Alma reszeléskor az alma darabos marad? Egyben nyelik le?
Nem fog ártani a gyomrának, hiszen még nincs foga?
Négy és fél hónapos tápszeres baba.
üvegreszelőn nyomd át akkor teljesen pépes lesz .
ha lereszeled és darabos marad azt nem tudja megemészteni és nagy eséllyel lenyelni se mert fuldoklik tőle.
először a gyümölcs levét szokták adni és csak utánna a pürét. a levét kapta már nagyon korai amúgy is . doki mondta ??
Attól is függ ám, hogy milyen az alma!
A nagyon kemény, lédús fajtákat nekem az üvegreszelőn sem sikerült teljesen homogén pépesre, persze lehet én vagyok béna... Másféle almát viszont gyönyörűen pürésítette.
Igen, attól függ milyen az alma. Nekünk is volt már olyan, hogy az üvegreszelőn reszelt alma olyan volt, mintha almáspitét készültem volna sütni. A másik alma pedig pürés lett ugyanazon a reszelőn.
Ha nagyon darabos, akkor ne add neki, inkább ujjal még nyomogasd, húzogasd többször végig a reszelőn, attól pürésebb lesz.
Ahogy előttem is írták, almája válogatja.
Üvegreszelővel én sem boldogultam, csak a mixerrel. Nem lédús almánál segít, ha előtte alufóliában sütőben megsütöd. Az enyém eleinte nyersen nem is szerette annyira, mint sütve (mert úgy édesebb).
Szerintem sem kellene még elkezdened a hozzátáplálást, de ha vmi miatt muszáj, akkor 2-3 napig csak almalevet adj neki (nem dobozost, hanem te készítsd), első nap 2-3 kiskanállal, majd 4-6, 3. nap 10-15 kanállal, és ha ezt elfogadja, a léhez fokozatosan keverheted a pürésített gyümölcshúst. Tartsd be a fokozatosságot, mert még nagyon pici a babád, nem biztos, hogy érett az emésztőrendszere a hozzátáplálásra.
Már két hete el kellett kezdenünk a védőnő és a doki utasítására. Én sem értem, minek ennyire gyorsan.
Ráadásul az utasítás: napi 2 tápi, 2 főzelék, 2 gyümölcs.
Ehhez képest eddig még csak leveket adtam. Őszilevet, almalevet, sütőtököt hígítva stb.
Most kezdeném lassan a pépesebb változatokkal.
Jajj, azért szerintem is lassabban jobb. Nekünk is 4 hósan javasolták a gyümölcsöket a táp miatt. De csak nagyon óvatosan, ahogy már írta is valaki, hogy először csak pár kanál levét, stb...
Ha már így felmerült, bevallom én tejpépet kezdtem a babával kóstoltatni, és előbb váltottuk ki a vacsit tejpéppel, és csak pár hét múlva jöttek a nagyobb adag gyümölcsök, és még később a főzelékek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!