Amikor bekerültünk 6 hetesen a heim pál kórházba a fiammal és meséltük hogy pár napja átalussza az éjszakákat akkor mesélte az orvos, jogy ilyen pici babáknál ha 5 órán keresztül nem esznek akkor bizony leesik a vércukorszintjük. A fiamnak is kb akkor kezdett bejelezni a légzésfigyelő amikor átaludta az éjszakát, mi ezért is kerültünk be. Az orvos szerint kb 5 kg felett már lehet hagyni átaludni az éjszakát, akkor már erősebb a kis szervezetük. Persze nem biztos hogy minden baba ilyen érzékenyen reagál a vércukorszint leesésére mint az én fiam, de ők (az orvosok) minden babánánál 5 kg alatt kérik hogy legalább 5 óránként etessenek. Az ügyeletes doki mondta h volt már hogy kómában lévő babát vittek be hozzájuk úgy leesett a vércukra (nem volt koraszülött!).
2014. nov. 22. 07:46
13/23 anonim válasza:
Lányunk 8 hetes korától átaludta az éjszakát. Nekünk azt mondta a gyorvos h nem kell kelteni éjszaka, azóta is átalussza. Sztem ha nincs arra indok h felkeltsd pl sárgasàg akkor nem kell, felkel magától ha éhes, legalábbis a lányunk a legkisebb éhségérzeténél kiabált.
2014. nov. 22. 07:53
14/23 anonim válasza:
Ezeket nem tudtam, és én hagytam aludni éjszaka a pár hetes babámat.
8-10 órákat aludt végig, kizárólag nappal szopizott, szépen hízott, és ma már 4 éves egészseges kisfiú.
2014. nov. 22. 07:54
15/23 anonim válasza:
8 hetest már nem kell. de 6 hetes korig ébreszteni kell a fentiek miatt, a fűtés szezonban ugyanolyab fobtos a folyadék pótlás mint nyáron. ennyit meg lehet és meg kell érte tenni. nem kockaztatnek.
2014. nov. 22. 08:03
16/23 anonim válasza:
Nekünk a kórházi és a házi gyermekorvos is azt mondta, hogy örüljünk, ha alszik éjszaka, nem kell ébreszteni. A kórházban csak azokat a babákat kellett ébreszteni, akiknek nagyobbat esett a súlya és besárgultak. A házi gyermekorvos azzal kezdte, mikor hazaértünk, hogy lehetőség szerint minél előbb hagyjunk el egy étkezést éjszaka, így 6 órát aludjon végig a gyerek éjjel. Az más kérdés, hogy a lányom nem tankönyvi példa és esze ágában sem volt aludni éjszakánként.:)
2014. nov. 22. 08:35
17/23 A kérdező kommentje:
3350 született nemrég 3980 mértünk. Nagyon kicsit volt sárga de az már elmúlt. Mondta a védőnő meg a gyerekorvos is hogy jó sokat hízott ezt a súlyt 1 hónaposan szokták elérni. Csak anyatejes
2014. nov. 22. 12:26
18/23 anonim válasza:
Kislányom 6 hetes, én soha nem ébresztettem éjszaka, sőt nappal sem. A 6 hét alatt alig volt olyan éjszaka amikor felkelt enni. Amikor mondtam a doktornőnek teljesen kiakadt, hogy egy pici pár hetes babát 4 óránként kell ébreszteni-etetni mert leeshet a vércukra és bekómálhat amit nem veszünk észre mert amúgy is alszik ugye... és hogy ebből nagy baj lehet... 2 napig ráparáztam erre, aztán úgy döntöttem hogy éjszaka semmi képp nem ébresztem, nappal 4-5 óra alvás után azért felkeltettem.
Inkább kis súllyal született vagy sárga babáknál kell ébreszteni, ha minden rendben a picivel akkor nem kell.
2014. nov. 22. 12:28
19/23 anonim válasza:
ha minden rendben van akkor is egy pici újszülöttről van szó .
mindenkinek lelke rajta hogyan csinálja.
2014. nov. 22. 13:01
20/23 anonim válasza:
Köszi a lepontozást, be lehet fáradni a heim pálba és megomdani hogy nektek is orvosi diplomátok van és jobban értetek hozzá. Én is örültem hogy hű nem ébred amíg meg nem szólalt a légzésfigyelő - nem tévesen...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!