2 honapos tápszeres babával miket kostoltathatok már?
Figyelt kérdés
Barackot szereti!2008. aug. 5. 13:33
1/14 anonim válasza:
Semmit igazából. Várd meg a 4 hónapot és kezdhetitek az almát, barackot, répát krumplit, rizst stb..
2/14 anonim válasza:
Szerintem is várnod kellene vele. Allergia alakulhat ki ilyen korán és a kis gyomra, emésztőrendszere sincs felkészülve rá.
3/14 anonim válasza:
3 honapos kort várd meg szerintem. bár a régi időkbe is elég korán kezdték a hozzátáplálást és sokkal ellenállobb lett a szervezetük.barackot kaphat az nem allergizál
4/14 anonim válasza:
Én 3 hónaposan kezdtem el a kislányomnak adni reszelt almát,sütötök pürét!Aztán szépen lassan a többit!Most 7 hónapos és mindent megeszik!Szerintem 3 hónaposan nyugodtan adjál neki,nemlesz semmi baja!
5/14 anonim válasza:
Én is megvártam a 3 hós kort, az enyém is tápszeres. Mi gyümölccsel kezdtük (alma, banán, őszibarack).
6/14 A kérdező kommentje:
köszi most volt 10 hetes,akkor 2 hét mulva vagy csak 26-a után?
2008. aug. 5. 15:37
7/14 anonim válasza:
Szia. Az én babám most lépett be a 6.hónapba,és csak most kezdtük el eteni almával,őszibarackkal.Szerintem mindenképp várj,mig betölti a 4.hónapot!
8/14 anonim válasza:
A baba egyéni igényét kell figyelembe venni, fokozatosan kell a hozzátáplálást elkezdeni, de nem szabd elsietni,mert nem biztos, hogy a baba gyomra bírja már.
Egyszerre mindig csak egy fajta új ízt kóstoltass vele, azt pár napig, amig megszokja. Hetente 1-1 új fajta ételt vezess be, de a 3 hónapos kort mindenképp várd meg.
9/14 anonim válasza:
Alma levét már adhatod neki egy-két kiskanállal. De többet ne. Két és fél hónaposan pár kiskanál reszelt almát is kaphat (az enyém is így kapta), aztán három hónaposan már főtt burgonyát, és így tovább. Mostanában túl sokáig várnak. Próbálj antikváriumban beszerezni régebbi babatáplálási könyvet, abban rendesen le van írva. Ha meg tudod szerezni Dr. Zoltán Zsófia: Mit egyen a gyerek? c. könyvét, akkor szerencsés vagy, nekem is az van meg, minden le van benne írva részletesen. Keress rá a neten.
10/14 anonim válasza:
Szia!
A védőnő és a gyerekorvos sokat segíthet ebben a kérdésben.
Én 4 hónapos kora után kezdtem a fiamnak gyümölcsöt ( alma, banán, őszibarack )adni.
Sokféle üveges bébiétel van, mindegyiken szerepel, hogy hány hónapos kortól adható a babának. Legkorában 4 hónapos kortól. De te tudod. De mindenféleképpen kérd ki a gyerekorvosotok véleményét a dologról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!