Kislánynak rövid vagy hosszú haj? Vita anyóssal.
Figyelt kérdés
Kislányom most lesz másfél éves. Tavaly nyáron anyós addig addig rágta a fülem, míg fél éves korában levágtam a kicsi haját. Borzalmasra sikeredett, olyan volt mint egy kisfiú! Most újra itt a nyár, helyes kis copfba lehet fogni a haját, még hagyja is! Ma anyós elém állt, hogy vágjam le megint a gyerek haját, mert hogy meleg van, és nézzem meg, a környékünkön minden babának rövid a haja (ami tényleg így van, múltkor egy kopaszra nyírt két éves kislánnyal találkoztunk, ha nem lett volna rózsaszín szandija, eskü kisfiúnak néztem volna). Anyósnak az az indoka, hogy a pici állandóan vakarja a nyakát, mert izzad és jobb lenne neki rövid hajjal, meg időpocsékolás állandóan copfokat fonni neki. Én viszont nem szeretném levágni és az apja sem osztja anyós véleményét, mellesleg én imádom reggelente rendbetenni a kis hajzatát (12 éves koromig rövid hajam volt és utáltam). Ti mit gondoltok? Engedjek anyósnak és vágjam rövidre a kicsi frizuráját, vagy maradjon a vállig érő haj és a copfos megoldás?2014. máj. 29. 16:07
11/37 anonim válasza:
Én már tavaly se vágtam volna le neki! Az én babám hosszú dús hajjal született, mindig mindenki kérdezgette,hogy vágtam-e a haját, nyáron több ismerős megszólt,hogy így beizzad, melege van,megmondtam nekik,hogy nem jobban izzad így mintha rövidebb lenne a haja, ígyis ugyis copfba tudom fogni, max akkor nem lenne olyan melege ha fiúsra vágnám, azt meg nem fogom! Egy rövidre nyírt nyakba lógó haj jobban melegíti mint egy felfogott copf ahol szabadon van a kis nyaka!
12/37 anonim válasza:
Nálunk pont fordítva volt: "Nem fiú ez, hogy rövid haja legyen." Hja, mert nem ő kezelgette a véresre vakart fejét (nagyon érzékeny a kislányom bőre, azonnal kipattog, ha kiizzad), úgyhogy fogtam, és lenyírtam rövidre. Hamarosan el is múltak a sebei. Most is rövidre vágom neki (már lassan 6 éves), mert zavarja a hosszú, nem is áll jól. Majd ha ő kéri, megnövesztheti.
13/37 anonim válasza:
Vagd le az anyoset, a lanyodet hagyd hosszura :)
14/37 anonim válasza:
Biztos, hogy nem vágnám le a haját! Nekem is mindig rövidre vágták, mert hogy az milyen praktikus, nagyon utáltam, és úgy irigyeltem azokat a kislányokat, akiknek copfjuk volt :( A sógornőm is mindig rövidre nyírja szegény 3 éves kislánya haját, pedig ő is nagyon szereti, amikor hosszabb, mindig mondja, hogy olyan hajat szeretne, mint az enyém (hátközépig érő). Elhatároztam, hogy ha lányunk lesz, csak a töredezett hajvégeit fogjuk levágni, szerintem te is hagyd figyelmen kívül az anyósod nyaggatását!
15/37 anonim válasza:
nekem is lányom van és mindig hosszúra hagytam neki (derékig érő is volt) de! nem látom milyen alapból a picid haja... én addig míg össze-vissza nőtt az enyémnek, mert ugye fele babahaja kihullott, másik fele meg nőtt tovább, nah akkor borzalmasan nézett ki még copfban is és míg be nem állt rendesen neki egyenletesre a hajnövekedése (másfél éves koráig kb) addig mindig rövidre vágtam neki, hogy szépen egyenletesen nőjön aztán meg :) de amúgy alapból én is azt mondom, a te gyereked nem anyósé.. ezt neked kell eldöntened... csak nehogy kettesbe hagyd vele egy hétig mert lehet rövid hajjal látod viszont :D
17/37 anonim válasza:
Én sem vágnám le, szintén gyerekkori rövidhaj miatt, amit utáltam.
18/37 anonim válasza:
Na ne már.... a ti gyereketek és nem anyósé!!! Ha anyós azt mondja fiús ruhát adjál rá akkor azt adsz rá???
19/37 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Eddig sem akartam neki levágni, de most meg aztán végkép nem fogom! Jót röhögtem azon, hogy vágjam le anyós haját! Főleg mivel neki is rövid haja van! :)
Majd a végéből fogok vágni egy picit (három havonta igazítok hátul a haján), csak még bem jött el az ideje. De az is csak 1 cm mínusz, amit marha lassan növeszt vissza. Olyan, mint én, nekem is nagyon lassan nő, ezért is utálom a rövid hajat, egy élet mire megint megnő...
Ment mindenkinek a zöld kéz!
2014. máj. 29. 17:59
20/37 anonim válasza:
mind a két lányomnál le kellet vágni mert kb 2-2,5 éves korokig összevissza állt a hajuk ....
a feje búbján nőt a többi kb 5mm volt
mennyire irigyeltem azokat a kicsiket ahol helyes pici cofi volt :-((
én nem vágnám le a helyedben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!