Bárányhimlő elleni oltás? Mennyibe kerül? Mennyi a hatóideje? Hatásos?
A bárányhimlő egy gyakorlatilag ártalmatlan gyerekbetegség, szövődményeket max. beteg gyereknél, illetve idősebb korban okoz. A legjobb, ha a kisgyerek minél korábban átesik rajta.
A bárányhimlőt egy, a herpeszvírusok családjába tartozó vírus okozza, legtöbbször semmiféle orvosi kezelést nem igényel, a viszketés kellemetlen, azt kell csak kezelni, lázzal is ritkán jár.
Amikor én voltam gyerek, szinte minden kisgyerek átesett rajta, ez a legjobb védettség, örök életre szól.
Az oltásról tudni kell, hogy idővel csökken a hatása, tehát mondjuk a gyereked idősebb korára nyugodtan megkaphatja, ám akkor már sokkal nagyobb veszélyt rejt magában. Jobb, ha mielőbb túlesik rajta.
Igaza van az utólsó válaszolónak..az oltás nem ad egész életreszóló védettséget:(
Jobb ha átesnek rajta a gyerekek..annyi még,hogy ha csecsemőkorban kapja el az veszélyes lehet,itt is a szövődmények miatt sajnos,mert állítólag most nagyon erősek.
Szóval ha csecsemőként kapja el akkor még valószínű,hogy később beleeshet megint.A "legideálisabb" ha lehet ilyet mondani a kisgyermek kor kb. 3év-től.
Persze felnőttként is veszélyes...és hallottam olyat is,hogy ha kismama kapja el 6hós terhességig akkor azt meg is szakítják.
Etz nem tudom igy van e ma is de anno anyósommal ez megtörtént:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!