Hagyjuk sírni vagy ne?
Figyelt kérdés
Nagyon sokat sír a pár hetes babám. Sokan azt tanácsolják, hogy bírjam ki ezt az 1-2 hetet, ne vegyem fel és majd jobb lesz. Mások meg azt mondják, hogy ne hagyjam sírni, igényli a közelséget, vegyem fel amikor kéri és igényli. Ti hogy gondoljátok, hogy csináltátok? Ha mindig felveszem nem fogom "elrontani"? A védőnőm szerint is vegyem számításba, hogy lesz ez a gyerek még 10 kg is és nem fogom bírni.2014. szept. 9. 15:43
11/14 anonim válasza:
Én nem hagytam sírni, azonnal ugrottam és kitaláltam több kevesebb sikerrel, hogy mi a baja.
Nem sokág volt sírós, megtanult máshogy is jelezni hamar és nagyon türelmes baba lett belőle.
Csak akkor sír, ha valamiből már tényleg nagyon elege van, vagy fáj neki valami, vagy nagyon megijed, de ezeket meg is értem mindet.
12/14 anonim válasza:
Nem kell sírni hagyni, maximum annyit lehet megpróbálni, hogy megsimized az ágyában beszélsz hozzá, ha ettől megnyugszik, akkor nem volt más gondja, nyilván ha fáj a hasa vagy akármi, akkor tovább sír.
13/14 anonim válasza:
Nálunk ugyanúgy alakult, mint a 11-es válaszoló írta. Első perctől felkaptam, ha sírt, volt olyan, hogy egész nap kézben volt a babám. Most már 6 hónapos a kislányom, de nem sír, csak ha fáj valamije. Viszont, ha szeretne valamit, vagy reggel előbb ébred, mint én, akkor gagyog, nevetgél, felhívja magára a figyelmemet, tudja, hogy sírás nélkül is ott vagyok mellette egy perc alatt, így nem is sír. Nem szokta meg, hogy állandóan kézben van. Annyira kezd kinyílni számára a világ, hogy nem is nagyon szeret kézben lenni. Sokszor addig feszeleg, amíg le nem teszem a földre, mert forog össze-vissza, kúszik a saját tengelye körül, és ez ugye érdekesebb, mint anya kezében lenni egy helyben :-) Ne hallgass senkire, csak az anyai ösztöneidre. A férjed gondolom dolgozik. Szerintem is féltékeny. Biztos haza ér, és azt látja, hogy "már megint" a baba van a kezedbe, szerintem ezért mondja, plusz még a szülei is támogatják. Ne haragudj rá, ez mindenkinek új helyzet. Próbálj meg vele is elég időt tölteni, ha más nem akkor, ha a baba alszik. Ne érezze magát kirekesztettnek.
14/14 anonim válasza:
Én mindig felvettem. Lányom másfél éves és még most sincs olyan,h ne derülne ki, h volt oka. Csak ugye könnyebb várni amíg belenyugszik, mint egy síró gyerekkel a kézben próbálgatni, hogy mi a baja. pl. nekem volt, hogy napokig sírt nyáron a legnagyobb melegben. Én meg azt hittem,h melege van, próbáltam hűteni. Ez tartott 2-3 napig. Aztán egyszer tettem rá pluszban egy vékony takarót jobb ötlet híjján. És láss csodát, abbahagyta. Hiába volt 40 fok, ő még igényelt egy plusz vékony pokrócot alváshoz. Egyből át is aludta vele az éjszakát. Most ha hagyom akkor szegény fázott volna még hetekig? Magammal is kiszúrtam volna, mert nem lett volna átaludt éjszakánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!