"Divat" még 2 utónevet adni a gyerekeknek?
Mind a két kisfiamnak 2 neve van.
5 éve a nagyobbiknál nem tudtunk dönteni,így természetes volt,hogy most a picinek is kettőt adunk.
Ti miért adtatok vagy miért nem adtatok 2 nevet a babátoknak?
Sok okból lehet két neve egy gyerkőcnek. Lehet azért, mert keresztény családba született, és a keresztelkedéshez szüksége volt egy bibliai névre, de mellé a szülők esetleg egy másik, nem bibliai nevet is akartak neki adni.
Lehet azért kap két nevet, hogy mindkét szülő névválasztása érvényesülhessen. Lehet azért is, mert az egyik név különlegesebb, és a hétköznapi életben nehezebben használható, de a szülők érzelmi okokból nem akarják másként nevezni a lurkót. Lehet az egyik név hagyománytiszteletből is (pl. mostanában divatossá vált ősi, magyar nevek), vagy azért, mert valamelyik nagyszülő, dédszülő vagy más rokon emlékét szeretnék megőrizni általa.
Nálunk két dolog érvényesült a dupla névválasztással: a hagyománytisztelet, és a mindkét szülő általi névválasztás. Ezért lett a fiunk Erik (mert ez szép, hangzatos, kedves név szerintünk, és én választottam) és Nimród (hagyománytiszteletből, és mert ez a név is tetszett nekünk, és ez Apa választása volt). Ugyan Eriknek szólítjuk, de azért ő Nimród is, és tudja is magáról. :)
Nekem két nevem van, ráadásul nem is rövidek. Nem örülök neki.
fiamnak is két nevet adtunk, mert ugye apa ragaszkodott, h az ő neve is ott legyen. Már bánom.
Lányom már csak egy nevet kapott.
Szerintem elég egy név is, a többség nem is használja a második nevét.
Hajajj, most divat csak igazán!
Mi csak egyet adtunk, mert családneve kettő van... :-)
És ezt az egyet is alig bírtuk kitalálni. :-)
Nekem mind a kettőnek 2 neve van és nem a divat miatt.
A tízéves nagyfiam Bence Márk.
(Bence közös választás, Márkot én akartam)
A lánynak az apja választotta az első nevét (ha lány ő választ, ha fiú én, így egyeztünk meg és én tuti biztos voltam, hogy a második is fiú, hár nem jött be:-))
De ha fiú lett vonka, akkor is 2 nevet kapott volna.
Szóval így ke lett a kicsi Szonja Jázmin.
Valószínűleg divat, mert nálunk sokszor rákérdeztek: és mi a 2. keresztneve? Nincs!
A vezetéknevünk nem átlagos, és keresztnevet sem a megszokottakból választottunk, ez így bőven elég és egyedi.
Férjemnek van 2 keresztneve, az apjáét is muszáj volt megkapnia, utálja, titkolja ahol csak lehet.
Sziasztok!
Mi is 2 nevet adtunk a kisfiamnak és nem divatból! Azért kapott 2 keresztnevet mert apa is ragaszkodott ahhoz amit ő szeretne neki adni meg én is és igy nem vesztünk össze:)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!