Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ajánlanátok olyan babahordozó...

Ajánlanátok olyan babahordozó eszközt, kengurut, vagy kendőt, amibe akár egy 13 kg-s babát is bele lehet tenni, de mellette szabad a kezem?

Figyelt kérdés
2011. aug. 8. 21:13
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
33%

Saját talpikája?

13kg az sacc 2éves, stabilan járó gyermek.

13kg-s 25hónaposom a saját lábán jár, fogom a kezét, a tesója meg kendőben előttem... Így is van egy szabad kezem.

Amúgy van csípő kenguru ami 13-15kgig jó, háti hordozók, a kendők nagyrésze is 15kgig használható.

2011. aug. 8. 21:25
 2/14 A kérdező kommentje:

Igen, elhiszem, hogy egy átlag 13 kg-s gyerkőc már 2 éves. DE mi most 15 hónaposak vagyunk.:) Nagy manó a fiam. Már sétálgat, de az sokkal kényelmesebb, ha anya fogja a fenekét, és viszi, főleg most, hogy jön a foga. Viszont van egy nagyobbik fiam is, aki után rohangálhatok, főleg mikor bevásárolni megyünk....Szóval, nem árt ha az embernek van két szabad keze, és nem szakad le a válla, dereka meg a karja a kicsi cipelésétől, meg másik 3 szatyor cipelésélőr, miközben a nagyobbik fiam is próbálom terelgetni...

Szóval kérlek ne a torkomnak ugorjatok egy puszta kérdés kiírásával kapcsolatosan, tanács kell, ezért jöttem ide.

2011. aug. 8. 21:47
 3/14 anonim ***** válasza:

Nem akartam neked ugrani, bocsi, sokkkk volt a nap.

No, az a baj, hogy nagy a kicsid. Vagy így vagy úgy, de megszakadsz.

Vagy babakocsizik még, és a nagy azt fogva sétál, vagy "meggebedsz".

Kendővel a hátadra tudod felkötni, a csípőkenguruval mivel féloldalas megint megszakadsz...

Nagyon sok lehetőséged nincs...:(

2011. aug. 8. 21:49
 4/14 anonim ***** válasza:

A kenguruk általában 9 kg-ig jók (és nem is igazán egészségesek).

A szövött kendő, mei tai, SSC és a babaerszény pedig általában akármeddig használható.

Ezek közül bármelyik jó, bár az erszénynek hátránya, hogy sokáig nem tudsz benne hordozni, mert 10-15 perc után már kényelmetlen - a csípőkenguruval is hasonló a helyzet (ez akkor jó, ha már tipegő a baba, de néha elfárad és fel kell venni).

A többivel pedig könnyen és kényelmesen lehet háton hordozni.

Elsőnek pedig:

én a lányomat még 2 évesen is gyakran kötöttem magamra, ha pl. hosszú útra menünk. Sőt, van aki még 4-5 éves gyereket is hordoz...

2011. aug. 8. 21:54
 5/14 A kérdező kommentje:

Én is valami háti hordozóra gondoltam, de nincs sok tapasztalatom ebben...:( A nagynál nem használtam ilyet, bár már ott is nagyon elkelt volna, mert ő is elég sokára tanult meg menni, és a nagy is nagy fiú volt...

De a kicsi még nagyobb! A bátyja 2 éves ruháit használja. 98-as méret pólóban, de az is még most pont jó, de télre már egyel nagyobbat kell vennem, mert tuti addigra kinövi öcsi...Nem kövér, jó nagy, magas baba, csak állandóan kézben lenne, amit teljesen megértek, főleg most, hogy anya baja van, mikor így fogzik..:S

Valami olyan megoldás kell, amivel, nem "gebedek" meg, de mellette a házimunkát is el tudom látni,munkámban is tudjak haladni és közbe nem visít a gyerkőc fülembe, és nem tépi le a ruhámat, hogy vegyem fel őt...

Mindenképpen olyan hordozó volna jó, ami könnyű, nem nehéz, mert az + a kicsi súlya, sok volna.

Így legalább a kezeim is szabadok lennének, és a nagyobbal való közös bevásárolás is könnyebb lenne.

Most jelenleg a kis boltba való lejutás a két manóval egy túlélő túrához hasonlít...:) Egyik erre menne, másik arra. A nagy a világon mindent megvetetne amit meglát stb...Szóval értitek miről beszélek.

2011. aug. 8. 22:01
 6/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó milyen hordozód van? Mei- tai? Hol lehetne valami hasonlót beszerezni?
2011. aug. 8. 22:05
 7/14 anonim ***** válasza:

BECO 25 kilóig jó, háton tudnád vinni benne, elöl is lehet használni, de ahhoz már nagyok vagytok!

Pofonegyszerű használni.Itt a link:

[link]

2011. aug. 8. 23:42
 8/14 anonim ***** válasza:

nekem van olyan eladó kengurum ami 15kg-ig van, 3 éves korig.

ha gondolod linkelem priviben. újak, van színválaszték.

DE: én használtam, kb 10 kilós volt a fiam mikor nekem sok volt még így is, én akkor hozzászoktattam, hogy nem veszem fel. leguggolok hozzá, megölelem, 2 percet tologatom neki az autót vagy ami épp ott van, rákap én meg felállok és törölgetek tovább :)

boltba meg csakis babakocsival megyünk és bekötöm, nem cipelném és végképp nem tenném ki magam annak, hogy mindent lepakoljon a polcokról ha meg nem engedném hisztizne ;)

szóval a 13 kiló sok cipelni kenguruban is, bármilyen jó az, persze te tudod, tényleg szívesen elküldöm a linket :)

2011. aug. 8. 23:42
 9/14 anonim ***** válasza:

21:54-es vagyok.

Liliputi csatos hordozóm van.

Nagyon szeretem, már a második babával használjuk, ő 4 hónapos, még elöl hordozom. A nagyobbat 1 éves koráig napi szinten hordoztam, aztán megtanult járni, és egyre ritkábban került elő a hordozó, kb. 26 hónaposan hagytam abba vele a cipelést.

Szerintem menj el egy közeli hordozós klubba vagy egy ilyen jellegű üzletbe, és próbálj ki élőben pár hordozót, hogy melyik típus kényelmes neked (és a gyerkőcnek).

És azért is, mert lehet, hogy nehezen fogod bírni hosszútávon, mert ugye eddig nem hordoztad, nem "edzőtél", ahogy egyre nagyobb lett (mert gondolom nem volt kézbe sem több óráig). De ez csak egy tanács. :)

2011. aug. 9. 01:04
 10/14 anonim ***** válasza:
Brendonban láttam olyan háti hordozot amit keresel, épp egy apuka probálta fel a 14 honapos fiával, azt mondta nagyon kényelmes kb 14 ezerv olt, de ök kirándulásra vették, turázni, ha oda jo.. merev vázas volt és a babának is tetszett, könnyü felvenni.
2011. aug. 9. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!