Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha elrontottad a középiskolai...

Ha elrontottad a középiskolai tanulmányaid tehát végig 2-es voltál, de az érettségit jóra csinálod akkor mehetsz felsőoktatásba továbbtanulni?

Figyelt kérdés
Tehát lesz e elég pontja? (haverom kérdése csak ő itt nincs regisztrálva!)

2014. aug. 23. 21:16
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
javaslom neki olvassa el a felvételi tájékoztatót, abban le van írva hogy mi alapján számítják a pontokat
2014. aug. 23. 21:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes elolvasni a felvi tájékoztatóját a pontszámításról. Abból kiderül, hogy elég lehet a pont.
2014. aug. 23. 21:21
 3/10 A kérdező kommentje:
Meg mondom neki, de ha csinál egy OKJ-t és egy nyelvvizsgát az + pont és akkor szerintem be tud jutni.
2014. aug. 23. 21:28
 4/10 anonim ***** válasza:
16%

Nem előttem szóló, ha tiszta kettes volt akkor nem jut be. A minimum pontszámnak többletpontok nélkül kell meglennie, hogy érvényes legyen a jelentkezése. (tehát se nyelvvizsga se okj nem számít ha a tanulmányi eredménye nem éri el a minimum követelményt.)

Jövőre ez 280 pont lesz.

Ha a két felvételi tárgyból minimum 70% vagy feletti eredményt kell produkálnia csak a minimum pontszámhoz..ehhez szerezhet többlet pontokat.

2014. aug. 23. 21:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Duplázással simán lehet sok pontja.

Vagy eltörlölték/lik a duplázást?

2014. aug. 23. 21:48
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
dehogy törlik el a duplázást..
2014. aug. 23. 22:13
 7/10 A kérdező kommentje:
Én azt mondom hogy soha ne add fel, az érettségit csinálja jóra, + egy jó emelt, nyelvvizsgával meg OKJ vel és megpróbálja. Szerintem ez lenne a helyes gondolkodás :)
2014. aug. 23. 22:19
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
felvi kalkulátorja szerint ha bme vik mérnökinfóra mész pl és minden tárgyból 2es voltál, összes érettségid 25% kivéve matekot és fizikát ami emelt és 80%, akkor van 420 pontot duplázással és többlet pontokkal
2014. aug. 24. 02:49
 9/10 anonim ***** válasza:
24%

" de ha csinál egy OKJ-t és egy nyelvvizsgát az + pont és akkor szerintem be tud jutni."

Így sem fog bejutni ha nem éri el a minimumponthatárt. Én sem értem el és én is egy OKJ-s tanfolyammal meg egy nyelvvizsgával akartam volna bejutni, de a kalkulátor szerint még így sem jutnék be . Ezért most megyek újra érettségizni októberben.

2014. aug. 24. 14:08
 10/10 A kérdező kommentje:
9 es milyen lett az érettségid? Az emelted hány százalékos?
2014. aug. 24. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!