Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hetes pici babám nagyon...

6 hetes pici babám nagyon bukós. Mit lehet tenni ez ellen?

Figyelt kérdés
Már az első héttől szenvedünk ez miatt. A Nutriton sem bizonyul jónak, és az elmúlt 1 hétben csak 10 dekát hízott. Állandóan dől belőle a tej, nemcsak evés után, haem két evés közt is folyamatosan. Mindig csupa hányadék Ő is és én is, naponta többször kell átöltöztetni, nagyon bosszantó. Félek hogy nem fejlődik rendesen, és hogy komolyabb a baj, mint ahogy azt gondoljuk. Adjatok tanácsot tapasztalt anyukák! A fiam is ilyen volt, de nála a Coordinax segített, de az már nincs. Segítsetek!
2008. júl. 30. 08:27
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem baj,hogy nem hízik fél kilókat hetente,ne aggódj.

Több oka lehet a bukásoknak:

1,telezabálja magát,és az jön vissza(szerintem nálatok nem ez van)

2,gyenge a gyomorszája(inkább erre tippelnék,de ez meg majd megerősödik.)

Mindneképpen beszélj dokival erről,hátha van valami csodaszerük bukásra.Az alapos büfiztetés is segít,de mivel nem vagy kezdő anyuka így gondolom ez evidens volt.

2008. júl. 30. 08:35
 2/7 A kérdező kommentje:
A gyerekorvos reszelt almát javasolt napi két kiskanállal, hát szerintem ez túlzás egy ekkora gyereknél. Amúgy kipróbáltam, és nem jött be. A Coordinax helyett sajna nincs más. De remélem igazad van, és hízik majd szépen tovább, csak hát olyan aggódós vagyok. Azért köszi.
2008. júl. 30. 09:08
 3/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló volt a probléma én kértem beutalót UH-ra hogy derüljön ki ma a baj és tudjuk kezelni. Egy picit tágabb volt a gyomorszáj és ezért jött vissza minden. Én is a Nutritont adtam néha, de ahogy nőtt a baba fokozatosan javult a helyzet, most a Sinlacot használjuk.
2008. júl. 30. 13:33
 4/7 anonim ***** válasza:

Még nem zár jól a gyomorszája. A mi gyerekorvosunk azt javasolta, hogy emeljük meg a kiságy végét 10-15 cm-rel. A lényeg, hogy a matracot ne törjük meg.

Egyébként 2 hónapos korunkra kinőttük

2008. júl. 30. 13:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Első lépésként próbáld evés közben 1-2 alkalommal böfiztetni, nálam már ez is bevált. VAgy próbáld többször kevesebbet etetni, lehet ez is jó megoldás.

A ágy fejvégének megemelése is van, akinél beválik:-)

És én is úgy hallottam, van valami szer kimondottan "bukás ellen", de nem tudom mi az.

Ilyenkor még gyenge a gyomorszájuk, ez később fejlődik.

De a baba fejlődése eldönti,hogy a doki mit mond majd.

A lényeg, hogy ne légy ideges, mert azt megéri a baba. VEd dmindig úgy fel, hogy most nem fogunk bukizni, higgy benne, és menni fog!! :-)

2008. júl. 30. 15:17
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem ne idegesitsd magad! Mi 4,5 hónaposak vagyunk 2 - 2,5 - 3 óránként szopizunk és közben, előtte, utána is jön ki belöle a tej, vagyis olyan savó szerű valami, meg darabos mint a túró. Egy evés 2 body, és születése óta előke van a nyakába, ami persze az első büfi után teljesen nedves, úgyhogy van mit mossak, de mégsem idegeskedek, mivel a doki szerint természetes, hogy még nem emészt meg mindent, na és persze az én kislányom mohó is, 1 levegővétellel képes befalni az adagot, ami 200 - 250 ml!!! Ennek ellenére szépen fejlődik, sőt túlfejlett, mivel 8,33 kg, ami a születési súlyánán 5 kg-val több, 66 cm.

Kellemes babázást!

Üdv.

2008. júl. 31. 10:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen aranyosak vagytok!
2008. júl. 31. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!