D-vitamint (vigantol) adjam a 18 hónapos gyereknek?
Nekem 22 hónaposak az ikreim. Februári, tehát téli gyerekek. Azt mondta az orvos, hogy két éves korukig folyamatosan adni kell, utána pedig csak télen, ahogy már előttem írták.
Nem hiszem, hogy bajt okoz, ha folyamatosan kapja, én néha elfelejtem adni, meg ugye volt egy időszak, amikor nem lehetett kapni a gyógyszertárban, - azt hiszem most sem, de most nekünk van - akkor sem adtam.
Persze nem tudhatjuk mit okoz a hiány de nem hinném, hogy az az egy csepp olyan sokat számítana.
Ha csak lehet levegőn vannak, ami ebből fontos, az a napsütés, a természetes D-vitamin. :)) Télen ebből kevesebb van, azért is kell ilyenkor a pótlás.
Köszönöm a válaszokat!
Alapvetően én is abban a tudatban voltam, hogy két éves korig kell cseppenteni, de az előbb olvastam egy másik kérdésre adott válaszban, hogy csak 1 éves korig kell. Elbizonytalanodtam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!