a kutacsa ezért 2 cseppet kell adnom naponta. Remélem nem lesz belőle gond!
2010. febr. 4. 11:01
 12/20 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy túl adagold, nagyon sokáig, nagyon nagy mennyiségben kellene adagolni. Itt egy cikk róla: [link]

Ha csak néha-néha kap 1-2 cseppel többet, nem lesz tőle semmi baja...

2010. febr. 4. 11:21
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
Vigantol olajat olyan szépen be lehet cseppenteni a babák szájába és akkor biztos célba ér. Ne kanalazzunk már légyszives.
2010. febr. 4. 11:50
 14/20 Vilcsianyuja ***** válasza:
A neten máshelyütt olvastam róla, hogy a túladagolás felturbózza a csontosodást. Pl. meggyorsítja a kutacs összeforrását. Ahogy előttem szóló írta, ez lehet szükséges kezelés, ha lassan forr be, de az se jó, ha túl gyorsan "nő be a feje lágya". Nekünk is napi egy csepp az előírt adag naponta, és azt mondta a védőnő, nyáron majd nem kell adni. Én is egy kanál vízben kezdtem beadni először, de mivel a műanyag bébikanálra a vízcseppről az egész "olajfolt" ráragadt, begurultam, és azóta egyszerűen a szájába cseppentek szopi előtt, pelenkázás közben. Nekünk ez vált be.
2010. febr. 4. 11:54
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 11:50-es, ha az én kisfiam szájába bele tudod csepegtetni az olajat, akkor ezentúl én is azt fogom tenni. De mivel ide-oda rángatja a fejét, marad az a módszer, hogy evéskor az első kanál kajára (pl. főzelék) cseppentem és így adom be. Amíg pici volt, lehetett csepegtetni, de egy 14 hónapos örökmozgónak már nem olyan egyszerű.
2010. febr. 4. 12:19
 16/20 anonim ***** válasza:
Nekunk doki 4 cseppet irt elo a kutacsa miatt, de most mar nagyon stresszelek, h nem adagolom-e tul?Azt hiszem 3 honapja kap 4 cseppet.Gond lehet ebbol,allajak vissza a 2 cseppre, bocs az offert!
2010. febr. 4. 12:32
 17/20 anonim ***** válasza:
Ha a doki ennyit mondott, akkor ő tudja, mennyi kell. Nagyon nagy adag kellene ahhoz, hogy túladagold! A normális 1 csepp 0,01 mg, akkor lenne baj, ha 0,5 mg-ot vagy annál többet kapna a babád huzamosan (ez ugye 50x-es adag..)
2010. febr. 4. 12:35
 18/20 anonim ***** válasza:

A 11:50-es "légyszíves" válaszolónak:

A Vigantol olaj gyógyszertájékoztatóján az áll, hogy lehetőleg 1 KANÁL anyatejbe cseppentve adjuk be.

Olvasd el, légyszíves :-)

2010. febr. 4. 15:55
 19/20 anonim ***** válasza:
11:50-es miért ne kanalazgassunk? Nem értem, mi a baj azzal, ha kanálból kapja.
2010. febr. 4. 19:29
 20/20 anonim ***** válasza:
Nyugodtan használj kanalat, ha úgy könnyebb! Egyébként nem is minden Vigantolhoz adnak cseppentőt, csak az üvegen van egy műanyag, apró lyukú vacak..azzal én se tudtam belecseppenteni a gyerkőc szájába. A kanálra cseppentést azért tartják sokan helytelennek, merthogy a kanálra ráragad valamennyi olaj...
2010. febr. 4. 19:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!