Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A gyerekekre ramegy a hazassag...

A gyerekekre ramegy a hazassagunk, hogyan tudnam kezelhetobbe tenni oket?

Figyelt kérdés
Egy haromeves es egy egyeves gyerek. A nagy mindig is hisztis volt, de most mar nagyon nehez vele. A kicsinek is megvannak a heppjei. Roviden a nagy allandoan sir, mindig ellenkezik. Remalom egy elindulas, oltoztetes. Regebben talan nagyobb turelmem volt, volt hogy 10 percig gyozkodtem, de ma mar kevesebb idom van erre es ha nem sikerul meggyoznom, akkor raeroltetem a ruhat, amit persze sirva tepked magarol. Mindig ket ruha kozul valaszthat, amiket nagyon utal, azokat mar reg kivalogattam. A programokat elore tudja hova kell menni, idot is kap hogy feloltozzon, gyozkodom is elotte, megis! furdetes, detto, utana meg azert megy a hiszti mert nem akar kiszallni. Kocsiba ki be ultetes es meg sorolhatnam. A kicsinek csak annyi a baja, hogy engedni kell maszkalni, racsos agyban nincs el, ezert ha eleve nem mellettem alszik el, akkor ha letesszuk racsos agyba, ejfeltol megebred es onnantol visszatehetetlen. Most mar egy evesen felek nincs is ertelme kiharcolni a racsos agyat. Szivacsban gondolkodom a foldon, hogy legalabb at tudjak osonni reggel a ferjemnez. A nagy jol alszik, altatni viszont nehez. Hiaba ugral egesz nap, meg ha delutan nem is alszik vagy csak kicsit, este mindig felporog.es apjat nem fogadja el, nekem kell altatni. Probalok. Napirendet tartani, felkeles, reggeli, takaritas, matszoter,ebed, delutani alvas, uzsi, jatek, furcsi, vacsora, altatas. Nem megy, van hogy nem is alszanak, kicsi tudja, nagy nem engedi. Oviba pelus miatt nem mehet, azzal is balhezik, fel a wctol, de valahogy anyai erzesem azt sugja, nincs eleg feladata, munkaja. Szeretnek percre pontosabb napirendet es elvegzendo feladatokat neki, szerintem ez jot tenne, de ilyen helyzetben hogy lassak hozza? hisz mindenre szinte kenyszeriteni kell.
2014. nov. 30. 10:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Hol van a férjed a történetben? Ő mit csinál? Mit gondol, mennyit segít, mi a véleménye az életetekről? Miért a gyerekek hibája, ha ti ketten nem vagytok meg jól egymással? Nem értem, pontosan mire megy rá a házasságotok? A gyerekek tökéletesen az életkoruk szerint viselkednek, semmi deviáns vagy meglepő dolgot nem írtál. Ilyen egy 3 és egy 1 éves gyerek.
2014. nov. 30. 11:09
 2/11 anonim ***** válasza:
77%
El kell érned azt, hogy te irányítsd őket, ne ők téged. Beszélj nevelési tanácsadóval, pszichológussal.
2014. nov. 30. 11:11
 3/11 anonim ***** válasza:
51%
Attól, hogy nehéz a gyerekekkel, még szerethetitek egymást, nem? Mi éjjel, amikor éjszakáznunk kellett, álltunk az ablakban, altatuk a babát és csókolóztunk. Az, hogy köztetek milyen a hangulat, mennyire szeretitek és tisztelitek egymást, nem függ attól, hogy mennyire kiabál a gyerek vagy hogy mennyire vagytok fáradtak. A fáradtság és a boldogtalanság nem ugyanaz!
2014. nov. 30. 11:13
 4/11 anonim ***** válasza:
83%
Azt kerestem en is a sztpriban h hol a ferj a szerepben? Miert megy a gyerekek miatt tonkre a kapcsolatotok? Amugy meg ez eleg undorito dolog h rajuk fogod, sot nem is rajuk hanem a nagyra! Az egesz sztorid arrol szolt h ra panaszkodsz! Ha nektek bajotok is van, barmi is legyen az, kizart h a gyerekek miatt lenne. Vallaltatok oket, egy gyerek nem csak mese habbal!
2014. nov. 30. 11:13
 5/11 anonim ***** válasza:
60%

legalabb at tudjak osonni reggel a ferjemnez

Idéztem tőled. Gondolom, itt a problémád, hogy nem tudtok együtt lenni...Pedig ez csak nehezebb lesz. Én legalábbis úgy érzem, míg ilyen picik voltak, sokkal több időnk volt estétől reggelig egymásra...

