Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mióta babátok van nektek nem...

Mióta babátok van nektek nem hagyták el a telószámotokat a barátaitok?

Figyelt kérdés

Igaz nem voltunk a férjemmel nagy bulizósok a baba előtt sem, de azért volt néhány haverunk.

Mielőtt a kicsi született elköltöztünk egy idegen városba ahol senkit nem ismerünk. Igaz a régi otthonunk 30km-re van hétvégén mindig haza is megyünk a szülőkhöz, de a barátok rejtélyes módon eltünedeztek. Ti, hogy vagytok ezzel a dologgal?

2010. jan. 5. 14:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Nálunk két táborra szakadtak a barátok.

Az egyik fele még gyakrabban keres minket (elsősorban telefonon) mint előtte, a másik fele mef feleannyiszor sem.

Azért az tény,hogy inkább a már gyerekesek keresnek gyakrabban,és akiknek még nincs baba azok ritkábban.

Ez van. Mi sem nagyon keressk őket sajnos időhiány miatt. Érthető hoyg ilyenkor egy kicsit másképp mennek a dolgok,aztán ha a baba nagyobb lesz talán jobb lesz.

2010. jan. 5. 14:10
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálunk a kisgyerekes ismerősök hívogatnak, hogy szívesen összejárnának velünk, csinálnának közös programot. Mintha alig várták volna, hogy nekünk is legyen baba. A bulizós barátok elmaradtak, de azt nem is bánom.
2010. jan. 5. 14:29
 3/14 anonim ***** válasza:
Nálunk is két táborra szakadtak.Egyesek többet keresnek,másokkal már abszolút nem tartjuk a kapcsolatot.Én ezt inkább pozitívan élem meg.Kiderült kik az igazi barátok,és kik azok akik csak haverok.
2010. jan. 5. 14:37
 4/14 anonim ***** válasza:

Mi is azokkal tartjuk a kapcsolatot akiknél szintén van gyerkőc. Valahogy így alakult. Több a közös téma.

Mindenesetre nem visszük túlzásba az összejárást. Ha van egy kis szabad időm inkább pihizek itthon.

2010. jan. 5. 14:39
 5/14 anonim ***** válasza:
Mi szintén azokkal tartjuk jobban a kapcsolatot, akiknek babáik vannak, vagy a közeljövőben lesznek.
2010. jan. 5. 14:56
 6/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Nálam a régi barátok helyett lettek újak,akiknek a babájuk annyi idős,mint az enyém.Velük napi szinten találkozunk vagy beszélünk telefonon.

Szinte mindegyik "barátnőm"eltűnt,gondolom addig, amíg vissza nem megyek dolgozni,és visszakerülök a körforgásba:)

2010. jan. 5. 14:59
 7/14 A kérdező kommentje:
Nekünk nincs sok babás ismerősünk. Nekem elég hamar jött össze a baba 22 évesen szültem. Két barátnőm most terhesek, hát kíváncsi leszek hogy alakul a kapcsolatunk.
2010. jan. 5. 15:00
 8/14 anonim ***** válasza:
Nekem eltűntek a barátaim ahogy megszületett a kisfiam. Sajnos nincs babás barátom, nekünk lett először. Nem is értem, hiszen attól még a barátságunknak nem kellett volna változnia... épp ma írtam nekik, hogy utoljára próbálkozom és találkozzunk végre!
2010. jan. 5. 15:14
 9/14 anonim ***** válasza:
53%

Szerintem ezen nem kell annyira felháborodni. Nem ők változtak hanem ti. Az hogy nincs gyerekük még nem azt jelenti hogy bulizósak, és felelőtlenek és stb. Lehet valaki komoly, érett felnőtt aki dolgozik, ellátja magát stb, csak nincs gyeree még.

Lássuk be sokszor a gyerekes szülők vétenek, mert még akkor sem akadnak le a gyerekről amikor lenne egy kis szabadidejük valamelyik baráttal, és még akkor is csak róla beszélnek. Akinek meg nincs gyereke azt érthető és el nem itélhető módon nem nagyon érdeklik az ilyenek. Azt tapasztalják, hogy anyuka, apuka sosem ér rá, mert most szoptatás van aztán alvás, ez az amaz... Akinek még nincs gyereke annak sokszor kifejezetten idegesítőek más gyerekei. Ezt sokszor itt is mondják anyukák.

Ettől még nem rosszabbak. Nem nekik kéne változni legtöbbször. Persze van kivétel, hogy valaki azért nem keres már, mert tényleg nem igazi barát vagy mert irigy rád, vagy utálja a gyerekeket vagy nem tudom. De azért legtöbbször ők nem sokat vétenek. Nem azt mondom, hogy akkor most le kell tojni a gyereket mert a barátnő hív, hanem hogy nem kell így itélkezni róluk, hogy ezek nem is igazi barátok.

2010. jan. 5. 15:15
 10/14 anonim ***** válasza:
Nálunk is kiderült, hogy kik az igazi barátok és a haverok.Egyik úgynevezett " barátnőm ", szülés után még feljött babalátogatóba mikor a kisfiam 1 hónapos volt, azóta már eltelt fél év és színét se láttam, nem hív, nem keres, őszintén szólva nagyot csalódtam benne. Viszont lett pár új barátnőm is akiknek a babája az enyémmel egyidős és velük tartjuk a kapcsolatot, hetente találkozunk egymással.
2010. jan. 5. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!