Mikortól szabad hagyni hogy átaludja a baba az éjszakát?
én két hétig etettem 3 óránként,
3.héten ő maga hagyta el a fél 2-es etetést, és csak 3-4 körül kelt,
később elhagyta az este 10 órásit is, ez általános lett hogy este 7-8-tól aludt 3-4-ig, újabban már reggel 6-ig
Nem szabad hagyni, ők még nagyon picikék, hogy ne egyenek 5 órát akár!!!!!!!
Mindkét gyerekem kb 10 hetesen màr àtaludta az éjszakát. Sose keltettem őket.
Ha éhes felébred. Nem értem a 6-ost. Miért nem szabad aludni hagyni őket? ??
mert a pici gyomrukat nem szabad ennek kitenni.
újszülöttről írtam. ők még kicsik a felnőtt rendszerhez.
azért van, akit ébreszeni kell - pl nálunk kellett.
kis súllyal született a gyerek és sárga is volt. egyszer bekómált, születés utáni negyedik napon - több órája aludt, és alig lehetett felébreszteni evéshez (hídegvízzel kellett kelteni, levetkőztetni, és nagyon sokat nógatni, hogy szopizzon, a bőre lógott, szemecskéi is beesettek voltak, még a kutacsa mondjuk nem horpadozott szerencsére)
nekem ekkor az volt, hogy amíg a 3 kilót nem éri el, 2,5 óránként etetni kellett. a mobiltelefonom jelzett 2 héten keresztül 24 órában. érdekes, amúgy a gyerek előbb felébredt, mint a jelzés jött volna.
nagyon kemény, nem kívánom senkinek azt a feszülést. rettegtem, hogy átalszom az ébresztést, és a gyereknek baja lesz. igazából nem is aludtam az első időben ezért nagyon, de mondjuk nem reccsentett meg, gyerek előtt sokat buliztam, edzett voltam a virrasztásban, na :)
de azért fontos felhívnom a figyelmet kedves kérdező, hogy
kizárólag anyatejes babáról van szó, a tápisok azért jobban alszanak (elvileg, mert azért inkább típus)
illetve ha a védőnő mondja, hogy ébreszd evéshez, akkor kell, de kérdezd meg meddig (hány hét, milyen súly)
alapból nem kell kelteni viszont, ha éhes a pocak, felébred magától. ezért alszanak felszínesen a babák... (20 perc alatt merülnek álomba, úgy 40-60 percre, majd újból felszínes alvás van 20 percig, és így tovább. ezalatt a 20 perces alatt ébreszti a gyereket az éhség. és ezért van, hogy ha elringatod, azért 20 percen belül ha leér a sejhaja a kiságy matracra, még felébredhet) :)
szóval ha éhes, ébred. ha átalussza az éjszakát, szerencsés vagy, és örülj neki, és hagyjad. majd 6-8 hónaposan megszakad ez az éjszakátátalvós "szerencse" :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!