Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bárányhimlő szándékos túlesése...

Bárányhimlő szándékos túlesése másfél évesen? Véleményetek? (LENT)

Figyelt kérdés
Másfél évesem meg van hívva karácsonyozni és mondták hogy az egyik gyerek most bárányhímlős. Szeretném a véleményeteket kikérni, hogy ajánlatos e már neki elkapni vagy várjunk vele néhány évet még, amig elkapja? Tudlatlan vagyok a témában, köszi a válaszokat!!!
2011. dec. 19. 14:25
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Úgy döntöttem , biztosan nem viszem bárányhimlős gyerek közelébe. Már csak azért sem, mert egyetértek azzal, hogy nem tudom neki megmagyarázni, hogy ne vakarja. Meg amúgy is ráérünk még mi erre.
2011. dec. 19. 15:18
 12/14 anonim ***** válasza:
Én sem vinném biztosan,pláne nem szándékosan.Viszont nemrég volt a hiradóban,hogy nem tudom már hol,de csinálnak olyat,hogy "bárányhimlő buli",és olyan gyerekeket hivnak,akik még nem voltak himlősök,és hogy "túlessenek"rajta,mert van köztük himlős is,aki "megfertőzi"a többi gyereket...hát én azt hittem rosszul hallok,hogy vannak ilyen emberek akik ilyet kitalálnak,és olyanok,akik el is viszik a gyereket....hihetetlen nekem....ezt csak "érdekességnek"irtam le.
2011. dec. 19. 19:30
 13/14 anonim ***** válasza:

Nem túlzás, lehet könnyen átvészeli, de lehet hogy két hétig 42 fokos láz- védőnő mondta és többen írták itt is. Mert eldurvult a vírus.

Bárányhimlő vagy más himlő, nem ugyanez igaz, de a bárányhimlőnek ugyanezek a szövödményei- izületi gyulladás, lebénulás, illetve a leggyakoribb az elvakart himlő helye.

Jó Antal Imre nem bárányhimlős volt, de példának jó, ha elvakarja, pont olyan himlőhelyes lesz és olyan képpel kell élnie, mint Antal Imrének. És ha izületi gyulladása lesz, akkor szintén úgy jár, mint Antal Imre.

Ebből a szempontból himlő-himlő.

2011. dec. 19. 20:40
 14/14 anonim ***** válasza:

Nálunk az orvos melegen ajánlja az oltást. Amúgy meg felhívod a védőnöt és majd ő megmondja, hogy mehettek-e vagy sem. Valószínű sokkal több tapasztalata van a betegséggel kapcsolatban.

Régebben tényleg ajánlották, hogy minél előbb essenek át rajta, de sajnos mára kiderült milyen veszélyes mellékhatásai vannak.

2011. dec. 20. 10:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!