Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Asztmás kislányomat oltassam...

Asztmás kislányomat oltassam be bárányhimlő elleni vakcinával?

Figyelt kérdés
Én alapvetően oltás ellenes vagyok. A gyermekorvosunk sem javasolta másfél évvel ezelőtt. Azóta viszont asztmás lett a kislányom akinek rosszabbodott az állapota az elmúlt időszakban. Olyan típusu az asztmája a doki szerint ami minden betegséget felerősít. Ezért a pulmonológus javasolta hogy oltassam be bárányhimlő elleni vakcinával is és influenza ellenivel is. Arról is tájékoztatott hogy ettől még elkaphatja ezeket a betegségeket, de közel sem olyan durván mint oltás nélkül. Adnátok tanácsot akinek esetleg asztmás gyermeke van, hogy ti beadattátok/adatnátok/ e vagy sem? Ha igen miért, ha nem miért nem?
2012. jan. 2. 23:15
 1/4 anonim ***** válasza:
En beadatnam,csak nyugodtabban aludnal,nem?? Annyi nemart...
2012. jan. 3. 00:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Hanyeves? :)
2012. jan. 3. 00:29
 3/4 A kérdező kommentje:
3,5 éves a kislányom és egy éve derült ki az asztmája aminek a hajlamát valószínűleg az édesanyámtól örökölte. Az influenza oltásba már kezdek beletörődni, de a bárányhimlővel kapcsolatban vannak kétségeim. Nincs bizalmam a nem kötelező védőoltásokkal kapcsolatban. Nem tudom mit tartalmaznak, mennyire vannak letesztelve, mellékhatások stb... Kétségek közt gyötrődöm, mert a döntés és a felelősség rajtam van. Ki tudja felnőtt koráig kitart e az oltás, és védi e majd ha kismama lesz.
2012. jan. 3. 06:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! A döntést sikerült meghoznunk.
2012. jan. 3. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!