Mi tevo legyek? Masfel eves kislanyomat ugy altattam korabban, hogy ringattam, amit tudom rosszul tettem.
èn ringattam kb 8-9 hós koráig majd egyszer csak nem engedte és kéretszkedett bele az ágyba.
ha nem ringattad volna sem aludna most. a gyereked olyan típus aki nem alszik sokat délután semmit. a kisfiad meg lehet pár hónap múlva magától elalszik.
Szia!
Erről gyorssan szokj le!
Van két kisfiam!Az elsőt ringattam de mikor megszületet a második leszokott ról!
A másodikat is ringadtam :( ringatom és már 3 éves!Nagyon nehéz van sulya és sokszor ugy alszik el hogy felkérdckedik és ringatni kell!Próbálom leszoktatni elég nehéz de pl a héten már 2 szer aludt ugy el hogy letettem az ágyba!Mondtam neki hogy fáj a derekam és akkor doktorbácsihoz kell menni ha feljön az ölembe!És akkor nem tudok majd itt lenni vele!
Délután nekem sem alszik egyik sem!De 1.5 évesnek azért még szükség lenne a délutáni alvásra!
Bár az én 3évesemnek is!Érdekes mert az oviba meg elalszik!
Hogy lehet ilyet írni, hogy gyorsan szokj le????
A gyerekeknek azért adunk életet, hogy aztán vigyázzunk rájuk, segítsük őket és boldoggá tegyük az életünket, természetesen kölcsönösen. Egy baba nem alszik el csak úgy magától, persze, hogy szüksége van segítségre hozzá,nyugodtan ringasd a 4 hónaposodat is. A másfél évrs lányoddal lassan már meg tudod beszélni, hgoy nem tudod ringatni. Esetleg bújjatok össze mindhárman a nagy ágyban aztán, ha elaludt vidd a saját ágyába :)
Az én kisfiam másfél éves, ő nagyon igényli a délutáni alvást, ha eléggé elfárad, és sikerül rávenni, hogy lefeküdjön, pár perc alatt elalszik az ágyában. Én mellette ülök vagy fekszem, ha van kedve, ráteszi a fejét a hasamra vagy hozzámbújik. Vele már lehet beszélni, le szoktuk fektetni a plüssállatait, hogy ők is alszanak most, a baba is aludjon. Szerintem te is meg tudnád beszélni a kicsi lánnyal, hogy ő már ügyes, okos nagylány, szépen feküdjön le az ágyikóba, te mesélsz neki vagy énekelsz, ő pedig aludjon, mert fáradt, álmos a baba.
A kicsit se lenne muszáj ringatni, de ha már megszokta: ringasd egy percig, aztán tedd le, maradj mellette. Ha sír, vedd fel, nyugtasd meg (ha kell, ringasd), ha már nem sír, tedd vissza. A lényeg, hogy ne a kezedben aludjon el. Valamilyen rituálé neki is és a nagylánynak is kell, ami mindig majdnem teljesen ugyanaz alvás előtt. Ha megszokta, abból fogja tudni, hogy most alvás következik. Ha új rituálét akarsz bevezetni, mindig fokozatosan tedd, és tudj róla, hogy napok, hetek is kellenek, mire megszokja, de légy kitartó, ne kapkodj és ne változtatgasd pár naponta a módszeredet. Bízz magadban és légy nyugodt, mosolygós, akkor a gyerekek is megnyugszanak és együttműködnek.
Az időzítés is fontos, olyankor vezess be új módszert, amikor többé-kevésbé egyformák a napjaitok, nem beteg, nem nyűgös a baba.
Elsö vagyok,
miért pontoztatok le? másnak nem szokott le a ringatásról egyedül a gyereke, nekem több anyuka is mondta, hogy náluk is így volt egyszer csak a gyerek nem igényelte és ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!