Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ezt a hordozót/kengurut...

Ezt a hordozót/kengurut akarom megvenni. Szerintetek jó? 1 hós a kisbabám.

Figyelt kérdés
[link]
2011. júl. 23. 06:32
 1/10 anonim ***** válasza:

Én ebbe egy ilyen pici babát nem tennék bele, egyáltalán nem tűnik gerinckímélőnek és az egy hónapos babát még jobb lenne fektetni, ebben azt nem is lehet.

A kenguruk közül arra csak a legdrágábbak alkalmasak vagy a hordozókendőt tudom ajánlani.

Kenguru, ami az ilyen picinak is jó:

[link]

2011. júl. 23. 06:40
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítséget!

Igen,ez biztos jó, csak kicsit drága nekünk :( Sajnos.

Amit kinéztem még, csak másabb típus (viszont a keretbe belefér):

[link]

Ha keresgélek még, mit vegyek figyelembe egy-egy kendőnél/kengurunál?

2011. júl. 23. 06:53
 3/10 anonim ***** válasza:

Amit másodszorra belinkeltél talán jó, de nem tudom mennyire tartja a gerincét. Eléggé összegömbölyödik benne a pici!

Ez a kulcs, hogy a gerincére rásimuljon, de megfelelően tartsa, már ha hordozókendőről van szó.

Amúgy kendőből van olcsóbb is pl. Nandu, ez olyan szövésű, ami megfelelően tartja az újszülött babát is.

Mondjuk többek szerint kicsit vastag az anyaga, de én nagyon szeretem.

Meg persze a kötéseket meg kell tanulni, de nem nehéz, a begyakorlás után 1 perc alatt megvan.

Már 9 hónapos a babám, de sokat használjuk!

[link]

2011. júl. 23. 07:01
 4/10 A kérdező kommentje:

Ez ugyanaz, amit először mutattál??:)

[link]

és

[link]

2011. júl. 23. 07:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Igen, az mindkettő, ha jól látom.

Ennyiért még nagyon meg is érné, ha a kengurut szeretnéd jobban!

2011. júl. 23. 07:22
 6/10 anonim ***** válasza:
Ha kengurut akarsz akkor jó.de ebben egy kb 10cm-s részen "ül" a baba majd késöbb,semmi nem támasztja alá a lábait,igy lógnak,mig egy hordozókendő rásimul a hátára,és térdhajlattól térdhajlatig támasztja a lábait,de akár fektetve is kötheted.
2011. júl. 23. 07:48
 7/10 A kérdező kommentje:

Bevallom az említettek közül nekem a minimonkey a legszimpatikusabb.

Bár a cybex is jó...

A "sima" megkötős kendőt nem merem bevállalni, én nyugodtabban vagyok, ha van csat, ami biztosan fog.

2011. júl. 23. 08:28
 8/10 anonim ***** válasza:

Van csatos hordozó is,ezt kb 4 hós kortol lehet használni(liliputi,manduca)

de ha van a közeletekben hordozós klub,menj el oda,nézz körül,probálj ki pár hordozóeszközt.

2011. júl. 23. 09:14
 9/10 anonim ***** válasza:

Amikor még pocakban volt a lányom én is rettegtem a kendő-kötözéstől.

Tudod mit, mozgó héven 3perc alatt tudom felvenni, ha tisztába kell tenni a kicsit. Olyan jól tartja a babát, nekem amúgy is xr a gerincem, és nem érzem meg a hátamon, hogy cipelem a kicsit...

Szóval, ha csak ez tart vissza, akkor ne aggódj, nagyon jól működik. És egy nem kis hátrány, hogy elég sokáig tudod hordozni a babádat benne.

Nekünk volt egy ajándék kis kengurunk, ami 9kgig bírja a babát, utána beszereztem egy csípőkengurut: [link]

ilyet, újonnan tizensokért.

Összességében egy kendővel megoldódott a kislányom hordozása, és mellette a fiamat is tudja cipelni apa, ha szükséges(én még nem próbáltam, lehet e a kettőt egyszerre.)

2011. júl. 23. 10:24
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem, nem jó. A kenguru káros lehet, mert a baba lába csípőből lóg.

Ellenben vannak hordozók, amikben megfelelő pózban van agyerek, azaz "békapózban". Ilyen hordozók pl. kendő, mei tai, csatos hordozó, babaerszény.

Ilyen pici babának amúgy elsősorban a rugalmas hordozókendőt ajánlják, mert az eléggé körbeöleli. Később, kb. 3 hónapos kortól lehet váltani (nem kengurura).

Amit linkeltél, a Minimonkey az nagyon jó, de később, ha már nagyobb lesz a baba, nem tudod hosszútávon hordozni, csak rövid időre, mert félvállas hordozó, és nem oszlik el optimálisan a súly, és kényelmetlen lehet neked egy idő után.

Viszont a kengurut nagyon nem ajánlom!

[link]

2011. júl. 23. 13:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!