Hallottátok hogy a Vigantol cseppeket kivonják a forgalomból mert a gumis részéből idegen anyag oldódik ki? 3 hónapos a babám. Most akkor milyen vitamint adjak neki?
Nem lesz tőle semmi baja.Nyugodtan adhatod.Sem az orvosom, sem a gyógyszerész nem ellenezte, hogy továbbra is adjam.
"A Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek készítmény egyes, külföldön forgalmazott gyártási tételeiben nyomnyi mennyiségű, a cseppentő gumi részéből kioldódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban ebben a mennyiségben egészségügyi kockázatot nem jelent."
"Hangsúlyozzuk, hogy a minőségi eltérés egészségügyi kockázatot nem jelent, ezért a felhasználóknál lévő egységek tovább alkalmazhatók."
Szerintem is ezt megint úgy felfújták, ahogy kell. Csodálkozom, hogy a tv-ben nem hallottam még. Én kb. egy hete nem adom a fiamnak, de már vagy 3 hete hallottam a problémáról. Ma íratok receptet, mert a gyógyszerész nálunk azt mondta, hogy receptköteles, és váltok ki újat. Nálunk van. De azt is mondta, hogy annyi, amennyit adunk a babának (napi egy csöpp) nem árt, ahogy attól sem lesz semmi baja, ha kimarad egy-két hét....
Én mindig elfelejtem adni, úgyhogy átlagban amúgy is másnaponta kap a fiam. Külföldön nem is adnak ilyet.... szerintem nem nagy tragédia, ha nem akarod tovább adni neki, hogy addig nem kap, amíg nem íratsz újat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!