A gyerekekre ramegy a hazassagunk, hogyan tudnam kezelhetobbe tenni oket?
Tegnap olvastam a kérdésedet, azóta gondolkodtam róla, mert nekem is két gyerekem van,másfél évvel idősebbek, mint a tieid, és főleg a nagyobbik, aki khmm... nem egyszerű eset. Elmesélem, nálunk mi vált be, hátha hasznát veszed valamelyiknek.
Az valóban probléma, ha egy 3 éves még ennyire nem szobatiszta, de a közösség csodát tud tenni. Értem, hogy állami oviba nem veszik be így, de nincs a közeletekben egy magánovi vagy család napközi ovis csoporttal, ahová beírathatnád heti 2-3 napra? Igaz, kicsit más volt a szituáció, de nálunk a kisebbik "ovikezdés" után egy héttel már szobatiszta volt, pedig előtte ellenállt ő is.
A másik, hogy nincs feladata: hát legyen! Esti rendrakás, evés után maga után elpakolás, ennyi egyelőre elég is. Motivációnak nekünk nagyon bejöttek a piros szívecskék: aki szépen pakol, utána kap egyet a ruhájára. Azóta, hogy ezt bevezettük, soha nincs vita a rendrakásból. Az oviban is ezt csinálják, onnan az ötlet.
Az alvás nálunk is nagyon nehezen ment-megy, a békesség kedvéért mi engedtünk az elveinkből. Ha nekik úgy a jó, velük alszom, vagy alhatnak velünk, senkinek semmi baja nem lett tőle. A nagy (4,5 éves), még a mai napig átmászkál éjjel, őszintén nem zavar, a 2,5 éves kicsi egy ideje egyedül alszik el, és alszik rendesen egész éjszaka, de ez egyrészt nem volt mindig így, másrészt meg mint írtam, vele azért egyszerűbb.
Ha pedig rámegy a házasságotok már, akkor menjetek néha kettesben randizni! Egy 1 évest már nyugodtan rá lehet bízni a nagyszülőkre pár órára. Ha messze laknak, akkor lopjatok magatoknak pár órát, ha meglátogatjátok őket. Nem azt mondom, hogy állandóan le kell adni a gyerekeket, de havi egy délután nektek is jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!