Mitől van, hogy sokszor bukik 4 hós babám? Mit lehet ellene tenni?
Szinte minden evés után jön ki belőle valami, néha kevesebb, néha több.
Idáig csak akkor bukott, ha többet evett, mint amit szokott, de most úgy veszem észre, hogy akkor is, ha normál adagot eszik.
Lehet, hogy reflux-os? Ugye így hívják? Vagy normális dolog a bukás? Másnak is bukik a babája?
Amúgy csak anyatejes.
Az én kisfiam is nagyon sokat bukott. Amíg gyarapodik a súlya, láthatóan nincs rosszkedve miatta addig nem érdemes vele foglalkozni. Tudom nehéz, mert nagyon rémisztő tud lenni.
Létezik egy Nutriton nevű sűrítő, (kb 1300.-) az segíteni szokott. Kevés lefejt tejben fel kell oldani, egy zselés trutyi lesz belőle, ezt kell neki adni evés előtt. A kis gyomrában tovább sűrűsödik, így csökkenti a bukások mennyiségét.
Esetleg próbáld ki.
Kb 1 éves korra el szokott múlni teljesen, de ahogy már mocorog, felül kicsit csökken a bukás.
...és nyugi, ez még nem reflux. Az emésztőrendszer fejletlensége okozza.
Kitartás. Remélem tudtam segíteni.
Nálunk is volt ilyen gond, az orvosunk még azt tanácsolta, hogy a kiságyat az egyik oldalról -amerről a baba kisfeje van- emeljük meg. Mi ezt csináltunk, alápakoltunk könyveket.
Most 8 hónapos és mondhatni, hogy teljesen elmúlt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!