Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1-2 hónapos kisbabánál mennyir...

1-2 hónapos kisbabánál mennyire természetes, hogy dühkitörései vannak?

Figyelt kérdés
Babanyelven káromkodik, esküszöm! Ha dühbe gurul, csak úgy zápoznak a Ge!-k, meg a Gergők, ezeket a szavakat ő találta ki és csakis dühében használja, pl. ha csuklik, attól éktelen dühbe gurul és már kiabálja is, hogy Ge!, stb...Vagy ha sétálni kell vele és meg merünk állni, attól is nagyon dühbe tud jönni. Az az ijesztő, hogy mostanában már nem a sírást használja, ha valamire szüksége van, hanem gyakrabban gurul dühbe. És más újszülöttről még ilyet nem hallottam, nem olvastam, de nincs túl sok tapasztalatom és nagyon megnyugtató volna, ha azt hallanám, normális, hogy egy 7 hetes gyerek belépett a dackorszakba. Nagyon féltem őt. Vagy valamit rosszul csinálunk nagyon, vagy idegrendszeri problémától tartok. Amúgy nem sírós baba, tehát nem sír órákon át, általában 5 perc sírás a leghosszabb, mert gyorsan kitaláljuk, mire van szüksége és megadjuk neki. Tehát van egy kis újszülöttem, aki alig sír, de naponta több alkalommal behergeli magát és rettentő dühös lesz és addig káromkodik, amíg meg nem oldjuk a problémáját. Olyan, mintha túl korán tudatára ébredt volna a saját tehetetlenségének. Menne, de még nem elég erős a lába, nézelődne, de arra sem képes, amíg vállra nem vesszük...És ez nagyon frusztrálja, de sose hittem volna, hogy ez ilyen hamar így megviseli majd őt. 2 hetes kora óta vannak dühkitörései, de mostanra vált zavaróvá. Most már nem tudok mindig nevetni azon, hogy az angyali kisbabám káromkodik, félek nagyon, hogy baj van!

