Milyen kritériumokat hoztál fel magadnak amikor úgy döntöttél vagy döntöttetek, hogy megtartjátok a gyereket?
Figyelt kérdés
Arra vagyok kíváncsi, hogy a szív vagy az ész szava dönt. A párom csak akarta a gyereket, nem nézte hova szüli. Én viszont végig gondoltam, hogy azért tartom meg mert képes vagyok arra, ha ő nem lenne akkor is el tudom tartani. (mikor terhes lettem még friss volt a kapcsolatom, bekalkuláltam a szétválást)2010. máj. 29. 19:30
1/7 anonim válasza:
Mivel 23 éves leszek mikor megszületik a babánk, nem mondhatnám, hogy késői gyerek lesz. Sajnos még nincs saját ház, bár alakulóban, mégis mindemelett úgy döntöttünk a férjemmel, hogy szerencsések vagyunk, hogy ilyen hamar összejöhetett nekünk, és nem kell éveket várnunk rá! Tehát nálunk egyértelmű volt, hogy marad a kis csöppség.
2/7 anonim válasza:
én is pontosan így láttam, mikor terhes voltam. megtartom, ha egyedül is képesnek érzem magam arra, hogy felneveljem. ez alapvető. az életben csak magunkra számíthatunk, ami teljesen tuti.
3/7 anonim válasza:
A miénk Down-os lett volna. Azért csak lett volna, mert szegény meghalt a 6. hónapban, mielőtt még megszületett volna. Itt írtam arról, miért nem ölettük meg, amikor kiderült, hogy Down-os: [link]
4/7 anonim válasza:
(Annyi azért hozzá tartozik még, hogy ugyan nem örülök neki, de mégsem bánom, hogy nem lett - lévén nekem az értelmi fogyaték a lehető legrosszabb, ami történhet egy emberrel. Ez így kicsit durván hangzik, de sajnos általában igaz az én és az emberek relációjára, hogy csak nagyon kevesekkel tudom magam az alapszintnél jobban (mélyebben) megérteni. Ezek az emberek gyakorlatilag kivétel nélkül lényegesen intelligensebbek az átlagosnál. (Magamról nem állítom ezt, sőt valószínűleg nem szerepelnék túl fényesen egy IQ teszten. Ennek ellenére a jelenség adott és kísérletileg sokszorosan igazolt.) És baromi szar lett volna, ha pont a saját gyerekemmel garantáltan nincs közös interface... 19:45-ös voltam.)
5/7 anonim válasza:
Mindkét gyerek tervezett gyerek volt, ésszel végiggondoltuk a jövőnket, mielőtt belevágtunk a gyerekvállalásba.
6/7 anonim válasza:
A legnyomósabb érvem az volt, hogy már négy éves:).
Egyébként tartsd meg, a szívedre kell ilyenkor hallgatni, az ész a jövővel szemben hatástalan. Igazából nincs is ész, csak kétség.
7/7 anonim válasza:
Egyértelmű, hogy a szív szava. Csak egy élet, mégha aprócska is. Nem tudhatod, mi meddig tart vagy meddig állandó. Persze a teljesen semmire sem lehet szülni.
Nálunk is a szív döntött úgy, hogy édesanyámmal laktunk, a páromnak nem volt munkája és a kapcsolatunk sem volt egész biztos. Azóta minden megváltozott, lett munka, ház, és megszilárdult kapcsolatba fog érkezni hamarosan a kisfiúnk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!