Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek ciki ha mai...

Szerintetek ciki ha mai modern nevek mellett, valaki egy régen divatos nevet választ? Pl:a Juliannát

Figyelt kérdés
2011. aug. 6. 13:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Nem ciki.
2011. aug. 6. 13:20
 2/11 anonim ***** válasza:

Anyukámat is így hívják és gondolkodtam rajta, hogy ez legyen a lányom 2.neve.

De mivel sajnos apa kötötte az ebet a karóhoz, hogy kizárólag Fruzsina lehet, így én is kötöttem az én ebemet, hogy akkor az én favoritom az Izabella.Így sajna nem lett julianna, de szerintem egyáltalán nem ciki, sőt, szerintem újra kezd divatba jönni:)

7 hós a lányom

2011. aug. 6. 13:27
 3/11 anonim ***** válasza:
Miért lenne ciki? Azért mert vannak akik szerint ezek a nevek már elavultak és manapság a modern, különleges nevek a divatosak? Számomra egy név modernsége az értelmezhetetlen kategóriába tartozik. Meg szoktam kérdezni anyukákat arról, hogy ez mit jelent. Érdemi választ még nem igazán kaptam rá, vagy csak olyat ami könnyedén cáfolható. Nagyanyáink között sem csak Máriák,Erzsébetek, Juliannák stb vannak. Ha nem túl gyakran de előfordulnak olyan keresztnevek amik manapság is menőnek számítanak.
2011. aug. 6. 13:35
 4/11 anonim ***** válasza:

Ha lányom lett volna, Juliannának hívnák (nagymamám után)...

3 fiam lett.

2011. aug. 6. 13:47
 5/11 anonim ***** válasza:

Nagy kis lányom Julianna! :o)) (Júliából sok van, Juliannából kevesebb)

A második kislányomnak modernebb neve van.

Ha még egy lányom lesz, nem tudom mit bírunk kitalálni. :o))

(Bár a vezetéknevünkhöz nem annyira egyszerű)

2011. aug. 6. 13:50
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem tetszik :)

Bar a Julia jobban de a Julianna is szep :)

2011. aug. 6. 18:16
 7/11 anonim ***** válasza:

A Julianna szép, bár a Júlia nekem sokkal jobban tetszik.

A Johanna, meg az Ilona nekem nagyon nem tetszenek, mert nincs becézésük, és Ilikének hívni a gyereket egész életén keresztül elég gáz. De vannak különösen szép régi nevek is.

Én mondjuk Krisztina vagyok, és szeretem a nevemet, de a Judit, az Ágnes meg az ilyesmi nevek nekem tetszenek. De csak második névnek adnám a lányomnak.

2011. aug. 6. 18:21
 8/11 A kérdező kommentje:
eredetileg én is a júlia nevet adtam volna,de mivel aznap szültem amikor a júlia névnap volt-így már nem akartam ezt adni.Egyébként a másik lányom meg Johanna,amit szerintem lehet becézni: Hannának Hanninak,Hankának,Annának,Johinak-bár ez nekem sem tetszik.
2011. aug. 6. 18:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem is van Johanna ismerősöm, őt Hani-nak becézik, ez olyan, mintha angolul azt mondanád: Honey :-))))))))
2011. aug. 7. 13:50
 10/11 anonim válasza:
6%
Nekem tetszik ez a név de gondolj arra mi lesz ha ő szégyellni fogja a nevét???
2012. szept. 19. 14:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!