Anyukak akiknek a babaja hajnali 4 5 körül fent van es nem hajlando visszaaludni, mit csinaltok vele reggelig jatszotok vele apuka meg nyugodtan alszik addig, titeket ez nem idegesit?
az már bizonyított, hogy a babák ha túl fáradtak, akkor nem tudnak jól aludni. túlterhelt idegrendszerrel nem jutnak el a mélyalvásba.
szerintem nálatok is erről lehet szó, bárhogy számolom, életkorának nagyon kevés ez az alvás, az 5 évesem többet alszik!
szerintem kezdj el szép sorban és kitartóan egy jobb napirendet kidolgozni, mert ez így borzasztó.
először is szerintem, írod, hogy este 6kor már fáradt. na itt kéne letenni aludni!
és 1-1,5 óra múlva ébreszteni, fürdetni, majd játszani, vacsizni....
utána letenni, ezzel már alapból tolódna az éjszakai alvás, így később is kelne, pihentebben is menne aludni és meg is lenne a napi 2 alvás. ami nagyon fontos, hisz az idegrendszeréke kell, ezt ő is jelzi, de te nem reagáltál még erre :)
a másik a következetesség. éjjel szerintem nincs se játék se tv.
igen, egyszerűbb a játszószőnyegre letenni, e így hogy tanulja meg, hogy éjjel alvás van? legyen sötét és csönd. te se beszélj, és ne kapcsolj villanyt, főleg tv-t. nehéz harc lesz, de ha következetesen kitartasz emellett akkor hozzászokik és rájön, hogy nem éri meg kikönyörögni a játékot mert nincs.
aztán jöhet a babakocsis elalvás. ez is nehéz lesz. alvás előtt menjetek ki babakocsizni, üljön benne félig, írod, hogy tud ülni, tehát legyen ez az első, hogy nézelődjön, ébren! akkor rájön, hogy a kocsi sétára van nem alvásra. levegőn majd jól lefárad és lehet menni fel a kiságyba aludni. megszoptatod, besötétítesz és beteszed a kiságyba. nem baj ha nem alszik el, de ne beszélj, csak akkor vedd ki ha sír, majd ha megnyugodott, tedd vissza. igen, borzasztó nehéz lesz és az első 4-5 nap kimerítő és horror lesz de megtanulja, hogy ott alszik nappal és jön a megváltás, te is pihenhetsz napközben! ezért csak megéri változtatni? :)
nálunk is voltak ilyenek, én megküzdöttem ezekkel és egy jól alvó, kiságyba alvó babám lett 8 hónapos korára :)
férjem... leültünk megbeszélni, hogy ki mit szeretne. ő szombat esténként szeret elmenni a haverjaival. én meg vasárnap szeretek sokáig aludni. így megállapodtunk, hogy övé a szombat este, enyém a vasárnap délelőtt... évek óta így van, kel a gyerek, akkor ő meg, szombaton reggel persze ő aludhat.
kompromisszumot kell kötni és igenis ragaszkodj hozzá, mert attól még, hogy ő dolgozik keményen napi x órát, te meg talpon vagy 2x annyit...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!