Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Igazán csinos anyukák, ti...

Igazán csinos anyukák, ti mikor döntöttetek a szülés mellett? Vagy a külső nem volt gátoló szempont?

Figyelt kérdés

Mikor jött el az az idő, hogy már képesek voltatok akár hónapokra lemondani arról, hogy jó testetek legyen?

Mert persze az nem valószínű, hogy jó genetikával+sporttal és helyes étkezés folytatásával valaki "úgy" marad, de ezért hetekig/hónapokig nagyobb lesz az ember. Én nagyon félnék így tükörbe nézni, akár egy napra is. Sosem voltam még "nem sovány".

Tudom, hogy előbb-utóbb elhízik/megöregszik az ember, de egy ducibb embernek ezt könnyebb elfogadnia, mint annak, aki világéletében csinos volt.

2014. jún. 2. 14:53
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:
Bocsánat, egyetlen nyom maradt: ha tükörrel közelről nézem az alvázamat, akkor látszik a gyógyult heg halvány nyoma.
2014. jún. 2. 18:13
 22/58 anonim ***** válasza:

27 évesen szültem a fiamat. nem érdekelt, hogy megváltozik a testem, nagyon szerettem volna babát :)

48kg indultam, 65 kilósan mentem szülni, most 48 kiló vagyok... egy éves koráig 55 kiló voltam, azóta is vágyom arra a súlyra, de hiába zabálok, egy grammot nem híztam az elmúlt 4 évben :)

nem lettem csíkos, nem ereszkedett meg a mellem, nem lóg a hasam. szerencsés vagyok, a külsőmön egyáltalán nem látszik, hogy anya vagyok.

a környezetemben is inkább "ilyen" anyukák vannak, mondjuk azt azért leírom, hogy van aki tényleg sokat tesz érte, fogyózik, sportol, le a kalappal előttük :)

2014. jún. 2. 23:30
 23/58 anonim ***** válasza:
9%

Sajnos én sem láttam még élőben olyat, akin ne hagyott volna maradandó nyomot a terhesség és szülés. Lehet, nekem is csak a környezetem ilyen, de egyet közvetlen közelről tapasztalok, hogy mi lett valaha csinos nőből. Nem olyan a hasa, a köldöke is olyan fura, és valahogy más ez egész. A feneke és a csípője is teljese más,mintha nem is ő lenne, aki korábban 40 kilóval guggolt mosolyogva Nem mondom, hogy feltétlenül elrettentő, de na.

Együtt edzettünk régebben, és a gyerkőc egy éves kora óta is újra együtt járunk le. A részleteket, hogy pontosan mennyit hízott nem tudom. A szülést ha szóba hozza valaki, akkor borzalmasnak tartja, és az alvázáról a mai napig azt mondja, hogy jobb lett volna, ha teljesen bevarrják. Szerintem, bár ez csak én véleményem, ő még most sem tudta elfogadni a változást, pedig nagyon akart babát, imádja is a kisfiút, nem hagyta el magát, most is keményen dolgozik, de szinte csak panasz hagyja el a száját magával kapcsolatban. Nem tudom neki, hogy lehetne segíteni, mert hiába is mondom, hogy jól néz ki, szerintem belül érzi, hogy ez azért tőlem sem annyira őszinte. És kövezzetek meg az őszintétlenségért, de nem akarok egy lapáttal rátenni, ha elmondom neki, hogy szerintem is rosszul néz ki hajdani önmagához képest.

Kérdező, szerintem ha ez ennyire foglalkoztat, akkor várj még. Nem mondom, hogy te is ilyen leszel és nem tudod feldolgozni a változást, de ez baromi nehéz lehet.

2014. jún. 3. 01:26
 24/58 anonim ***** válasza:

Rajtam sem volt soha felesleg, szepnek gondolom az alakomat, teszek is a kulsomert, megse tartott vissza egy mp-re sem, amikor anya szerettem volna lenni. Sot, en is az elso terhessegemnel ereztem magam a legszebbnek, vegig sportoltam, nekem is csak a pocakom gombolyodott, hatulrol es elolrol se lehetett latni a hasam. A hiusagomat az oltozkodesben eltem ki: iszonyu jo kismama cuccokat lehet kapni: sose jartam lebernyegekben vagy a ferjem poloiban :)

Remelem te is eljutsz arra a pontra, amikor szepnek latod a terhesseget (en pl gyonyorunek) es akkor nem lesznek ilyen problemaid!

Ja, en tenyleg ugy jottem ki mar a korhazbol is az elso szulesem utan, hogy nyoma sem volt se a plusz kiloknak, se a hasamnak.

A masodik terhessegem kulsosegek szempontjabol nem volt ilyen sikersztori, azt inkabb nem ecsetelem :D de az miattam volt, ha ugyanolyan aktivan mozogtam volna, kevesebbeg hizom...

2014. jún. 3. 08:58
 25/58 anonim ***** válasza:
Szia. Sosem voltam bombanő inkább átlagos. 158cm-mhez 52kg vagyok 3 gyerek után is. Sokkal jobban érzem magam a bőrőmben, mint 3 gyerekes anyuka, mint kamaszkoromban. Akkor mondjuk komoly önértékelési problémáim voltak. Megvettem idén életem első miniszoknyáját :) 74 kg-val mentem szülni mindhárom alkalommal.
2014. jún. 3. 11:26
 26/58 anonim ***** válasza:

Nem értem miért hiszed, hogy terhesen, anyukaként már nem lehet csinos valaki, nem nézhet ki jól. Mert a kérdésed valahogy erre utal.

