Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A gyerekekre ramegy a hazassag...

A gyerekekre ramegy a hazassagunk, hogyan tudnam kezelhetobbe tenni oket?

Figyelt kérdés
Egy haromeves es egy egyeves gyerek. A nagy mindig is hisztis volt, de most mar nagyon nehez vele. A kicsinek is megvannak a heppjei. Roviden a nagy allandoan sir, mindig ellenkezik. Remalom egy elindulas, oltoztetes. Regebben talan nagyobb turelmem volt, volt hogy 10 percig gyozkodtem, de ma mar kevesebb idom van erre es ha nem sikerul meggyoznom, akkor raeroltetem a ruhat, amit persze sirva tepked magarol. Mindig ket ruha kozul valaszthat, amiket nagyon utal, azokat mar reg kivalogattam. A programokat elore tudja hova kell menni, idot is kap hogy feloltozzon, gyozkodom is elotte, megis! furdetes, detto, utana meg azert megy a hiszti mert nem akar kiszallni. Kocsiba ki be ultetes es meg sorolhatnam. A kicsinek csak annyi a baja, hogy engedni kell maszkalni, racsos agyban nincs el, ezert ha eleve nem mellettem alszik el, akkor ha letesszuk racsos agyba, ejfeltol megebred es onnantol visszatehetetlen. Most mar egy evesen felek nincs is ertelme kiharcolni a racsos agyat. Szivacsban gondolkodom a foldon, hogy legalabb at tudjak osonni reggel a ferjemnez. A nagy jol alszik, altatni viszont nehez. Hiaba ugral egesz nap, meg ha delutan nem is alszik vagy csak kicsit, este mindig felporog.es apjat nem fogadja el, nekem kell altatni. Probalok. Napirendet tartani, felkeles, reggeli, takaritas, matszoter,ebed, delutani alvas, uzsi, jatek, furcsi, vacsora, altatas. Nem megy, van hogy nem is alszanak, kicsi tudja, nagy nem engedi. Oviba pelus miatt nem mehet, azzal is balhezik, fel a wctol, de valahogy anyai erzesem azt sugja, nincs eleg feladata, munkaja. Szeretnek percre pontosabb napirendet es elvegzendo feladatokat neki, szerintem ez jot tenne, de ilyen helyzetben hogy lassak hozza? hisz mindenre szinte kenyszeriteni kell.
2014. nov. 30. 10:56
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Tegnap olvastam a kérdésedet, azóta gondolkodtam róla, mert nekem is két gyerekem van,másfél évvel idősebbek, mint a tieid, és főleg a nagyobbik, aki khmm... nem egyszerű eset. Elmesélem, nálunk mi vált be, hátha hasznát veszed valamelyiknek.

Az valóban probléma, ha egy 3 éves még ennyire nem szobatiszta, de a közösség csodát tud tenni. Értem, hogy állami oviba nem veszik be így, de nincs a közeletekben egy magánovi vagy család napközi ovis csoporttal, ahová beírathatnád heti 2-3 napra? Igaz, kicsit más volt a szituáció, de nálunk a kisebbik "ovikezdés" után egy héttel már szobatiszta volt, pedig előtte ellenállt ő is.

A másik, hogy nincs feladata: hát legyen! Esti rendrakás, evés után maga után elpakolás, ennyi egyelőre elég is. Motivációnak nekünk nagyon bejöttek a piros szívecskék: aki szépen pakol, utána kap egyet a ruhájára. Azóta, hogy ezt bevezettük, soha nincs vita a rendrakásból. Az oviban is ezt csinálják, onnan az ötlet.

Az alvás nálunk is nagyon nehezen ment-megy, a békesség kedvéért mi engedtünk az elveinkből. Ha nekik úgy a jó, velük alszom, vagy alhatnak velünk, senkinek semmi baja nem lett tőle. A nagy (4,5 éves), még a mai napig átmászkál éjjel, őszintén nem zavar, a 2,5 éves kicsi egy ideje egyedül alszik el, és alszik rendesen egész éjszaka, de ez egyrészt nem volt mindig így, másrészt meg mint írtam, vele azért egyszerűbb.

Ha pedig rámegy a házasságotok már, akkor menjetek néha kettesben randizni! Egy 1 évest már nyugodtan rá lehet bízni a nagyszülőkre pár órára. Ha messze laknak, akkor lopjatok magatoknak pár órát, ha meglátogatjátok őket. Nem azt mondom, hogy állandóan le kell adni a gyerekeket, de havi egy délután nektek is jár.

2014. dec. 1. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!