Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A gyerekeinket olyan óvónők...

A gyerekeinket olyan óvónők és tanítók fogják nevelni, akik most bejutnak a felsőoktatásba kettes középszintű érettségikkel. Ti nem féltek ettől?

Figyelt kérdés

Ti nem féltek attól, hogy egyre több felelősség hárul majd ránk a gyerekek tanításában? Hiszen a tanáraiknál jobb képességűek leszünk...

Vagy szerintetek azok, akik mondjuk 144 pontból 75-tel jutottak be annak idején óvónő és tanár szakokra, azokból nem is lesz valójában óvónő és tanár? Vagy meg tudjuk majd válogatni a sulikat?

Mit gondoltok?

2014. szept. 10. 08:44
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
31%

Az óvónőnek nem IQ kell.

Mondjuk ami kell, azt nem méri a felvételi, de néha bekerülnek egész jók is :)

2014. okt. 21. 19:08
 42/48 anonim ***** válasza:
100%
Az első pár éven áll, vagy bukik elég sok minden. Rengeteg képességet, készséget kell elsajátítaniuk ilyenkor amire épül majd aztán a többi sok-sok év. Egy tanítónak pedig rengeteg kompetenciát kell elsajátítania az a pár év alatt míg kitanulja a "szakmát". Le lehet nézni a tanítókat, de tény hogy nekik kell a leginkább tájékozottnak lenni az összes tanár közül. Elég belegondolni abba, hogy egy tanítónak mennyi mindenhez kell értenie hisz ő tartja a matematikától kezdve a testnevelésig az összes órát. És egy tanító nem csak annyit tud, mint egy 7-8 éves gyerek, mint ahogy azt sokan elképzelik. És elég buta dolog ha valaki azzal jön, hogy "csak" olvasni, írni tanulnak meg a gyerekek. Sokan szerintem a nevüket nem tudnák már helyesen leírni, úgy ahogyan azt 1. osztályban megtanulták nemhogy még a különböző kötéseket, vagy betűelemeket tudnák. Egyébként elég ramaty volt az én érettségi bizonyítványom is, ettől függetlenül felvettek tanító-rajz szakra (én is meglepődtem rajta:)). Az, hogy kinek milyen képességei vannak nem feltétlenül az érettségijében szereplő jegy határozza meg. Akiknek nagyon nem való ez a pálya azok úgyis kiszóródnak. Itt sajnos még a pénz sem motiváció, mint más esetleg jogi, vagy informatikai szakoknál. Tanítónak, óvónőnek szerintem csak a tényleg elhivatott emberek jelentkeznek, aki nem ebbe a kategóriába tartozik az meg lemorzsolódik.
2014. okt. 21. 20:44
 43/48 anonim ***** válasza:

Magyar szakra jártam, kihullottam. 1. évben 18 oldalas bibliográfiám volt, ezek a kötelezők, aki elvégzi le a kalappal, bírni kell fenékkel. Most röhögve végzem a mérnökit, hisz "csak" agy kell hozzá, szorgalom nem olyan sok. Amúgy nekem volt olyan csoporttársam magyaron, aki nákolt és le is diplomázott. Gimiben romániai "magyar" (max a szomszédja) magyartanárunk volt, aki törte a nyelvet és rendszeresen javítottuk órán a beszédét. A szüleim tanárok, anyám a repülőjegy foglalásnál pár éve a nagy angoljával megállapította, hogy a check (csek) azt jelenti, hogy csekken fizeti ki a repjegyet.

Sajnos van az a korosztály, aki úgy végzett fősulit rajzspeckolon... ma meg tanító.

2014. okt. 22. 09:48
 44/48 anonim ***** válasza:

Kedves 42.!

A rajzspeckolt nem miattad írtam, elnézést, írhattam volna technika tanárt, vagy éneket is. Későn olvastam a hozzászólásodat. Természetesen nem téged akartalak butának beállítani.

