Bárányhimlő szándékos túlesése másfél évesen? Véleményetek? (LENT)
és miért nem oltást adadsz be neki?
kicsit olvass utánna a bárányhimlö mellékhatásainak és lehet inkább nem akarod hogy átessen rajta. sajnos sok olyan dolog van ami felnött korára jön ki pl övsömör stb...
habár az oltásnak is lehet mellékhatása, de még mindig kevesebb mint magának a himlönek. ha nem lenne veszélyes a bárányhimlö nem oltanának ellene.
ha már tudják, hogy bárányhimlős és csak pár nap múlva mentek akkor nem fog fertőzni.
mondjuk én 1,5 évesen nem szerettem volna, hogy átessen a fiam ezen, talán olyan 4-5 éves korban (mint ha ezt mi határoznánk meg ;D)
de hát ezt te tudod, te gyereked... :)
Vélemény? Hát az van!
1. Ha valaki fertőző beteg, az ne szervezzen karácsonyi bulit/ne menjen karácsonyi buliba.
2. A bárányhimlő veszélyes fertőző betegség. Én személy szerint beoltattam ellene a gyerekeimet. De ha nem is oltattam volna, direkt kitenni egy bárányhimlőnek???? Anyuka, nem 20-30 évvel ezelőtt élünk, amikor direkt összezárták a fertőző beteg csemetékkel az egészségeseket, mondván "jobb ezen túlesni"!
Soha nem akarnám, hogy átessen a gyerekem egy olyan betegségen, ami alapból 40-42 fokos lázzal jár, viszkető kiütésekkel.
nem mellesleg bénulással és egyéb szövödményekkel járhat.
A kiütésekre vigyázni kell, hogy ne vakarja el (éjjel-nappal), mert felülfertőződhet, és elfekélyesedhet, életre szóló hegeket okozva nála (lásd Antal Imre arca-ő himlőhelyes volt)És himlő következtében bénult le a keze és kapott izületi gyulladást, ami véget vetett zongorista karrierjének.
Oké lehet erre legyinteni, 99%-ban nem ilyen a bárányhimlő, de szerintem az az 1 százalék sem választotta, hanem kapta a súlyos változatot.
Úgyhogy én szándékosan egyébként sem fertőztetném meg a gyerekem, nemhogy egy súlyos, szövödményekkel járó betegséggel.
És n is oltattam ellene, mert a bárányhimlő pont az a betegség, amin nem szeretném,ha átesne a gyerekem illetve csak valami enyhe formában.
Szerintem a másfél éves kor az pont rossz, mert nem tudod neki megmagyarázni, hogy ne vakarja. Hacsak nem véletlenül kapja el, én direkt nem vinném.
Amúgy én is a "nem oltatósok" táborába tartozom. De elsősorban nem az oltás szövődményei miatt, hanem az oltás védettséget adó bizonytalansága miatt. Az oltás egyelőre új keletű dolog, nem tudni, hogy a dupla oltás meddig biztosít védelmet, mert még nem nőtt fel egy olyan generáció sem, akik már ezt kapták. Nekem lányaim vannak. Ha a két oltás csak 20-30 évig véd, pont várandósan kaphatják majd el, ami sokkal rosszabb, mint gyermek korban...
Óvodás-kisiskolás korban biztos elkapjuk valamikor, direkt nem próbálnám megfertőzni őket.
Amúgy a 40-42 fokos láz azért túlzás.
Én magam 12 évesen kaptam el, ami elég késő volt, de nem volt vészes összességében.
Csak egy gyors észrevétel: Antal Imre problémáit nem a bárányhimlő okozta. Tudom, himlő himlő, de azért ne keverjük már.
Kérdező, én nem vinném, ráér bőven elkapni.
Gondolkoztam én is az oltáson, de mivel még egy oltott generáció sem nőtt fel, senki meg nem tudja mondani, hogy meddig ad védettséget - ezért nem vacillálok. Még mindig az a biztosabb, ha átesik rajta. Persze ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!