Miert döntöttel ugy hogy gyereket vallalsz?
Valószínűleg nem leszek népszerű a véleményemmel, de egye kutya :)
Soha nem voltam nagy gyerekrajongó. Nem zavartak, de nem is villanyozódtam fel a gyerekek közelében. A motiváció? Hm, talán az, hogy a környzetemben láttam, hogy ez így megy - és egyszerűen arra gondoltam, hogy hátha később megbánom. Kockáztattam, bár kifejezett vágy nem volt.
A terhesség érzelmileg különösebben nem érintett meg. A szüléstől be volta szarva. Elég macerásra is sikerült.
Az első egy-két hónapban kötelességtudatból láttam el a babát, egyetlen fontos, de magamnak felállított szabály szerint: nem fogok rástresszelni.
Most már három hónapos és iszonyú szerencsések vagyunk. Szociális kontaktot erősen kereső, de rettentő nyugodt, jó kedélyű, könnyen kezelhető baba. A kötődés, szeretet bennem idővel alakult ki, szülés után. Talán a második hónap derekán kattant át valami, amikor megjelent az első mosolya.
Gyakorlatilag eégsz nap vigyorog, a fennmaradó időben vagy alszik vagy "kommunikál" vagy eljátszik magában. Sírni fájdalom, vagy éhség miatt szokott, másért soha. Éjjel 10 órákat alszik.
A szülés körüli komplikációk miatt úgy alakult, hogy tápszeres lett. Viszont ha már így alakult, vannak előnyei: más is el tudja látni. Most éppen költözünk, viszgára készülök. Szüleim vigyáznak rá, néhány órára átmegyek az új lakásba hozzájuk, de ragyogóan elvan. Nem zavarja, hogy átmenetileg kevesebbet lát minket, se az új környezet, se az, hogy más van vele.
Nekünk, a szüleinek látványosan örül, de iszonyú rugalmas. Bármilyen új helyzethez könnyen és derűsen alkalmazkodik.
Szerencsés helyzetben vagyok, hiszen van egy nyugodt, rugalmas, hihetetlen jó kedélyű babám, támogató családom. A férjem is maximálisan kiveszi a részét, a jelenlegi helyzetben engem is igyekszik tehermentesíteni. Nagyrészt ő pakol, hurcolkodik át, de a gyerekkel is bármit megcsinál. Gondozza is, játszik is vele.
Szüleim is sokat foglalkoznak vele, amíg itt vannak.
Tény, hogy fél nap után már baromira hiányzik. Őt nagyon könnyű imádni, mert állandóan mosolyog, kiegyensúlyozott.
Mondhatni belesodródtam a gyerekvállalásba, de élvezem. Nem vagyok túlterhelt, szerencsére anyagilag se jelentett gondot a gyerekvállalás.
Most van ez az átmeneti időszak, a tanulmányaimat a munkahelyem fizeti, ezért a későbbi előrelépésem miatt nagyon fontos, hogy sikerüljenek a vizsgák. A férjem és a szüleim hatalmas segítséget jelentenek (de anyósom is bármikor szívesen beugrik, vele is jó a kapcsolatom).
De már várom, hogy túllegyek a vizsgán és az egész napomat neki szentelhessem.
Azt is elhiszem, hogy akinek nehezebb természetű gyereket dobott a gép, jóval nehezebb helyzetben van.
A korán kelés nem gond, nyáron amúgy is korán ébredek, alvásigényem se sok.
Elhízás elkerült, terhességi cukor miatt diétát tartottam, semmit nem híztam. Szülés után feljött 2-3 kg, de egyértelműen a mozgásszegény életmód miatt.
nem olvastam a kommenteket-de neked ugye nincs?teljesen jól leirtad a negativumokat-de azért én a pozitiv dolgokat is emlteném.mondjuk az első-és legfontosabb,hogy GYEREK NÉLKÜL NEM TELJES A CSALÁD.-szerintem...
amikor odabújik,amikor anyák napján verset mond,amikor téged akar feleségül,mert te vagy a legszebb,amikor csak reggel felkel-és apával elmennek virágért-mert ő hozni akar nekem..most soroljam tovább?
egyébként más oka is volt-imádom őket,és tesót is akartunk,bár itt már nehezebben született a döntés
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!