Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Régen mivel, hogy szivták a...

Régen mivel, hogy szivták a babák orrát?

Figyelt kérdés
2010. jan. 6. 17:43
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem szívták.Ez csak a mostani divat.(már bocsánat)

Tökéletesen megfelel a fültisztító.

Irta itt egyik anyuka,hogy ő minden áldott nap szívja a babája orrát.Szerintem ez már túlzás.Szegény gyerek...

2010. jan. 6. 17:45
 2/13 anonim ***** válasza:
26%

Elsőnek: te is kifújod az orrod, ha tele van takonnyal, nem? Egy baba még nem tudja, akkor szenvedjen? És lehet hogy én vagyok béna, de nekem nem mindig jön ki fülpiszkával!

Amúgy nem szívom én sem mindennap, de ha nem megy máshogy... Ráadásul nem tudom hogy mindegyik orrszívó egyforma-e, de a miénk nagyon gyengéden szív, kipróbáltam.

Ja, és igen, gyanítom régen nem szívták semmivel, hogy a kérdésre is válaszoljak.

2010. jan. 6. 17:55
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Én se szívom a kislányom orrát, csak ha érzem, hogy nagyon fontos! Én is butaságnak tartom, hogy ha kell, ha nem, akkor is orrszívóznak!
2010. jan. 6. 17:59
 4/13 anonim ***** válasza:
45%
Semmivel. Csak anyatejet cseppentettek a baba orrába, az feloldotta a váladékot, ami így be tudott folyni a garatba. Egyébként még alig 20 éve se voltak ilyen elektromos meg porszívós orrszívók, akkor mindenki a mára szinte elfelejtett kézit használta. Egyébként én is csak akkor szívom a kislányom orrát, ha szörcsög. Az orr ugyanis, ugyanúgy, mint a fül, magától tisztul (ld. tüsszögés).
2010. jan. 6. 18:23
 5/13 anonim ***** válasza:

A régen elég tág fogalom, de mondjuk 20-30 évvel ezelőtt is igenis szívták a babák orrát, kézi orrszipka volt. Vákumot képzett a végén lévő gumigömb. Nem tudom kulturáltabban körülírni. Ma is lehet ilyet kapni. Több, mint 30 éve nem tudom.

Viszont azt azért nem hiszem, hogy a hátul lévő váladékot ki lehet szedni fülpiszkálóval. Sokszor nem is látom, hogy annyi takony van az orrában, amennyi az orrszívóval lejön!

2010. jan. 6. 18:23
 6/13 anonim ***** válasza:

Én is cak akkor szívom a kicsinek, aki 10 hónapos , ha taknyos,eddig kétsze volt az.

A nagynak se szívtam, csak ritkán.

Egyébként nekem ilyen sima kicsi NUK kézi orrszívóm van, csak még a nagyé volt , úgyhogy legalább 10 éves:

[link]

2010. jan. 6. 18:27
 7/13 anonim ***** válasza:
9 hónapos a babám, eddig nem használtam, most lett elővéve, mert megfázott. hát, gyűlöli. de jobb túlesni rajta. évente egyszer kibírja. szerintem hasznos találmány, emiatt nem kell annyiszor felszurkálni a gyerekek fülét, mint régen. régen sokkal több szövődményes betegség volt.
2010. jan. 6. 18:35
 8/13 anonim ***** válasza:
elozo vagyok, de szerintem is beteg, aki napi szinten használja...
2010. jan. 6. 18:36
 9/13 anonim ***** válasza:

18:27

Nekem mind a kettő visított, ha használtam, űgyhogy csak végső esteben szoktam.

2010. jan. 6. 18:38
 10/13 anonim ***** válasza:
22%

1. vagyok

Nem azt írtam,hogy ha szükség van rá ne szívja!!!

A kérdésre válaszoltam,az pedig a következő:RÉGEN MIVEL SZÍVTÁK A BABÁK ORRÁT?

Ha már csak az segít,én sem fogom szenvedni hagyni a babámat,kiszívom neki,de eddig tökéletesen megfelelt a fülpiszkáló.Amúgy meg ők még ki is tüsszentik ami ott van.A mélyen lévő dolgokat nem is szabad piszkálni.Nekem az orvos mondta,minél jobban szívatjuk,annál több termelődik.Ezek után elhiszem,hogy aki mindennap szív,annak van is mit.

Aki nem a kérdésre válaszolt(mindennap porszívózó) válaszolna rá?(persze előtte olvassa el a kérdést)

2010. jan. 6. 18:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!