Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Másnak is üzen az anyósa a...

Másnak is üzen az anyósa a pici babájával?

Figyelt kérdés

Nekem igen,és az agyamra megy vele!Rendszerint akkor,amikor valamit csinálok vele,etetem,fürdetem,öltöztetem vagy bármi,ilyen formában:"mondd meg anyádnak,samponnal mossa a fejed a fürdetőkrém helyett","mondd meg anyádnak,a lábadat is mossa meg...ne éheztessen...siessen az öltöztetéssel mert fázol...ne fázítson meg...engedje bele a hátad a vízbe...ne úgy fogjon"...stb,sorolhatnám napestig...

Mintha én nem tennék meg mindent,hogy a lehető legjobb legyen a törpinek!

Az egy dolog,hogy első babám,de attól én még nem vagyok gyengeelméjű!Arról nem is beszélve,hogy az én gyerekem,azzal mosom a fejét,amivel jónak látom,szerintem...

Az meg egyenesen a halálom,mikor ordít a fiam,ő meg próbálja túlkiabálni ilyenekkel,hogy "éheztet anyád?bánt anyád?"Na meg mikor etetem és nekifog beszélni hozzá...

Nem akarom megbántani se,de valahogy tudtára kéne adnom a "játékszabályokat"...

Létezik ilyen problémák megoldására finom módszer?Eléggé sértődékeny a kedves mama egyébként,ami nem érdekelne,de egy házban lakunk...

2010. jan. 17. 10:12
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
18%
szerintem ne keresd a bajt, jobb a békesség, nyelj egy nagyot és kész, ártani nem árt a dumájával, te meg ne törődj vele. Nekem anyukám, nagymamám is ilyeneket, vagy még durvábbakat mond, de ugye az anya az más??? Hát én is nyelek nagyokat, de nem akarom megbántani, a gyereknek meg nem lesz baja tőle, szóval jobb a nyugalom!
2010. jan. 17. 10:17
 2/25 anonim ***** válasza:
100%

Mi is anyósommal lakunk. Nekem is ezt csinálja, és ki is akaszt elég rendesen. A fürdetést mikor hazajöttünk közölte,hogy ő végzi. A páromnak elsírtam,hogy mit akar az anyja. Este zárt ajtónál fürdettünk. A fürdés csak a mi dolgunk, nem kell hozzá kíséret.

A bánt anyád itt is megy.. Meg majd mama megtanít, meg majd mamával alszol,meg mama játszik veled....

Párod ezt tűri, vagy nem is tud róla?

az én anyósom a párom előtt tündér, ha nincs itthol akkor kezdi a sárkánykodást.

Ha nem változtatsz elkényezteti, és a te fejed fog főni,hogy rossz a gyerek. Tudom, az én lányom másfél éves, és verekszik, mert mama hagyja, és neki ez vicces.

24 éves anyuka

2010. jan. 17. 10:20
 3/25 anonim ***** válasza:
mintha a sajat anyamat hallanam..detto ezt csinalja....en nem vagyok kotekedos ember,de egy parszor le kellettosztanom,hogy abba hagyja.meg mikor sirt a gyerek,szaladt a szobaba hogy mert sir?en meg azt mondtam neki,hogy:azert mert most vertem agyon borszijjal..egy darabig csinaltam,majd rajott hogy hiaba szol bele,nem er el vele semmit..
2010. jan. 17. 10:25
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Az én kedvencem a "panaszkodjál!" mikor ordít és próbálom nyugtatni, ő meg mintha még jobban fel akarná hergelni. Mindenképpen beszélj vele, ha más megoldás nincs hát majd megsértődik aztán kibékül majd, de akkor is be kell tartania a játékszabályokat.
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Egy kanál víz elég lenne :D:D
 6/25 anonim ***** válasza:
Hát ha együtt laktok,nincs mit tenni,sokat kell nyelni,az tuti. Szerencsére mi külön lakunk,és nincs is ilyen gond,engem a szomszédok szekálnak ki,hogy mondd anyunak,ne hozzon ki ilyen hidegben/melegben,öltöztessen fel jobban/kevésbé,nem bírja még a kis derekad az ülést(9 hós,egyedül jár),stb. Csak napi 2 percben könnyebb kibírni,meg őket könnyebb elküldeni melegebb éghajlatra,bár még eddig kibírtam szó nélkül. Kitartás!!!
2010. jan. 17. 10:29
 7/25 A kérdező kommentje:

Általában csinálja a Párom előtt is,de olyankor próbálom nem észre venni...

Azt hiszi jópofa,pedig borzasztóan idegesít! :(

A Párom első gyerekét szinte kisajátította magának,vele aludt,vele evett,nála játszott,vele ment mindenhova,stb.Azt hiszi majd én is hagyni fogom...Szeretném a fiamat ÉN felnevelni,karöltve az apjával.

2010. jan. 17. 10:31
 8/25 A kérdező kommentje:

Kitartás...

Na abból van a legkevesebb,meg türelemből...nem erősségem.

2010. jan. 17. 10:33
 9/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem csak 4 hónapos a lányom, de ő is ezt csinálja.Beszél hozzá úgy, hogy nekem üzen.Mondd anyádnak gyorsabban öltöztessen, mert megfázol, mondd anyádnak ma ne menjetek ki, mert hideg van, meg hasonlók.

Mé jó, hogy heti egyszer jön.Jobb, ha elengedem a fülem mellett, de néha én is visszaüzenek ilyen formában.Mondd a mamának, mi mindig kimegyünk...

Lehet, hogy egyszer elszakad a cérna.Sajna erre finom módszer nincs.

2010. jan. 17. 10:36
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Célozz: "Mondd meg a mamának, hogy ne üsse mindenbe az orrát" "mondd meg a mamának, hogy anya jobban tudja mi a baja/nem éheztet/azért sír mert nyűgös nem mert éhes stb.

Amúgy tényleg ne most a bébi fejét fürdetőkrémmel, mert koszmós lesz.

2010. jan. 17. 10:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!