Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » D-vitamint (vigantol) adjam a...

D-vitamint (vigantol) adjam a 18 hónapos gyereknek?

Figyelt kérdés
Megoszlanak a vélemények, hogy a téli, kevésbé napsütéses időszakra való tekintettel adjam-e, vagy felesleges. Egyátalán, lehet-e káros, ha adom, pedig nem kéne?
2011. jan. 5. 14:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Nálunk azt mondják kell adni télen, októbertől áprilisig, este egy cseppet.
2011. jan. 5. 14:09
 2/7 anonim ***** válasza:

Nekem 22 hónaposak az ikreim. Februári, tehát téli gyerekek. Azt mondta az orvos, hogy két éves korukig folyamatosan adni kell, utána pedig csak télen, ahogy már előttem írták.

Nem hiszem, hogy bajt okoz, ha folyamatosan kapja, én néha elfelejtem adni, meg ugye volt egy időszak, amikor nem lehetett kapni a gyógyszertárban, - azt hiszem most sem, de most nekünk van - akkor sem adtam.

Persze nem tudhatjuk mit okoz a hiány de nem hinném, hogy az az egy csepp olyan sokat számítana.

Ha csak lehet levegőn vannak, ami ebből fontos, az a napsütés, a természetes D-vitamin. :)) Télen ebből kevesebb van, azért is kell ilyenkor a pótlás.

2011. jan. 5. 14:18
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Alapvetően én is abban a tudatban voltam, hogy két éves korig kell cseppenteni, de az előbb olvastam egy másik kérdésre adott válaszban, hogy csak 1 éves korig kell. Elbizonytalanodtam :)

2011. jan. 5. 14:23
 4/7 anonim ***** válasza:
Szia! 21 hónapos a lányom, ősztől kezdve tavaszig adom neki, aztán már 2 éves kor után nem kell, utána már nem fogom adni neki. Szerintem add továbbra is.
2011. jan. 5. 14:26
 5/7 anonim ***** válasza:
Kisfiam szeptember végi. Most 15 hónapos múlt. Májusig, tehát 19 hónapos koráig folyamatosan adnom kell neki, majd nyáron szünet. 3 éves koráig kell ősszel-télen adnom majd.
2011. jan. 5. 14:28
 6/7 anonim ***** válasza:
Az orvosok szerint 2 éves korig, majd utána télen kell adni.
2011. jan. 5. 14:46
 7/7 anonim ***** válasza:
Az en kisfiam is 18 honapos :))) Adom meg neki. Doki azt mondta,hogy 2 eves koraig mindenkepp kapja.
2011. jan. 5. 17:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!