Kinek mennyit segít/segített a párja az éjszakai/hajnali etetéseknél?
A párom soha nem ébredt fel rá. De nem is igényeltem. Ő dolgozott és meg otthon ültem a gyerekkel és semmi dolgom nem volt. Logikus volt, hogy én kelek fel. Egyetlen egyszer ébresztettem fel, mikro két napja ébren voltam, mert fájt a hasa olyan 5-6 hetesen és nem bírta, tovább.
Ma már lassan 3,5 éves. Most már persze én is dolgozom.
Néha jó lett volna ha valaki segít benne, de úgy voltam vele, hogy a férjem minden reggel negyed 6-kor elmegy dolgozni, nem akartam hogy fáradtan kialvatlanul menjen el, ráadásul vezet egész nap, szóval a fáradtság akár az életébe is kerülhet. Én meg úgy voltam vele, hogy majd nappal alszom a lányommal, ha elalszik...
Egyszer volt olyan hogy a férjem felébredt a sok sírásra, 8 hónapos volt a lányunk. Átvette és ő hintázott vele a hintaszékben reggelig, úgy ment dolgozni utána, hogy alig aludt 2-3 órát. Úgy sajnáltam utána...
Általában hétvégén éjszaka átvállalt egy etetést ha megkértem de én nem erőltettem. Volt kb havonta egyszer hogy azt mondta, hogy aludjak nyugodtan, majd ő éjszakázik végig. Én nem vártam el tőle mert 6kor jár dolgozni, én azért vagyok itthon hogy ellássam a gyerekünket. Ettől függetlenül ragaszkodtam ahhoz hogy ő is kivegye a részét a gyereknevelésben de nem hétköznap éjszaka.
Az esti etetést, fürdetést vállalta sokszor, sőt mostmár csak ő fürdet. Ő vigyáz 5 után a kisfiúnkra már nagyon régóta amíg én pakolászok, csinálom a dolgom.
Bármikor rá bízhatom ha akarom, mindent elintéz a kisfiúnkkal kapcsolatban kivéve a kakis pelust (azt csak akkor csinálja meg ha nem vagyok itthon).
Szia!
A fiunk kezdetben 3h-ként evett lefejt tejet, így az esti fejés után mindig ágyba zavart a férjem. Azt az etetést, meg a késő estit ő intézte. Így én alhattam a következő fejésig. Nagy segítség volt, ő ráadásul bagoly típus. A többi etetés az enyém volt.
A lányunknál nem kellett fejni, így az etetések rám maradtak, meg a büfiztetés. Nem keltettem fel, ha nem volt muszáj.
A hasfájós időszakban segített még egy kis éjszakai sétával, amikor már nagyon nem bírtam mit kezdeni a gyerkőcökkel. A lányunk ráadásul nagyon apás, sokszor csak nála nyugodott meg.
Én úgy gondolom h kettőnknek szültem és nem egymagamnak vagyis sztem az apa is vegye ki a részét. Viszont én sosem keltettem fel h na most te jössz, mivel jó a párom alvókája így fel sem kelt a sírásra, hagytam is aludni. De volt olyan éjszaka vagyis inkább hajnal mikor én egyszerűen nem bírtam kikelni annyira fáradt voltam akkor a párom megettette, ellátta. Mondjuk a kislányunk csak 2 hónapos koráig kelt éjszaka azóta átalussza most 7 hónapos. Párom szó nélkül átveszi és ellátja ha látja h nagyon fáradt vagyok. Pl. szombatonként ő kel reggel etet stb és csendbe tartja h tudjak tovább pihenni.
Amúgy én amikor kisebb volt akkor is volt h délután mondtam h létazi te etess stb. és szó nélkül megteszi. Mondjuk a háztartástól kezdve mindenve segít.
4. vagyok. Az én férjem is kivette (most is kiveszi, de ugye a mi lányunk már iskolás, nem kell éjszaka kelni) a részét a ház körüli munkákból, és nálunk is az volt, hogy hétvégén ő kelt fel vele kora reggel (ő amúgy is korán kelő mindig), és hagyták hogy én végre alhassak.. :) MOndjuk ez a mai napig így van, ő és a gyerek reggel elvannak, én még alhatok 9-10-ig is akár.. mint a régi szép időkben. :)
Szóval nála is alapból jelen van a segítés, a segíteni akarás, de én hétköznap éjszaka és hajnalban egyáltalán, soha nem vártam el tőle a segítséget az éjszakákkal kapcsolatban... Pedig rossz volt, mert tápszeres volt a lányunk, és 19 hónapos koráig két óránként kelt sajnos.. aztán szerencsére egy csapásra jó alvó lett, ahogy kibújt a 16. foga :)
Kettes! Miért kell az éjszaka közepén mosogatni és sterilizálni? Ezért aztán végképp nem kelteném fel a férjem. Megvár a mosogatás reggelig.
A férjem reggel 10-től éjfélig dolgozott (hétvégén akár hajnali 4-ig, 5-ig is, vendéglátás), abban az időben, amikor a fiam kisbaba volt. Soha nem keltettem fel, hisz nagyon sokat dolgozott, kellett neki a pihenés. Olyan viszont volt, hogy megébredt és akkor segített visszaaltatni pl. Az is előfordult párszor, hogy felajánlotta, hogy a szabadnapján ő kel majd éjszaka etetni, amikor már zombiként jöttem mentem. De ezek mindössze pár alkalmak voltak.
Viszont ha szabadnapos volt, nyugodtan otthon hagyhattam a babát, amíg pl edzeni, vagy vásárolni mentem. Ha otthon volt, mindig övé volt a fürdetés és a kakis pelenkát bármikor szó nélkül kicserélte. Egy rossz szavam nem lehet, amit tudott megtett a baba körül. Már 4 éves a fiunk, nagyon apás, ha ő itthon van és még a fenekét sem törölhetem ki. :) Mindent apával lehet csak csinálni, mindenben apa segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!