2014. nov. 30. 11:28
 6/11 anonim ***** válasza:
36%

Nekem egy picit úgy tűnik, hogy a fejedre nőttek a gyerekek.

Másfél éves kisfiam nagyon csinytalan (nem rossz gyerek), "hiperaktív", minden érdekli, nem akar semmit ami kötöttségekkel jár (öltözés, pelenkázás stb...), örökmozgó és még sorolhatnám a rá illő szavakat, nem egyszerű eset.

Mióta megért mindent azóta jobb a helyzet. Én mindig is szigorúan neveltem őt, vannak dolgok amiket nem viccelünk el, pl a pelenkázás, öltözködés, evés... Ezeknél sokat mérgelődtem vele, soha nem hagytam magam, ha kényszerrel is de ráhúztam a ruhát, ha üvöltve-visítva is de ráadtam a pelenkát. Most ott tartunk, hogy az esetek nagy többségében már előre lefekszik az ágyra a pelenkázáshoz, alvásnál csak annyit mondok, hogy gyere megyünk tentizni (ez így maradt, amúgy nem nagyon használok ilyen szavakat) hozd a mackót és a takaród, a gyerek önállóan megy a szobájába és nyújtja a kezét hogy rakjam be az ágyba, egyedül alszik el tápszerrel vagy tejjel.

Volt hogy rácsaptam a fenekére, nem verem őt, de kapott már jelzés értékű popsira csapást, szerencsém van mert elsőre hat rá, nem makacsolja meg magát még jobban.

1 éves gyereket én bent hagynék éjszaka az ágyban, majd kisírja magát és visszaalszik. (sokszor nem kellett ezt alkalmaznunk, van az a sírás amikor tudom hogy nem hagyhatom ott, nem fog megnyugodni, akkor kivettem)

Ha minden éjjel kiveszed a kicsit az ágyból soha nem fog megoldódni a helyzet.

Az erélyes rászólás a gyerekre is bejöhet, a nagynál én kipróbálnám. Legyél határozott, te vagy az anyjuk, nehogy már ők irányítsanak...

Nekünk is meginogott a kapcsolatunk a férjemmel a kisfiúnk születése után, én állandóan fáradt és feszült voltam. Amint elkezdett besegíteni a háztartásban (fa behozás, néha főzés, elpakol a mosogatóba maga után stb) és többször vigyázott a kisfiúnkra munka után, én is lenyugodtam picit, kevesebb munka hárult rám, nem voltam olyan feszült, újra közeledtem hozzá és megoldottuk a problémákat. Most újra jó minden. 7 hetes a kislányunk, nem könnyű kettő picivel de sok segítséget kapok a férjemtől (altatás, etetés, fürdetés stb...) így egyáltalán nem viselte most meg a kapcsolatunkat.

2014. nov. 30. 12:45
 7/11 anonim ***** válasza:
41%
Én megértelek.Biztos a többiek azért nem látják át mert nem írtál le mindent részletesen mert hosszú lenne.Hol az apuka?Ott ahol minden más apuka.Reggeltől estig dolgozik.A többség még hétvégén is.Hogyan megy rá a kapcsolat?Hogy állandóan a gyerek hisztije körül forog minden,mindenki ingerült fáradt anyából kiszipolyozza az életet is lassan.Így neki sincs kedve ereje hangulata a férjéhez.És nem nem minden gyerek viselkedik így a nagyobb gyereket vidd el nevelési tanácsadóba vagy Bizottság elé-A kicsi alvását egy hét alatt meg lehet oldani.Én is hasonló cipőben jártam.Írj privit ha szeretnél beszélgetni.Van kiút!
2014. nov. 30. 13:53
 8/11 anonim ***** válasza:
0%
Ez tetszik, ha nem tudunk gyereket mevelni mert szo szerint vki szerencsetlen hozza a gyereket vigyuk nevelesi tanacsadoba!
2014. nov. 30. 14:35
 9/11 anonim ***** válasza:
Utolsó, senki sem tudja automatikusan, hogyan kell jól nevelni gyereket. Nem szégyen tanácsot kérni.
2014. nov. 30. 15:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Szerintem aludjon veletek a ket gyerek, de minimum az egy eves. Ruhat pedig egyutt vasarolj a nagyobbnak.
2014. nov. 30. 21:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!