Szerintetek a nővérem rosszul neveli másfél éves kisfiát?
egy éves kora óta nem alszik éjjel szinte semmit, fent van, hol itatni kell, hol etetni, hol csak sír...
most 19,5 hónapos a drága, és én sokszor lakom náluk, a házukban, szóval tudom, hogy mennek a dolgok.
a kisfiú ha éjszaka kel 3x-7x, reggel kel 5-6 között, ritkább esetben fél hétkor. Utána 9 után alszik kb.3 órát. aztán alszik még 4-5 körül 30percet-1 órát.
eközben nem mennek levegőre, alig viszi ki sétálni, vagy ilyesmi. Én már mondtam, hogy szerintem többet kéne levegőre vinni, és kevesebbet altatni.
de szerintem a nővérem akkor érzi jól magát, ha a gyerek alszik.
amúgy van kertjük, de ott alig van fa.
na nem tudoms
szerintetek mit tanácsolhatnék neki?
igen, csak tudod ott van az is,h efy csomoszor nalik laksz, egyurt az o kis csaladjaval, gondolom jol negvagytok,szemtol szembe minden happy, itt meg ilyen megvilagitasba helyezed a dolgokat. szerinted mit szolna, ha elvasna a kerdesed? esetleg hatbatamadasnak venne - joggal.
amugy igen, nem jo, h napokig nincs friss levegon. de mi segitenj bem tudunk, hiszen te mar mondtad neki( azt tanacsolhatjuk, h beszelj vele) , de nem hallgat rad. azt is mondhstjuk, h vid ki te, de ez igy volt korabban is, mielott kerdeztel volna. szoval hozzatenni nem tudum a problemahoz, max egyutt ocsaroljuk a valoszinileg hukla fardt noveredet, h rosszul nevelo a gyereket es a naghnenje, akibek a szive szakad neg a gterekert ezt tudja es jobban is csinalba a gelyeben. ne haragudj de en ettol nagyon berzenkedem
utolsó, ne haragudj, de te hülye vagy! te nem vagy ott, nem tudod, milyen a kapcsolatunk.
mikor ocsmároltam én őt? írd le a mondatot? én annyit mondtam, hogy a kisfiúnak igenis többet kell levegőn lennie, és én már többször a szemébe mondtam, nem egyszer!
az, hogy hullafáradt, az nem igaz! sosem fáradt, még akkor sem, ha éjjel kelni kell, mert sokszor a férje kell inkább, hogy szegény felesége aludhasson.
ne haragudj, tisztán látom, hogy rosszul csinál valamit, attól ,hogy a testvérem, szeretem, a mindenem, de ami rossz,az rossz, nincs mese. hidd el, neki is milliószor lett szólva eredménytelenül.
szóval, ne őt védd, mert amikor a férje a hazaér, 4kor, ő a heti 3x eltűnik késő estig, vásárol, hol mit. szóval, ne mond azt, hogy ő szegény, és hogy ilyen a jó anya.
na mindegy, látom, itt is azt támadják,aki segíteni akar.
a kisfiú áldott jó lélek, egy hangja sincs, semmi probléma nincs vele, tehát még az sem lehet, hogy kikészül tőle, ahogy itt sok anyuka kikészül a saját gyerekétől
Szerintem te tanácsot adj neki, látod az úgyse sikerül hanem próbáld őket kicsalni a szabadba.
Pl.: -hogy de rég voltam ebben a parkban, nem megyünk el 3an, nincs kedvem egyedül menni...
- de ennék egy sütit, nem megyünk el cukrászdába
- nincs kedvetek elkísérni ide vagy oda...
Én kitalalnék programokat ahova mindig hívnám őket. Hátha egy idő után tesód is rájön hogy nem is olyan rossz a gyerkőccel járkálni ideoda és akkor lehetne velük menni játszótérre, parkokba sétálni, elmenni fagyizni. Bántani nem érdemes hisz a gyereknevelés nem könnyű, főleg első gyereknél de segíteni lehet neki.
Átolvastam.
Megvana véleményem.
Kedves anyukának és gyermekének semmi napirdje
aminek ez a vége illetve a gyermek nem megelelö magatartása, viselkedése. szerintem haloványliladunsztja nincs agyereknevelésröl. tiszta káosz
pár honapos babánál már tökéletesen beáll a napi rutin. megvan mikor ezsik, iszik ,mikor van kint. miket eszik.
De za hogy különéle nyugtatos Hüleségekkel traktálják a ygerkeet hát nálam kiverte abiztositékot. Naponta kell kivinni a gyerket a levegöre és akkor este nem lezs gond az alvással. nem csak az anya örül bele hanem a ygermek mentális fizikai fejlödésének tesz kárt. ne csinálja. gyermekére legyen tekintetre ne nappal aludjon cirka 6 orát hanem éjjel.
Ugyanennyi idös az èn kisfiam is.
Teljesen meg vagyok dôbbenve a testvèred viselkedèsèn. Ez így nem jó. Nincs a gyereknek megfelelö napirendje. Azt ne mondja senki hogy dèlelött ès dèlutàn kell ennyit aludnia egy majdnem 2 èvesnek.
Az èn kisfiam 8- kor èbred. Reggelizik stb. Itthon elvègzem a dolgom, közben ö jàtszik vagy rajzol. Ebèdet is gyorsan megcsinàlom. 10- kor eszik egy kis gyümölcsöt. Aztàn kimegyünk levegözni. Vagy futkozik, vagy homokozik, hintàzik stb. 12-12.15 között ebèdelünk. Aztàn megy aludni. 15.30- ig alszik. Ezutàn uzsonnàzik, majd ismèt megyünk vagy jàtszótèrre vagy a nagyszülökhöz az udvarra. Az èn fiam nem is bírnà ilyen jó idöben a lakàsban, de èn sem.
19.30- kor vacsoràzunk. Utàna egy kis jàtèk. Majd 20.30- kor fürdès. Megiszik utàna 260 ml tejet ès megy aludni. Egèsz èjszaka alszik.
Pedig mond csak meg a növèrednek hogy ez nem lesz így jó. Kèsöbb bekerül majd oviba akkor ott nagyon meg fogja szenvedni mert ott egèsz nap pörögnek a gyerekek.
Lehet az lenne a jó ha a tesódèk beadnàk bölcsibe a picit, ha a növèrednek nem megy ott majd ràszoktatjàk a napirendre. Olyan fàradt lenne estère tuti àtaludnà az èjszakàt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!