Sterilizálás? Nem elég forró vízben kifőzni a baba dolgait? Tényleg kellenek ezek a mikrós sterilizáló cuccok? Elvégre régen is csak kifőzték.
Elég csak fertőtleníteni. Kellenek a kórokozók, hogy kialakuljon a gyerek normál flórája és védekezőrendszere.
Fölösleges sterilizálni.
Elég kifőzni a baba holmijait. Sőt, elsőre mindig ki kell főzni, nem elég a mikrós.
Nekem nincs mikrós sterilizálóm, most már csak másfél, két hetente főzöm át a fiam cuccait, na meg akkor, ha új dolgot vettem neki, cumi, cumisüveg...
Bőven elég kifőzni. Ha a vízbe, amiben kifőzöd, teszel egy pici ecetet vagy citromsavat, az üvegek nem lesznek vízkövesek sem. Ha valaki megteheti, vegye meg a mikrós kütyüt, de nem feltétlenül szükséges.
Mondjuk, nekem nem kellett sokat sterilizálni, mert anyatejes babám (babáim) voltak, de fejtem az elején. Naponta kifőztem a fejős cuccokat citromsavas vízben és tiszta, vasalt peluson hagytam megszáradni.
nekem sem voltak ilyen extra dolgaim és mégis itt vagyok két tesómmal együtt:)
szereintem a babámnak is majd a sima főzős cuccban csinálom a dolgait.
csak marketing ez a sok mikrós bigyó.
én is csak kifőzöm meg néha neomagnolba áztatom.
van az Chicco sterilizáló folyadék, az is nagyon jó, csak drága.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!