Igen változik az ember. Sokaknak bizony szétreped a hasuk, megereszkedik a mellük a terhességtől vagy a szoptatástól, sokaknak a mellbimbójuk is nagyobb marad, bebarnul, odalent is lehetnek változások, mind a szexben, mert azét ott mégiscsak kibújt egy gyerek, aki azért nagyobb mint egy férfi szerszám, meg a gátmetszés, repedésnek is lehetnek nyomai. DE egyéltalán nem biztos,hogy olyan vészes lesz. Sőt mint láthatod a hozzászólókat, elég gyakori, hogy azért nem olyan vészes az a változás. De arra készülj fel, hogy nem mindenki olyan szerencsés, bizony láttam csajt akinek nagyon durván szétrepedt a hasa, tele csíkokkal és a melle is olyan lett......

Nem muszáj mindenkinek anyának lennie, ha neked az a fontos, hogy jól nézz ki és szerinted terhesen, anyukaként ez nem lehetséges, akkor nem kell szülnöd, legalábbis amíg így érzed.

Csak mikor ott leszel 60-70 évesen és megkérdezik miért nincs gyereked, akkor majd elmondhatod, hogy így megmaradtál csinosnak :) igaz, hogy ráncos leszel, lógni fog a melled, lehet protkód lesz, de elmondhatod, hogy csinos vagy :D Kérdés az kihez képest, a többi 70 éveshez vagy egy 20-30 éveshez képest. :D

Amúgy javaslom olvasgass kicsit a gyerekvállalás témakörben, hogy mik az igazán fontos dolgok, mert a kinézeten kívül rengeteg más fontos dolog van terhesen. Találhatsz egy csomó topicot, amiben azon aggódnak, hogy a downszűrés eredménye nem lett jó, vagy éppen félidős terhesen görcsöl, vérezget. Hidd el azoknak marhára nem az a fontos most éppen hogy van feltűzve a hajuk vagy éppen melyik táskát vegyék fel a ruhájuk kiegészítőéhez, sőt még az sem érdekli őket, hogy vannak kisminkelve csak aggódnak, pihennek, mert a babáért mindent megtesznek. Mikor ott leszel hogy hazaviszitek a babát, hidd el úgy el leszel foglalva, hogy nem lesz időd a tükörben nézegetni magad.

Ezeket nem rosszból írom!!!!!!! Csak hogy megértsd, hogy a kinézet egy dolog, ráadásul a szépség, csinosság megítélése relatív, amúgy meg múló dolog, ráadásul változó kinek mi tetszik. De ha anyuka leszel, terhes leszel, akkor ezek valamennyire háttérbe kerülnek. Ezeket azért láthatod az utcán is. Biztos láthatod, hogy a babakocsit toló anyukák, vagy a gyerek kezét fogó anyukák nem éppen tűsarokban, miniszoknyában, kisminkelve rohangálnak, hanem egyszerűbben öltözve, kényelmesen, akár úgy ahogy amúgy soha nem jártak még. ÉN soha nem mentem ki melegítőbe az utcára, most viszont a 2 évesem mellett bizony hidd el nem bírnám másban, nem tudnék hozzá leggugolni, homokozni, futni utána. De ezt is lehet izlések határain belűl, mert nem szakadt, foltos a ruhám, de ha meglátnád, tuti azt mondanád, hogy minden, de nem csinos. Persze ha elmegyünk valahová akkor nem melegítőbe megyek, de oda is a kényelem, a praktikusság a fő szempont.

Majd megérsz a gyerekvállalásra, nem kell ezt erőltetni.

2014. jún. 3. 12:12
 27/58 anonim ***** válasza:
Persze, vannak a szerencsés kivételek, akiken nem (ezt erősen kétlem), vagy alig hagy nyomot a terhesség és szülés, szoptatás, stb. De a nagy többség nincs így. Egy pár kép: [link]
2014. jún. 3. 12:15
 28/58 A kérdező kommentje:

"Csak mikor ott leszel 60-70 évesen és megkérdezik miért nincs gyereked, akkor majd elmondhatod, hogy így megmaradtál csinosnak :) igaz, hogy ráncos leszel, lógni fog a melled, lehet protkód lesz, de elmondhatod, hogy csinos vagy :D Kérdés az kihez képest, a többi 70 éveshez vagy egy 20-30 éveshez képest. :D "

Éppen ezt akartam a kérdéssel! Persze, te azt hitted, hogy milyen szarkasztikusan válaszoltál, de mégis eltaláltad!:) A kérdés lényege, mikor jött el az a pont, amikor már nem volt fontos, hogy örökre csinosak maradjatok? Én csak halogatom évről-évre, de egyszer majd eljön a pont, hogy kicsit csúnyább leszek. és akkor majd fogok szülni, az volt a kérdés, hogy kinek mikor jött el a feladás/nemtörődömség pontja.

Erre mindenki fogyásos sztorikat írt, én nem értem. Azt írom, akár egy napra is meghalok, ha kövér leszek, és mindenki írja, hogy fogyott le hónapok után...

2014. jún. 3. 12:27
 29/58 anonim ***** válasza:
az az igazság, hogy szerintem, mire eljutsz erre a pontra és ha eddig is ilyen fontos volt a kinézeted, gondolom teszel is érte, akkor az a bizonyos biológiai órád már üvölteni fog. Bő negyvenes nők is tök jól tudnak kinézni és csinosak is (még 3 gyerek után is, pláne ha nem szül), de valljuk be, a negyvenes évek közepe már kissé késő a gyerekvállalásra. Persze vannak, akinek ekkor jön össze, de az sem jókedvében csinálta így
2014. jún. 3. 13:14
 30/58 anonim ***** válasza:
ez a fotósorozat jó! :) És most jövök rá, milyen szerencsés vagyok, hogy nekem nem lett ráncos és csíkos a hasam...cserébe van jó pár kg! :)
2014. jún. 3. 13:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!