Anyukak akiknek a babaja hajnali 4 5 körül fent van es nem hajlando visszaaludni, mit csinaltok vele reggelig jatszotok vele apuka meg nyugodtan alszik addig, titeket ez nem idegesit?
MINEK NÉZETSZ EGY 7 HÓNAPOS BABÁVAL TÉVÉT??
A rengeteg villódzó inger, ami éri, és amit nem is ért, tönkreteszi az agyát, felpörgeti teljesen.
Ezt azonnal hagyd abba vele.
A babakocsis tologatásról nem tudom, lehetséges-e leszoktatni, ha 7 hónapja így tologatod, de meg kellene próbálni. Működhet az, amit valaki írt, hogy akkor elmenni közben boltba, vagy a dolgodat intézni, hogy ne üresjárat legyen az az idő.
Kitolnám a fürdetést, fektetést 9 körülre. Ha előtte már 6 körül fáradt, akkor egy fél órára lerakni aludni. Pl.besötétíteni és simogatni a hátát, dúdolni neki. Ha tényleg olyan álmos, ahogy írod, előbb-utóbb el kéne aludnia. Ha meg nem tud elaludni, akkor max.nyűglődik, de toljátok ki a fürdetést legalább 1-1,5 órával.
"Reggel 4-5kor kel szopizik akkor probalom visszaaltatni sikertelenül majd belenyugszok a sorsomba:( kiviszem a jatszoszönyegre es meset nezünk meg jatszunk.Fel 9 körül elalmosodik es visszaalszik pont fel orara(addig altalaban lezuhanyzok"
Itt kezdődik és romlik el minden...
Kedves válaszolók, a kérdés ma reggel került kiírásra, mit vártatok, a kérdező tegnapra változtat a szokásokon/napirenden? Hadd gondolja már át, mit hogyan tudna kivitelezni, aztán majd pár nap múlva belevág, amibe szeretne.
Kérdező, ilyen 5 körüli kelés nálunk akkor volt, mikor kevesebb tejem lett (terhes vagyok megint), és, ahogy az egyik válaszoló írta, hajnalban már nem volt elég neki, felébredt, kérte a reggelit, és aztán már nem aludt vissza. Pár nap után rájöttem, hogy ha úgy másfél literrel többet iszom, van elég tej.
Az altatási időpontokkal nekem kísérletezgetni kellett, pont ilyen 7-8 hónapos korában volt talán nálunk is a legtöbb gond, sokszor egy-két percen múlott, ha túl korán vagy későn kezdtem altatni, akkor már nem aludt el. Ezt te tudod kitapasztalni, mi az a jel, amire azonnal altatni kell.
Aztán pont 8 hónapos volt, amikor változtatnom kellett az altatási szokásokon, addig ringatva aludt el, akkor viszont már annyira érdekelte a külvilág, hogy hiába volt hulla fáradt, nem tudott így elaludni, folyton figyelte, mi van körülötte. Azóta mellé fekve szoptatom, így megoldódott. Lehet, hogy nálatok is új módszert kell találni. Az átszokás nem feltétlenül keserves, lehet, hogy a baba is igényelné a változtatást.
Benne vagytok a szeparációs szorongás időszakában is, nem írtad, hogy külön szobában alszik-e, lehet, hogy hajnalban hiányol, és nem tud visszaaludni. Azt nem tudom, írtad-e, mikor kezded visszaaltatni, lehet, hogy ha az első moccanásokra cicit kap, még visszaalszik, de ha túlságosan felébred, már nem.
Az este 7 körüli elalvást én nem érzem korainak, nálunk is sokáig így volt, nappal az én fiam is elég keveset aludt mindig, este 7-re kidőlt, reggel 7-ig aludt, meg persze közben ébredt legalább 3-szor, de inkább 4-5 alkalommal, cicivel simán visszaalszik ilyenkor.
És még egy: a TV tényleg nem szerencsés, nagyon túlterheli az idegrendszerét. Más megoldást találni strapásabb, de hosszú távon kifizetődőbb.
"Kedves válaszolók, a kérdés ma reggel került kiírásra, mit vártatok, a kérdező tegnapra változtat a szokásokon/napirenden?"
Szerintem senki nem várta és nem is mondta, hogy egy nap alatt lehet változtatni, de a kérdező elmondta hogyan csinálja, elmondták neki, hogy az miért nem jó, mit lehetne helyette csinálni, majd a kérdező közölte, hogy de igenis ő úgy csinálja és különben sem érti mi vele a baja akárkinek. Akkor?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!