Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A gyerekeinket olyan óvónők...

A gyerekeinket olyan óvónők és tanítók fogják nevelni, akik most bejutnak a felsőoktatásba kettes középszintű érettségikkel. Ti nem féltek ettől?

Figyelt kérdés

Ti nem féltek attól, hogy egyre több felelősség hárul majd ránk a gyerekek tanításában? Hiszen a tanáraiknál jobb képességűek leszünk...

Vagy szerintetek azok, akik mondjuk 144 pontból 75-tel jutottak be annak idején óvónő és tanár szakokra, azokból nem is lesz valójában óvónő és tanár? Vagy meg tudjuk majd válogatni a sulikat?

Mit gondoltok?

2014. szept. 10. 08:44
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem is nagy butaság általánosítani.

Másik meg az, hogy ez nem csak a pedagógusokra lehet igaz.

Mondjuk aki nem kitűnő tanuló az orvosin, azt is megkérdőjelezed, hogy biztos meg tud-e majd gyógyítani? Vagy a mérnökhallgató, akit mechanikából kell átrugdosni egy kettessel az egyetemen- ha majd az tervezi a házadat izgulnod kell, hogy ne hogy összedőljön?

Nekem óvónő volt anyukám, nem emlékszek rá, hogy napi 4órát dolgozott volna.... aki ezt állítja- az kérem menjen el egy hétre tanítani 30 ovist- vagy 32 alsó tagozatos diákot- azt hiszem egy nap mulva fejvesztve menekülne.

Mégegy dolog.

Lehet hogy valaki nem a legjobb tanuló, mégis árad belőle a gyerekek iránti szeretet. Egy kezdő óvónőt egy tapasztalt idősebbel raknak párba általában- így sokat tanulva gyakorlatban is az idősebbtől- belejön a fiatal kezdő is a gyereknevelésbe- tanításba.

Nekem ovis gyerekeim vannak- van kezdő tanító is köztük, az egyik nyugdíj előtt áll- mindegyikkel meg vagyunk elégedve, szeretjük őket, és ami a lényeg- szeretik a gyerekeket és tudnak velük bánni.

2014. szept. 10. 12:20
 22/48 anonim ***** válasza:
63%
Hülye a kérdés, 200 pont alatt nem is lehet bekerülni a felsőoktatásba! A tartalmát már nem is minősítem, hiszen ilyen alapon minden dolgozó ember hozzáértését meg lehetne kérdőjelezni.
2014. szept. 10. 12:24
 23/48 A kérdező kommentje:
22: régen, a 144-ből, írom is már a kérdésben is, hiszen azok dolgoznak már most...ééééérted mááááár?:)
2014. szept. 10. 14:37
 24/48 anonim ***** válasza:
Azt nem ééééértem, hogy mikor volt ilyen?
2014. szept. 11. 07:22
 25/48 A kérdező kommentje:
24: mikor volt 144 pontos rendszer? hát mondjuk 2006-ban? amikor azok kezdtek, akik mostanában már dolgoznak?
2014. szept. 11. 08:35
 26/48 anonim ***** válasza:
83%
Akkor is annyi volt, amikor én végeztem 2003ban. Azt nem értem csak, miért ne lehetnék jó pedagógus? 79 pontom volt, német- holland szakra bejutottam vele. Volt nyelvvizsgám is és 3 nyelven beszéltem anyanyelven. Mire befejeztem az egyetemet, már 5 nyelven beszéltem. Nem mindegy hányas lett a matek, vagy töri érettségim? Komolyan kérdezem!
2014. szept. 11. 13:06
 27/48 anonim ***** válasza:
81%

2006-ban végeztem a fősulin,óvodapedagógia szakon.

Nekem speciel 110 pontom volt,de volt olyan akit 75-80 ponttal vettek föl.Azért hidd el a 3 év alatt rengeteg ember lemorzsolódott.Akármennyire "csak óvó szak"(sokan így álltak hozzánk)keményen meg kellett felelni napról napra és kemények voltak a vizsgaidőszakok is.Ugyan úgy szakdogát kellett írnunk mint minden fősulin és le kellett államvizsgáznunk.Na aki eddig eljut,annál már mindegy hányas volt az érettségije ebből-abból a tárgyból.Amúgy meg,ha nincs "pedagógus vénája",ha nem igazán érti a gyerekek nyelvét akkor meg tök mindegy,felvehették akár max ponttal,és levizsgázhatott szín ötössel is,akkor is szar pedagógus lesz!

2014. szept. 23. 14:38
 28/48 A kérdező kommentje:
27: jó, hogy egy érintett is ír a témában, mert én is reméltem, hogy azok nem igazán lettek ténylegesen (óvó)pedagógusok.:) Meg persze biztosan fontos a pedagógusi véna, csak azért a 75 pont nagyon durva, az már a teljes sötétség:)
2014. szept. 23. 14:47
 29/48 anonim ***** válasza:
szerintem a hivatástudat sokkal lényegesebb, mert mit érek egy kitűnővel diplomázottal ha nincs türelme a gyerekekhez, nem figyel rájuk különösebben?
2014. szept. 23. 16:04
 30/48 anonim ***** válasza:

csak azt nem tudom miért lettem lepontozva??de mindegy,úgy látszik ez már jó szokás ezen az oldalon :)

27-es

2014. szept. 23. 16:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!