Másfél éves kisfiam fogyott fél kg-ot 14kg volt nagyon rosszul eszik allig van fött étel amit megeszik mit tehetnék?
Hát nem azért de másfél éves gyereknek 14 kiló nem kevés. Egy kétéves átlag súlya 12 kiló és a maximum 15 kiló. Vagy is jó húsban lévö gyereked lehet, akit én nem nagyon eröltetnék itt mindenféle szerekkel enni.
Valószínü a túl sok fehérje az oka hogy elég nagy a gyerek, én igen is vissza vennék a húsból és ha nem eszik zöldséget éhen marad... Persze nem kell éheztetni és próbálj olyat fözni és olyan módon neki ami zöldséges de szereti. Pl levesek ennyi idösen kedveltek. ha nem eszi meg köv étkezésre tuti megeszi.
Hagyd el a tízórait vagy csak egy kis apróságot adj neki, legyen elötte mindig zöldséges dolgok, és húsmentes ételeket fözz neki.
Szóval jó súlyu gyerek nem kell ezt már nagyon növelni inkább minöségi változás kell.
Az én fiam kicsi korában nagyon rossz evő volt.Szinte nem is evett főtt ételt.8 hónapos koráig szopizott de persze mellette már kapott mást is csak nem igazán evett meg semmit sem.A sütőtököt szerette a vaniliás pépet meg a krumplipürét.Szinte csak ezeken élt.1 éves státuszvizsgálaton 13 kiló volt.
Bekerült bölcsibe 25 hónaposan és ott szépen elkezdett enni mindent.Nagyon jól eszik mindent megeszik...nem válogat egyáltalán már itthon is nagyon ritka hogy válogatna.Most volt 3 éves múlt hónapba és a státuszvizsgálaton 13,5 kiló volt.És a doki azt mondta,hogy semmi gond nincs a gyerekkel,ő nem küldi tovább,szépen eszik erős az immunrendszere nem kell semmit csinálni.
Ha nagyon idegesít ez a sok fogyás vidd dokihoz vérvétel stb...Nekem is beteg lett a fiam 13 hónapos korába és bekerültünk a kórházba 3 napra infúziót kapott meg mindent akkor fogyott 2 kilót.Borzasztó nehezen sikerült 13 kilóra felhízni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!