Vigantol olajat, , D vitamint túl lehet adagolni?
Figyelt kérdés
Úgy értem ha nem napi 1-2 cseppet ad az ember haenm mondjuk 3-4 et.... milyen tüneteket okozhat? Baja lehet?2010. febr. 2. 18:18
11/20 anonim 

válasza:

Az én kisfiam 4 hós és alig nőtt be a kutacsa ezért 2 cseppet kell adnom naponta. Remélem nem lesz belőle gond!
12/20 anonim 

válasza:

Ahhoz, hogy túl adagold, nagyon sokáig, nagyon nagy mennyiségben kellene adagolni. Itt egy cikk róla: [link]
Ha csak néha-néha kap 1-2 cseppel többet, nem lesz tőle semmi baja...
13/20 anonim 

válasza:

Vigantol olajat olyan szépen be lehet cseppenteni a babák szájába és akkor biztos célba ér. Ne kanalazzunk már légyszives.
14/20 Vilcsianyuja 

válasza:

A neten máshelyütt olvastam róla, hogy a túladagolás felturbózza a csontosodást. Pl. meggyorsítja a kutacs összeforrását. Ahogy előttem szóló írta, ez lehet szükséges kezelés, ha lassan forr be, de az se jó, ha túl gyorsan "nő be a feje lágya". Nekünk is napi egy csepp az előírt adag naponta, és azt mondta a védőnő, nyáron majd nem kell adni. Én is egy kanál vízben kezdtem beadni először, de mivel a műanyag bébikanálra a vízcseppről az egész "olajfolt" ráragadt, begurultam, és azóta egyszerűen a szájába cseppentek szopi előtt, pelenkázás közben. Nekünk ez vált be.
15/20 anonim 

válasza:

Kedves 11:50-es, ha az én kisfiam szájába bele tudod csepegtetni az olajat, akkor ezentúl én is azt fogom tenni. De mivel ide-oda rángatja a fejét, marad az a módszer, hogy evéskor az első kanál kajára (pl. főzelék) cseppentem és így adom be. Amíg pici volt, lehetett csepegtetni, de egy 14 hónapos örökmozgónak már nem olyan egyszerű.
16/20 anonim 

válasza:

Nekunk doki 4 cseppet irt elo a kutacsa miatt, de most mar nagyon stresszelek, h nem adagolom-e tul?Azt hiszem 3 honapja kap 4 cseppet.Gond lehet ebbol,allajak vissza a 2 cseppre, bocs az offert!
17/20 anonim 

válasza:

Ha a doki ennyit mondott, akkor ő tudja, mennyi kell. Nagyon nagy adag kellene ahhoz, hogy túladagold! A normális 1 csepp 0,01 mg, akkor lenne baj, ha 0,5 mg-ot vagy annál többet kapna a babád huzamosan (ez ugye 50x-es adag..)
18/20 anonim 

válasza:

A 11:50-es "légyszíves" válaszolónak:
A Vigantol olaj gyógyszertájékoztatóján az áll, hogy lehetőleg 1 KANÁL anyatejbe cseppentve adjuk be.
Olvasd el, légyszíves :-)
19/20 anonim 

válasza:

11:50-es miért ne kanalazgassunk? Nem értem, mi a baj azzal, ha kanálból kapja.
20/20 anonim 

válasza:

Nyugodtan használj kanalat, ha úgy könnyebb! Egyébként nem is minden Vigantolhoz adnak cseppentőt, csak az üvegen van egy műanyag, apró lyukú vacak..azzal én se tudtam belecseppenteni a gyerkőc szájába. A kanálra cseppentést azért tartják sokan helytelennek, merthogy a kanálra ráragad valamennyi olaj...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!