A gyerekeinket olyan óvónők és tanítók fogják nevelni, akik most bejutnak a felsőoktatásba kettes középszintű érettségikkel. Ti nem féltek ettől?
Ti nem féltek attól, hogy egyre több felelősség hárul majd ránk a gyerekek tanításában? Hiszen a tanáraiknál jobb képességűek leszünk...
Vagy szerintetek azok, akik mondjuk 144 pontból 75-tel jutottak be annak idején óvónő és tanár szakokra, azokból nem is lesz valójában óvónő és tanár? Vagy meg tudjuk majd válogatni a sulikat?
Mit gondoltok?
Szerintem is nagy butaság általánosítani.
Másik meg az, hogy ez nem csak a pedagógusokra lehet igaz.
Mondjuk aki nem kitűnő tanuló az orvosin, azt is megkérdőjelezed, hogy biztos meg tud-e majd gyógyítani? Vagy a mérnökhallgató, akit mechanikából kell átrugdosni egy kettessel az egyetemen- ha majd az tervezi a házadat izgulnod kell, hogy ne hogy összedőljön?
Nekem óvónő volt anyukám, nem emlékszek rá, hogy napi 4órát dolgozott volna.... aki ezt állítja- az kérem menjen el egy hétre tanítani 30 ovist- vagy 32 alsó tagozatos diákot- azt hiszem egy nap mulva fejvesztve menekülne.
Mégegy dolog.
Lehet hogy valaki nem a legjobb tanuló, mégis árad belőle a gyerekek iránti szeretet. Egy kezdő óvónőt egy tapasztalt idősebbel raknak párba általában- így sokat tanulva gyakorlatban is az idősebbtől- belejön a fiatal kezdő is a gyereknevelésbe- tanításba.
Nekem ovis gyerekeim vannak- van kezdő tanító is köztük, az egyik nyugdíj előtt áll- mindegyikkel meg vagyunk elégedve, szeretjük őket, és ami a lényeg- szeretik a gyerekeket és tudnak velük bánni.
2006-ban végeztem a fősulin,óvodapedagógia szakon.
Nekem speciel 110 pontom volt,de volt olyan akit 75-80 ponttal vettek föl.Azért hidd el a 3 év alatt rengeteg ember lemorzsolódott.Akármennyire "csak óvó szak"(sokan így álltak hozzánk)keményen meg kellett felelni napról napra és kemények voltak a vizsgaidőszakok is.Ugyan úgy szakdogát kellett írnunk mint minden fősulin és le kellett államvizsgáznunk.Na aki eddig eljut,annál már mindegy hányas volt az érettségije ebből-abból a tárgyból.Amúgy meg,ha nincs "pedagógus vénája",ha nem igazán érti a gyerekek nyelvét akkor meg tök mindegy,felvehették akár max ponttal,és levizsgázhatott szín ötössel is,akkor is szar pedagógus lesz!
csak azt nem tudom miért lettem lepontozva??de mindegy,úgy látszik ez már jó szokás ezen az oldalon :)
27-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!