Másnak is üzen az anyósa a pici babájával?
Nekem igen,és az agyamra megy vele!Rendszerint akkor,amikor valamit csinálok vele,etetem,fürdetem,öltöztetem vagy bármi,ilyen formában:"mondd meg anyádnak,samponnal mossa a fejed a fürdetőkrém helyett","mondd meg anyádnak,a lábadat is mossa meg...ne éheztessen...siessen az öltöztetéssel mert fázol...ne fázítson meg...engedje bele a hátad a vízbe...ne úgy fogjon"...stb,sorolhatnám napestig...
Mintha én nem tennék meg mindent,hogy a lehető legjobb legyen a törpinek!
Az egy dolog,hogy első babám,de attól én még nem vagyok gyengeelméjű!Arról nem is beszélve,hogy az én gyerekem,azzal mosom a fejét,amivel jónak látom,szerintem...
Az meg egyenesen a halálom,mikor ordít a fiam,ő meg próbálja túlkiabálni ilyenekkel,hogy "éheztet anyád?bánt anyád?"Na meg mikor etetem és nekifog beszélni hozzá...
Nem akarom megbántani se,de valahogy tudtára kéne adnom a "játékszabályokat"...
Létezik ilyen problémák megoldására finom módszer?Eléggé sértődékeny a kedves mama egyébként,ami nem érdekelne,de egy házban lakunk...
NÁLUNK azért nem ennyire durva a helyzet, de nekünk is volt ilyen. Pl: mikor szívom porszívóval az orrát és ugye a babám ordít, erre a mama: "Jajj, mit csinál veled anyád, így kínoz?" Na, akkor nekem is felment a pumpám és mondtam neki, h miért az jobb lenne, ha nem kapna levegőt? Mert ugye a babák 6 hós korukig az orrukon vesznek, és nekem a gyerekorvos az orromra kötötte, h az orra mindig legyen tiszta, már csak azért is, mert múlkor náthás volt és ráhúzódott a fülére.
Meg mikor lerakom a földre (ugye már 4 hós, és forog össze vissza, meg hason tolja magát előre, a kiságyba bemérgül mert kicsi neki a hely), na, akkor meg azt mondta, h le lettél ide rakva a földre? És itt vagy egyedül? (Pont kimentem a konyhába, meg aztán amúgy is kell őket hagyni egyedül játszani, mert ugye nincs itt mindig vki, h elszórakoztatssa). na, akkor meg azt mondtam neki, miért az jobb lenne, ha felraknám az ülőre, vagy az ágyra és onnan legurulna? Na, azóta csönd van!
Te is hozz fel olyan példákat,h miért azt teszed, mert ha máshogy tennéd rosszabb lenne a picinek!
Meg állandóan sétálni akarja vinni,hogy mutogathassa.Eddig mindig lebeszéltem valahogy,de egyszer muszály lesz engednem neki...
7 hetes a babám amúgy
Jajj,ezt a "biztos éhes" dolgot ne is említsd!Ha rajta múlna,24-ből 24 órát lenne cicin a fiam,de ebben legalább egy véleményen vannak a Párommal,Ő is etetné állandóan :)
Én eddig ráhagytam mindent jóformán,mert örültünk,hogy érdekli egyáltalán,ahhoz képest,hogy milyen botrányt csinált,mikor elmondtuk neki,hogy babánk lesz...de most már elegem van,mindennek van határa,legfőképpen az én türelmemnek!
Nos a séta. Nálunk is mutogatni akarta, gondolom Ti is vidéken laktok. Közöltem,hogy a gyerek vagy velem sétál vagy nem sétál. Egy darabig értette utánna elvitte a gyereket babakocsistól "sétálni" a szomszédba míg bementem a teregetni valóért. utánnamentem,nem szóltam én,csak kivettem a kocsiból és bevonultunk a szobába.
Ha ilyen kisajátítási hajlama van, tisztázd a pároddal,hogy vagy beszél vele,hogy a te gyereked és nem az anyjának szültél, vagy akkor kiosztod te.
Engem ha felhúz, vagy megkérdem,hogy nem akarja-e megszoptatni is, vagy szólok hogy szüljön magának...
Nekem ma dolgozik a párom. A szobaajtó be van zárva, nem tud bejönni, lehet megsértődik,de legalább nem bosszant.
Igen,falun lakunk :)
kb 2 hetes lehetett a fiam,mikor kocsival voltunk valahol,anyós is jött velünk,majd mikor hazaértünk,mi még ki sem szálltunk a kocsiból,ő már kiabált a 3. szomszédasszonynak,hogy jöjjön megnézni.Na akkor leoffoltam,mondtam,szó sem lehet róla,kicsit besértődött,de pont nem érdekelt.
Ez a szoptatós szöveg elég frappánsnak tűnik,lehet felhasználom,ha nem bánod :D
szintén egy 24 éves anyuka vagyok egyébként :)
Egész nyugodtan. Egyébként az idegenekkel meg vigyázz. tudom babona, de nekem mikor megnézte az egyik szomszéd,szenesvizet kellett csinálni hogy ne ordítson. Egyébként sok betegséget elkaphat a szomszédoktól, mondván nem vagyunk betegek...
Ha gondolod megadom a mail címem
24 éves anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!