Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vigantol olajat, , D vitamint...

Vigantol olajat, , D vitamint túl lehet adagolni?

Figyelt kérdés
Úgy értem ha nem napi 1-2 cseppet ad az ember haenm mondjuk 3-4 et.... milyen tüneteket okozhat? Baja lehet?
2010. febr. 2. 18:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
D vitamint tárolja a picur szervezete.Tartsd be a napi 1 cseppet vagy ha 4-et adsz neki akkor csak az 5.naptól adj ismét
2010. febr. 2. 18:23
 2/20 anonim ***** válasza:

Szia!Minden zsíroldékony vitamint túl lehet adagolni!!!!!!Úgyhogy vigyázz vele!!Mert ez zsíroldékony

,de nézz utána itt a neten!Megtalálod leírva,hogy mit okozhat!!!

2010. febr. 2. 18:33
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen,túl lehet adagolni,mivel zsírban oldódó vitamin és így nem pisiljük ki hanem tárolódik a zsírszövetben.Viszont pont ezért ha esetleg egyik nap több csepp sikerült akkor következő nap ne adj neki,ill ha 3 cseppet kapott akkor 2 napig utána ne kapjon.Van olyan doki aki azt javasolja,h egy héten egyszer adjanak a babáknak 7 cseppet.
2010. febr. 2. 18:36
 4/20 A kérdező kommentje:
Én csak napi 2 cseppet adok a dokinő javaslatára, nagy baba, gyorsan fejlődik, mondta duplázzunk. De egy koleganőm adja neki nagyobb mennyiségben, ezért kérdem, mert mikor mondtam neki, azt mondta többet ad mert az a tuti....
2010. febr. 2. 20:46
 5/20 anonim ***** válasza:
Nekem a doki azt mondta, hogy nyaron napi 2 csepp, telen 4 csepp, en igy adom, 9 hos kislany anyukaja.
2010. febr. 2. 20:58
 6/20 A kérdező kommentje:
Tehát felhalmozódik a szervezetben... de milyen tüneteket, "betegséget" okozhat?
2010. febr. 4. 10:30
 7/20 anonim ***** válasza:

2-4 csepp??? Nekünk napi 1-et kell.

Mitől függ?

2010. febr. 4. 10:33
 8/20 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen változó, hogy melyik gyerekorvos mennyit javasol. Pl, ha nagyon fehérbőrű a gyerek, és vastagon kened fényvédővel, akkor kiszűri a krém azt a fényt, ami segít a d-vitamintermelődésben, ilyenkor lehet adni emelt adagot is (2-4 csepp). Ami sok, pl. heti adag egyben naponta (mindennap 7 csepp) Ha egy cseppet javasolnak, pótolhatod, de maximum egy napit, és azt se rendszeresen. Nem lesz semmi baja a babának az egyszeri alkalommal adott nagyobb mennyiségű D vitamintól, ahogy attól sem, ha egy-egy adag olykor kimarad. Csak igen nagy és tartósan vagy több alkalommal adott D vitamin okoz bajt. Ezek 1-3 hónap múlva jelentkeznek: étvágytalanság, székrekedés, ingerlékenység, gyakori vizeletürítés, sápadtság. A vizelet vizsgálatakor abban fehérje lehet. A röntgen felvétel jellegzetes csontszerkezeti elváltozásokat mutathat.
2010. febr. 4. 10:49
 9/20 A kérdező kommentje:
nem tudom...van aki azt mondja, úgyis marad a kanálon me hasonlók ezért 2-t ad. Nekem azt mondta a doki, nagy baba gyorsan gyarapszik azért 2
2010. febr. 4. 10:49
 10/20 anonim ***** válasza:

Igen, túl lehet adagolni! Olvasd el a Vigantol olaj tájékoztatóját, ami a dobozában van! Abban benne van, hogy milyen tüneteket okoz a (súlyosabb mértékű) túladagolás.

Nekünk egyébként azt mondta a gyerekorvos, hogy 3 éves koráig adjunk napi 1 cseppet. Azért 3 éves koráig, mert a kisfiamnak nagy volt, sőt - majdnem 2 éves kora ellenére - még mindig megvan a kutacsa. De még így sem ajánlott a doki napi 1 cseppnél többet!

2010. febr. 4. 10:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!