Sterilizálás? Nem elég forró vízben kifőzni a baba dolgait? Tényleg kellenek ezek a mikrós sterilizáló cuccok? Elvégre régen is csak kifőzték.
A mikrós sterilizáló is kb annyit csinál, mintha kifőznéd. Csak a neve nem "kifőző" hanem sterilizáló.
Viszont jóval egyszerűbb, gyorsabb. Nemcsak drága, márkás sterilizálók vannak, a no name éppoly jó.
Ha van valakinek ideje, kedve a kifőzögetéshez, akkor nem kell a strelizáló.
Nekem mezei 3000 Ft-os mikrós sterilizálóm van, és szerintem sokkal egyszerűbb, mint kifőzögetni. Citromlé meg ecet, meg mittudomén milyen port szoktak beleönteni a vízbe, hogy ne legyen vízköves a sok cumisüveg, na meg a kifőző edény.
Ehhez képest 2 dl víz a mikrós sterilizálóba, belerakod az üvegeket, és irány a mikróba 5 percre. Na ennél egyszerűbb és praktikusabb szerintem nem létezik. A kifőzés sokkal macerásabb.
Köszönöm a válaszokat!
Mi sem veszünk felesleges dolgokat, majd ha nagy macerának érezzük a főzőcskézést talán akkor! :-)
"A mikró veszettül pörgeti az órát."
Bocsánat, de ezen azért jót mosolyogtam. Egy mikrós sterilizálás (edénytől és a mikró teljesítményétől függően) 5-8 percet vesz igénybe. Egy 1000 W-os mikró 8 percig történő üzemelése durván 3 Ft 60 fillér. Ha minden nap bedobod a mikróba, akkor havi szinten 108 Ft-al nő a villanyszámlád. Azért nőtt meg a villanyszámlád, mióta otthon vagy (meg szerintem mindenkinek), mert napközben tv-zel, zenét hallgatsz, számítógépezel, netezel. Na, ezek pörgetik a villanyórát.
Nézzük akkor a kifőzést: Gázárban és fogyasztásban nem vagyok ennyire otthon, de ahhoz, hogy ne legyen vízköves a babacucc, ahhoz kell egy kiskanál citromsav vagy egy evőkanál citromlé a vízbe. 600 Ft-os citromsav mellett egy kifőzés 3,6 Ft-ba, 300 Ft-os citromlé mellett 4,5 Ft-ba kerül. És akkor még a gázfogyasztást nem számoltuk ki.
Ergo: a legolcsóbb megoldás a mikrós sterilizálás.
Távol áll tőlem a kötekedés, de:
Oké, gondolom gázátalányt fizetsz, ezért jön ki 0 Ft-ra a gázfogyasztás. Amit én levezettem az az, hogy ha teszel a főzővízbe vízkövesedés ellen citromsavat vagy citromlét, akkor csak annak az ára több, mint a villanyóra "veszett pörgése", ami 3 Forint 60 fillérbe kerül. Ha pedig nem teszel semmit, akkor seperc vízköves lesz minden.
ha szoptatsz nem kell kifőznöd sem semmit, mert nem kell neki sem cumi, sem cumisüveg-igazából nincs is mit kifőzni vagy sterilizálni.
erre egyébként is az első pár hétben van szükség.
Nekem azt mondták, hogy még a mellszívót sem kell és amibe elteszem az anyatejet sem, mert ha adni akarom neki pótlásnak, elég nagy lesz már, semmi szükség erre.
Kellenek a bacik, és az egyebek az egészséges fejlődéshez, én is azt vallom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!