Elnézést kérek tőled.

Nem a felsorolt szakok tanítóival van bajom, hanem azzal, aki azért ment ezekre a szakokra, mert máshova nem vették fel. Aki hivatástudatból rajzot, éneket... tanít, azt meg kellene becsülni. Csak belőlük van kevés.

2014. okt. 22. 10:08
 45/48 anonim ***** válasza:
Nekem kötelező volt a szakom mellé választani egy másik szakot. Mivel muszáj volt választanom így a rajz szakot választottam mellé úgy hogy közöm nincs az egészhez. A lányom szebben rajzol nálam, térlátásom = 0-val de! elvégeztem lazán a rajztanárit is bár eszem ágában sincs elhelyezkedni vele:). Na ott aztán tényleg nem nevezném oktatásnak ami megy, pedig az ország egyik legjobb iskolája ahol végeztem...
2014. okt. 22. 12:29
 46/48 anonim ***** válasza:
Akkor vegyuk elo az orvosokat akik megmentik az eletedet, akik a gyerekedet vizsgaljak, ki tudja milyen volt a bizonyitvanya, vagy az ugyvedeket akik hivatalos dolgokkal foglalkoznak, buszsoforoket, akik szallitanak minket. Ugyan mar, marha okosnak erzed magad kerdezo csak az a baj, hogy mast jobb kopdosni ahelyett h magadba szallnal cseppet. Az egesz kotekedes es provokalas!!
2015. ápr. 9. 13:34
 47/48 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

De igen, én félek! Főleg, akkor amikor az óvónéni (bár ez szerintem nem az eredményétől függ, hisz tudjuk, mint, ahogy írták is előttem van olyan szak, amihez csak jó nagy s*gg kell, ész nem) 3 éves gyerekeket apró cukorkával akar lekenyerezni (ez tapasztalat), és én voltam a h*lye, amikor szólni mertem, hogy ne adjon cukrot a gyerekemnek, mert még nem evett ilyet és megfulladhat tőle, mert nem tudja, hogy mit kell vele csinálni.

46-osnak!

Orvost szabadon választhatsz és, ha úgy látod, hogy nem megfelelő, keresel másikat! Az óvónő és az általános iskolai tanár viszont, attól függ, hogy hol laksz, a területileg hozzád tartozó iskolába viheted, nincs nagyon más választásod! Vagy magániskolába viszed! De nem hiszem, hogy, azért kellene az én gyerekemnek gyenge oktatásban részesülnie, mert nem tudok havi 3-4 százezret kifizetni, csak a sulira, plusz ebédbefizetés! Azt nem hiszem, hogy egy buszsofőr sokáig dolgozna, ha mondjuk sorra törné a buszokat, igen hamar kirúgnák! Az ügyvédeket meg ne is említsük, rengeteg az alkalmatlan, tisztelet a kivételnek, de, ha elcs*sz valamit, akkor úgy is a titkárnő a h*lye. Az ügyfél meg így járt.

2015. ápr. 10. 04:25
 48/48 anonim ***** válasza:
Kedves utolso, teljesen hulyeseg amit irsz. Nem kell magan iskolaba jaratnod se oviba h megvalaszthasd hova iratod a gyerekedet. Nem kotelezo a korzetisbe vinned. Mar akkor se kellett amikor en gyerek voltam. A lanyom se korzetis ovibe jar, nem is korzetis iskolaba fog jarni, minden gond nelkul oda veszik fel ahova te szeretned, legtobb esetben. Nagyon ritka ha nem veszik fel az altalad kivalasztott helyre! Igy ha rosz tapasztalatod vagy olyan infod van a sulirol, ovirol, tanarnorol, ovonorol ami neked nem szimpi nem vagy koteles oda jaratni, sot valtani is lehet barmikor. Igy akkor teljesen jogos amit irtam!
2015. ápr. 10. 08:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!