Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortól használhatunk kengurut?

Mikortól használhatunk kengurut?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Hány hetes kórtól ajánlott a kenguru használata? A kisfiam most 6 hetes és már szépen tartja a fejét, de semmiképpen nem akarom megterhelni a gerincét.
2008. aug. 9. 19:31
 1/7 A kérdező kommentje:

Bocsi a hibáért...tehát

Mikortól használhatjuk a kengurut? :)

2008. aug. 9. 19:32
 2/7 anonim ***** válasza:
62%
Mi most vettünk Babybjörn kengurut, 8 hetes a pici, és rögtön elalszik benne. Az orvosunk 2 hónapos kortól javasolta is, mivel a csípőszűrésen kiderült, hogy erősen kötött a csípő.
2008. aug. 9. 19:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szia Általában akkortól szokták mondani mikor már tartja a fejét de már olyat is lehet kapni amit egészen pici kórtól tudsz használni.
2008. aug. 9. 19:36
 4/7 anonim ***** válasza:
62%
Nekünk a védőnő azt tanácsolta, hogy amíg támaszték nélkül nem tud megülni, addig ne legyen egyszerre kb. 10 percnél többet benne, mert a gerince elferdülhet. Kb. 6-7 hetes volt a fiam, amikor először beleraktuk, és nemegyszer több időt is töltött benne, mint 10 perc, ennek ellenére semmi baja sincs.
2008. aug. 9. 20:03
 5/7 anonim ***** válasza:
71%
Az én fiam két hónaposan volt először kenguruban, nagyon szerettük. Rögtön aludt is benne, én mindig azzal jártam vásárolni, meg ügyeket intézni, mert szabad volt a kezem, meg a lépcsőkön is jobban boldogultam. Mondjuk én nem ilyen menő márkát vettem, de jó minőségűt, tízezer volt ha jól emlékszem, és jó is nagyon, szépen tartja a hátát, kényelmes, nekem is könnyű volt viselni. De mostmár szerintem nem fogom használni, mert már 9 hónapos a fiam, elég nehéz, és meleg is van.
2008. aug. 9. 21:36
 6/7 anonim ***** válasza:
43%
Én is a 2 hónapos kortól való használatot hallottam, de én azért nem tudtam használni túl sűrűn,mert iszonyúan fájt a hátam (mondjuk nekem elég komoly gerincferdülésem van), pedig nagyon hasznos darab:)
2008. aug. 9. 23:38
 7/7 Zsöff85 ***** válasza:

Soha soha soha soha sohaaaa!

Ne használjatok kengurut!

Sokkal de sokkal bababarátabb hordozóeszközök vannak már, amiben nem lógnak a baba lábai és nem egyenesedik ki a gerince.

2018. jan. 3. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!