2 hónapos babával kiskanálnyi alma levét, répa levét kóstoltathatok már? Tápszeres a babám. Mennyi folyadékot kell kb. meginnia 1 nap?
Figyelt kérdés
2008. júl. 25. 10:17
1/9 anonim válasza:
Ilyen pici babának aki ráadásul tápszeres a tápszeren és vizen kívül semmit nem szabad adni. Max. teát, de én azt ellenzem. Nincs védőnőd? És gyerekdoki? Tőlük is kérdezd meg, de én úgy tudom, hogy nem szabad, mert az ő bélrendszerük még fejletlen. Ráadásul pont a két hónap környékén van egy intenzív bélnövekedés náluk, tehát csak ártanál vele. Az hogy mennyit igyon, egyen, az babafüggő. Az én babám is tápszeres és négy óránként eszik négy hetes kora óta. 130-160 ml között, de van hogy csak 100-at. És én két etetés között szoktam neki adni babavizet. Kirázólag babavizet semmi mást.
2/9 anonim válasza:
A kisbabáknak fél éves korukig nem szabad semmit sem adni tápszeren vagy anyatejen kívül!!!! Tápszeres babáknál van egy kis engedmény, 5 hónapos kora körül már megkóstoltathatod vele az almát, a répát, és elkészítheted az első főzeléket, amit krumpliból csinálj. De utánna mindig várj 1-2 napot, hogy mit reagál rá a bőre, milyen a széklete....
egy bébiszitter
3/9 anonim válasza:
Szerintem semmi képpen se adj neki! Nem is értem hogy hogy jutott ez az eszedbe. Csak vizet adj neki azt is kb. ebbe a nagy melegbe egy-másfél decit!
Jó babázást!
4/9 anonim válasza:
4 hónapos kor után már nyugodtan lehet hozzátáplálni. DE szerintem várd meg azért a három hónapos kort, nekem anyatejes a babám, de mostmár kezdem a hozzátáplálást, három hónaposan. A kéthónaposat kicsit korainak érzem, de hallotam már ilyet (itt, ezen a fórumon, egy hónapja olvastam). Az meg csak a "legújabb kutatások" gyümölcse, hogy nem kell hozzátáplálni, mert "elrontod" a gyereket.
5/9 anonim válasza:
3 hónapos kortól már nyugodtan próbálkozhatsz ízlelgetéssel.
Ez a 6 hónapos határidő szerintem is csak egy divathullám...
6/9 anonim válasza:
Az én babám 3 hónapos de már 3 hete adok neki turmixolva barackot almát répát a húslevesből úgyhogy szerintem nyugottan adhatsz neki
7/9 anonim válasza:
Adhatsz neki nyugodtan, régen is így csinálták. De tényleg csak picit. Mondjuk napi egy-két kiskanál levet. Ha nem okoz gondot, akkor két hét utnán már a reszelt almát is próbálhaod, majd három hónaposan a főzeléket. Én így csináltam, most 10 hónapos a fiam, és nincs olyan étel, amit nem szeret, nagyon szépen fejlődik, és az egy marhaság, hogy ettől lesz allergiás. Régen is így adták, de én még olyan embert nem láttam, aki az almára lenne allergiás.
8/9 anonim válasza:
Az én nagylányom 14éves mikor ő volt pici 2 hónapos korban keztük a hozzá táplálást még bébiételek is voltak 2hónaptól.Most a picikém 11hetes és bizony engem is elbizonytalanított ez a mostani nézet.Úgy döntöttem hogy pár kanál gyümölcsöt fogok neki adni hamarossan,de van olyan ismerősöm is aki 3 hónapos babáját tehéntejjel eteti.Eldönteni hogy adsz-e neki vagy sem azt neked kell,mert erről a témáról sokat lehetne vitázni.
9/9 anonim válasza:
Szerintem nyugodtan adhatsz neki pár kanál csümölcsöt. Nekem 9 hetes a babám és 2hete eszik 4-5kanál barackot délelőtt.A 11 éves fiamat 6. héttől etettem akkor még volt 2hós bébiétel és semmire nem allergiás és nem beteg.A kislányomnak 2.héttől hipp teát itatok úgy mint anno a fiammal semmi baja pedig arra is az van írva,hogy csak 4.hónaptól adható.Egyébként mi kb 240et iszunk 1 nap de minden gyerek más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!