2014. máj. 21. 00:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
79%
Oké, tegyük fel, hogy ez így van. De akkor zt kérdezném, hogy honnan tanult meg káromkodni??? Mindenki úgy születik, hogy nem tud szinte semmit, és megtanul dolgokat. Pl: evést, ivást, beszédet. Ezeket mind meg kell tanítani a babának. Káromkodni honnan tud?
2014. máj. 22. 07:42
 12/24 anonim ***** válasza:
100%
Vedd fel videóra és valóban küld el a tv-be ott vevők erre. Majd sok szakember rágerjed és meg magyarázzák a babád viselkedését. Mi értesülünk a csodababaáról, te meg választ kapsz a kérdésedre. Mindenki jól rá. Ha egy baba máshogyan viselkedik mint kellene akkor az általában nem jó jel, legyen ez neurológia probléma, értelmi probléma stb. Nyilván vannak határok, de a leírásodból egy extrémen kitérő gyermekről van szó, így én azért utána mennék a dolognak. Ez pont olyan, hogy a gyerek már 1 hónaposan forog, igen ám de nem azért mert itt tart a mozgás fejlődése ha nem mert feszesek az izmai és tornáztatni kellene. Lehet az is a probléma hogy kicsit elfogult szülő vagy és nem tudod számunkra úgy leírni a problémát ahogy mi is értjük. Lehet tök normális kicsit nyavalygós babócád van, csak számodra ez "így határozható meg ahogy írtad" mi meg csak spontán azt mondanánk a "káromkodására", hogy picit hisztisebb a kelleténél. Az apa "szóról" meg annyit, hogy azért egy szülő jobban érti a gyerekét mint egy külső megfigyelő. Én abszolút elkommunikálók a 1 éves fiammal, de hogy másnak halvány lila fogalma sincsról amit beszél az is biztos.
2014. máj. 22. 07:58
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
A kommunikációt úgy értem, hogy azt mondja a fiam, hogy annanya hát én azt már simán anyának értem.
2014. máj. 22. 08:01
 14/24 A kérdező kommentje:
Ma is mondta (2 hónapos), hogy apa, amikor az apja fölé hajolt, csak nem tudom felvenni, mert nem tudom előre, hogy mikor mondja ki, egész nap meg nem mászkálhatok fényképezőgéppel a kezemben. Tegnap is mondta, amikor az apja hazaért munkából és a karomban tartva az apjához vittem. Egy felvételem van arról, amikor bőszen káromkodik (Gergő, Gergő) és egyetlen egyszer kimondja, hogy Apa. Kb. 6 hetes korában sikerült felvenni. Sokszor mondta, hogy apa, de mire a gépért elszaladtam, elromlott a kedve és elkezdett Gergőzni=káromkodni. Senki se tanította káromkodni, egyszerűen ha elveszti a türelmét, ezt a szót mondogatja. De a Gergőzés közben egyetlen egyszer kimondja azt is, hogy Apa. Ha a férjem beleegyezik, feltesszük a videót.
2014. máj. 30. 00:20
 15/24 anonim ***** válasza:
Kuldd be a tv-be mert oda valo. De te is :D
2014. máj. 30. 06:55
 16/24 anonim ***** válasza:
74%
Eddig a nagynéném tartotta a csúcsot hülyeségben, amikor állította, hogy a ket hetes unokája mamanak szólítja, de te most elvitted a pálmát. Az 1-2 hónapos cscsemo káromkodik -csak a g betűs szó megy, vagy faxol, esetleg B+el is? :D - meg apát is apának szólítja. Komolyan ennyire buta vagy?.?
2014. máj. 30. 06:59
 17/24 A kérdező kommentje:
Szerintem az a buta, aki azt gondolja, ha valaki a dühére egy meghatározott szót használ, hogy az nem káromkodás, csak azért mert babanyelven van.
2014. jún. 3. 22:04
 18/24 anonim ***** válasza:
75%
Azt se tudja, mi az a káromkodás. Vagy, ha igen, akkor gyorsan megtanítottátok neki.
2014. jún. 4. 08:57
 19/24 A kérdező kommentje:
Nem kell ahhoz tudni, mi a káromkodás, hogy valaki dühös legyen. Az a baj, hogy itt túl sok az irigy ember, azt hiszitek, sztárolom a gyereket, de eszem ágában se lenne TV-ben majomkodni vele, egyszerűen féltem. Igenis külön babaszavakkal fejezi ki, ha dühös, és azokat a szavakat nem fejezi ki másra, mint a dühére (gyengébbek számára ezt értem káromkodás alatt). És nem vagyok biztos benne, hogy normális az, hogy 5 hetes kora óta dühkitörései vannak, amit nem sírással fejez ki, hanem babanyelven káromkodva. Nagyon félek az autizmustól, ha ez megvígasztal titeket és cseppet sem szeretnék csodagyereket, csak egy boldogat. Amúgy meg átlagon felüliek a kommunikációs képességei, de ez sem azért van, mert csodagyerek, hanem mert soha nem tömtem be cumival a száját, hanem hagytam, hagy fejezze ki magát, a szükségleteit. A vele egykorú unokatestvérei még csak EEEE-t gagyognak, amikor az én gyerekem már babaszavakat használ, mert amint megnyekkennek, már cumi van dugva a szájukba.
2014. jún. 6. 00:52
 20/24 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem te kezeltesd magadat. Amiket irsz es gondolsz klinikai eset vagy.

Ha valoban duhkitoresei vannak akkor vmit nagyon rosszul csinalsz h egy ekkora baba allandoan duhos, ha meg karomkodik meg baba nyelven is az marha nagy dicsoseg ratok nezve! Magyaran megmondva idegbeteg a gyereked mellettetek. Gratulalok, talan epp ideje lenne vmi megoldast talalni arra h lehiggadjon nem?

Hat erre marha irigy vagyok mondhatom. Nekem ennyi idosen a lanyom egy nyugodt kisbaba volt, szinte sose sirt kiveve ha a pocakja kinozta de tettem ellene.

Nalatok ugy latszik ez csalasi orokseg nalad se tiszta minden es ahogy irod a gyereknel sem. Persze ha mind ez valoban igaz!

Na mindegy. Kar veled vitatkozni mert nem vagybep elmeju es hiaba irnak neked barmit is fel se fogod.

2014. jún. 6. 06:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!